Jump to content



pc που δεν ξεκινούσε τελικά ξεκίνησε... Αλλά τί φταίει...???


serpico75

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Το σενάριο έχει ώς εξής:Μία φίλη που δουλεύει σε ένα κατάστημα (ισόγειο - θα καταλάβετε γιατί το αναφέρω το ισόγειο), μού τηλεφώνησε χθες ότι ξαφνικά το pc δεν έχει εικόνα. Το πρώτο που την ρώτησα είναι αν, όταν πατάει το power on, ακούγεται κάποιος θόρυβος απ' τη μονάδα, και μού είπε ναι. Εδώ έχουμε το πρώτο λάθος. Είμαι σίγουρος ότι μού έδωσε λάθος απάντηση, διότι, όταν πήγα στο κατάστημα και έσκηψα προς τη μονάδα, λόγω εξωτερικών θορύβων, αλλά και του ραδιοφώνου που έπαιζε στα ηχεία του καταστήματος, δεν ακουγόταν τίποτα. Anyway... συνεχίζουμε.

UPS υπήρχε, το οποίο δοκίμασα και λειτουργεί σωστά. Είναι επάνω συνδεδεμένα οθόνη και μονάδα, και το δοκίμασα:κρατάει και τα δύο.

Το πρώτο που έκανα ήταν να κλείσω το UPS, έβγαλα την άκρη του καλωδίου του ρεύματος απ' τη μεριά του τροφοδοτικού, την ξαναέβαλα, άνοιξα το UPS, και αυτό ήταν:ο υπολογιστής άνοιξε. Εδώ είναι και το ερώτημα:ναι μεν το pc δούλεψε, αλλά δεν έχω αποδείξει τί έφταιγε. Για μένα, προσωπικά, δεν έχει γίνει επισκευή. Θα μπορούσα να το ονομάσω "προσωρινή επισκευή". Ίσως η λέξη επισκευή, μάλιστα, να μην ταιριάζει εδώ καθόλου.

Δε σταμάτησα, όμως, εδώ. Αποσύνδεσα όλα τα καλώδια και άνοιξα το case για να δω το εσωτερικό του. Εδώ είναι και ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος της υπόθεσης. Με το που άνοιξα τη μονάδα μόνο κανένας κροκόδειλος δεν πετάχτηκε από μέσα !! Τί σκόνη ήταν αυτή, ρε παιδιά. Τόση πολλή, που είχε μετατραπεί σε χνούδι. Σε όλα τα μέρη, εκτός επάνω στη μητρική. Εδώ έρχομαι να πω γιατί στην αρχή ανέφερα ότι πρόκειται για ισόγειο. Στο μπροστινό μέρος του case, εκεί που μπαίνει το DVD-RW, τα δύο πλαστικά που κλείνουν το μπροστινό μέρος του case (επάνω/κάτω απ' το drive - ανάλογα που το τοποθετεί ο καθένας), δεν υπήρχαν. Οπότε, ένας λόγος παραπάνω να μπαίνει ευκολότερα η σκόνη στο εσωτερικό. Είναι και το κατάστημα στο ισόγειο. Έ !! Δε χρειάζεται και κάτι άλλο. Αυτός ο συνδυασμός φτάνει. Οπότε, μπορεί η σκόνη να έχει κάνει τη ζημιά της, όπως θα δείτε στο τέλος του post.

Η φίλη μου μού είπε ότι πρέπει να το είχε ξαναπαρουσιάσει αυτό το πρόβλημα πριν κάνα χρόνο. Δεν είναι σίγουρη.

Και τώρα πάμε στα συμπεράσματα και τη βοήθειά σας.

Μού έχει ξανατύχει ανάλογη περίπτωση, χωρίς οριστική λύση. Μάλλον πρόκειται για κάποιο part του υπολογιστή που έχει πρόβλημα. Αν είναι έτσι, για μένα δύο είναι τα πιθανά μέρη με πρόβλημα (το πρόβλημα ίσως να έχει δημιουργήσει η πάρα πολλή σκόνη, αλλά, και χωρίς αυτή, έτσι.. να χάλασε κάποιο part):τροφοδοτικό ή μητρική. Τώρα θα μου πείτε, πώς άνοιξε το pc; Ναι, πολύ σωστή η ερώτηση:είναι αυτό που λέμε "υπολειτουργία". Λειτουργεί μεν, αλλά όχι σωστά. Σε λίγο ή πολύ καιρό θα το ξανακάνει (έτσι πιστεύω). Η λύση είναι η απόρριψη κάθε part με αντικατάσταση. Χωρίς όμως την αντικατάσταση, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Και βασικά, αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα ήθελα πρώτα και τη δική σας γνώμη, και μετά τη λύση που προτείνετε.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας !!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.