Jump to content



toshiba laptop+ανάκτηση αρχείων


Necro

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες, σας έχω ένα εύκολο:

στο ξαφνικό δεν φορτώνει windows, κολλάει στη loading bar και πετάει μπλε οθόνη/restart. Ούτε repair λειτούργησε. Επειδή είναι εκτός εγγύησης, η toshiba θέλει κάποια λεφτά τελοσπάντων για ανάκτηση δεδομένων, ΑΝ ο σκληρός είναι ΟΚ και δεν έχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόγραμμα με το οποίο να μπορώ είτε πριν format από boot, είτε μετά από φορματ(σε xp μάλλον για να τελειώνουμε) να ανακτήσουμε τα αρχεία)έγγραφα κτλ? Αν έχει πρόβλημα ο σκληρός υποθέτω οτι τίποτα δε θα δουλέψει anyway. Επέμειναν οτι αν κάνω φορματ δε μπορώ με κάποιο τρόπο να τα ανακτήσω μόνος μου...

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεσαι. Έχεις καλές πιθανότητες αφού βλέπεις loading bar.

Αλλά θα μπεις σε ένα έξοδο. Θα αγοράσεις εξωτερική θήκη για το σκληρό του φορητού σου και θα τον καρφώσεις σε ένα μηχάνημα και θα δοκιμάσεις έτσι.

Ανάλογα με τα αποτελέσματά σου, εδώ είμαστε.

Εναλλακτικά κάνεις boot με linux live cd για να τσεκάρεις την κατάσταση χωρίς ξεβιδώματα.

Ειρήσθω εν παρόδω.

Και μετά από φορμάτ μπορείς να ανακτήσεις πληροφορία. Αλλά αν δεν έχεις ασχοληθεί λίγο με αντίστοιχα προγράμματα μη φτάσεις ως εκεί πειραματιζόμενος. Είσαι σε καλό σημείο τώρα

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση! είναι laptop φίλου και, αν και δε νομίζω να έχει πρόβλημα, δε θα θελα να πάρω την ευθύνη αποσυναρμολόγησης για χρήση σε θήκη κτλ. μπορείς να με παραπέμψεις σε οδηγό για το boot cd του linux? Θα μπορέσω έτσι να ελέγξω τον σκληρό και τα περιεχόμενα του, σαν να τρέχω δηλαδή windows xp από στικάκι, χωρίς εγκατάσταση?Συγγνώμη για την άγνοια μου περί του θέματος. οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ ΟΚ, τι θα έλεγες για αυτή τη λίστα?

ΛΟΛ

http://www.livecdlist.com/

ΟΚ, οκ πλάκα κάνω, μην τα κατεβάσεις όλα

http://ubcd.sourceforge.net/

http://www.hiren.info/pages/bootcd (κλασσικό SUPER bi-TURBO, FULL EXTRA, ALL IN ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΌΛΑ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ... αν κάποιο εργαλείο δεν υπάρχει εκεί απλά δεν υπάρχει...ΛΟΛ)

http://trinityhome.org

(μοιάζει με το από πάνω)

Καλά θα κάνεις να διαλέξεις ένα και να διαβάσεις από το documentation του το κομμάτι που χρειάζεσαι

Link to comment
Share on other sites

Ωραία κατάλβα τι παίζει, γράφουμε το CD, bootάρουμε από το CD, και χρησιμοποιούμε τα εργαλεία για να τσεκάρουμε αν είναι ΟΚ ο σκληρός και τι αρχεία έχει μέσα... για να τα σώσω όμως, τι κάνω? θέλω να πω, του συνδέω απλά ένα στικάκι, και θα έχει εντολή το πρόγραμμα για τη μεταφορά, ή τη φυσική μεταφορά του σκληρού σε θήκη ή άλλο pc δε τη γλυτώνω έτσι και αλλιώς?

Link to comment
Share on other sites

παιδιά έχω χαθεί πάρα πολύ άσχημα. Έφτιαξα το hiren και το trinity. έψαξα λίγο τα backup programs και τους file managers, αλλά άκρη δεν έβγαλα. Δεν είχα χρόνο εκείνη τη στιγμή αλλα πραγματικά ένιωθα χαμένος έτσι και αλλιώς. Ένα πρόγραμμα για backup που χρησιμοποίησα πήγε να αντιγράψει ολόκληρο το σκληρό στο usb. Ένα άλλο έφτιαξε επι τόπου ένα περιβάλλον linux με partition backup/system checks προγράμματα κτλ. Σε έναν άλλο file manager άκρη δεν έβγαλα.

Τελικά τι να κάνω? Το μόνο που θέλω είναι να αποκτήσω πρόσβαση στα αρχεία του σκληρού σε μορφή που να καταλαβαίνω(πχ με τα filenames τους) για να βρω κάποια έγγραφα και να τα περάσω στο στικ. Πχ δε γίνεται να χρησιμοποιήσω κάτι, είτε mini windows είτε linux περιβάλλον, το οποίο να μου δίνει πρόσβαση στο σκληρό για να τον browsάρω απλά?

Θέλω ακόμα να αποφύγω να ανοίξω το λαπτοπ και να πάρω το σκληρό, που απο οτι καταλαβαίνω θα μου έλυνε τα χέρια βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλά πραγματικά θα θελα να το ψάξω λίγο μονος μου πριν φτάσω στην ύστατη λύση να σας παιδέψω κανονικά :o

κάποιος πρότεινε να χρησιμοποιήσω το yumi και να bootάρω σε linux για να δω τα αρχεία του σκληρού και σε πρώτη φάση θα το δοκιμάσω... πάντως η όλη κατάσταση μου κίνησε τη περιέργεια για τα linux, χαχα :)

EDIT: Καλά πραγματικά δε το περίμενα... όντως bootαρα linux mint 11 και είχε τον σκληρό σαν Vista με όλα τα αρχεία μέσα μπορούσα να τα διαβάσω κανονικότατα. Μένει μόνο τώρα να περάσει ο φίλος να δει αν βρίσκει όλα τα αρχεία του. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, ο,τι προκύψει θα σας γράψω :)

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες κάνει εκκίνηση με το Hiren's BootCD, έχει στο μενού ένα Mini Windows XP που ξεκινάει κανονικά Windows XP από το CD ΜΕ υποστήριξη usb και δικτύου, οπότε πιστεύω ότι και επό εκεί θα μπορούσες σίγουρα να κάνεις δουλειά.

Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω...

Link to comment
Share on other sites

τώρα του περνάω xp έτσι και αλλιώς, δε μπορώ να τον τσεκάρω μετά το φορματ?

βασικά μου πέταξε μήνυμα οτι δεν είναι συνδεδεμένοι οι δίσκοι. μήπως πρέπει να κάνω αυτό το toshiba factory settings reset (πως το λένε) και να το επαναφέρω στις εργοστασιακές του? Θα κάνει φορματ μόνο του?(αν έχει αποθηκευμένο img των windows δηλαδή)

δε ξέρω τι να κάνω πλέον. προσπαθώ να του κάνω επιδιόρθωση αλλά κολλάει σε μαύρη οθόνη με ένα βελάκι. άντε να το αφήσω κανα 20λεπτο να δω αν θα εμφανιστεί τίποτα..

μου πέταξε μπλε οθόνη, στο technical information στο τέλος έλεγε:

STOP: 0X000007E (OXC000005,OX85566DBB,OX85AAEB58,0X85E854

ataport.SYS -address 85566DBB base at 8555C000, datestamp 45496196

Link to comment
Share on other sites

Τί εννοείς ότι "δεν είναι συνδεδεμένοι οι δίσκοι" ???

Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από ένα bios update.

http://www.toshiba-tro.de

Μετά έλεγχος του δίσκου (και για bad sectors), μετά ένα MemTest+ (για να είσαι σίγουρος ότι δεν "έσκασε" καμιά μνήμη) και στο τέλος οποιαδήποτε εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

πως θα τα κάνω όλα αυτά χωρίς να έχω πρόσβαση σε windows? το memtest έχω χρησιμοποιήσει bootable για τα υπόλοιπα έχεις κανά λινκ για guides?

edit: έτρξα το gsmart στα linux και μου έβγαλε τον δίσκο toshiba(είχε και έναν unknown) στο 2λεπτο test με "read failure"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.