Jump to content



Laptop πρόβλημα φόρτωσης


Celebrintal

Recommended Posts

Παιδιά σήμερα το πρωί μου έβγαλε αυτό το εικονίδιο στο tray και αναγράφει πάνω το εξής μηνυμα:

287d9h3.jpg

Από ότι φαίνεται δεν γίνεται επαναφορτιση της μπατάριας , μηπως γνωριζεται τι μπορεί να συμβαίνει ? δεν μου το έχει ξανα παρουσίασει αυτό το μήνυμα

Ευχαριστω:)

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία σου. Ο Η/Υ πόσων ετών είναι; Δοκίμασε επίσης να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις, αφού φυσήξεις λίγο τις επαφές της, με αναμμένο τον Η/Υ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι 3 ετών αγορινα, και συνηθως όταν το φορτίζω έχω και την μπαταρία κουμπωμένη, μήπως όταν την αντικαταστήσω θα πρέπει να την βγάλω και να κρατιέται μόνο από το ρεύμα? μιας και δεν κουνάω το laptop μακριά από την πρίζα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς τότε έχει "ξελιγωθεί" η μπαταρία σου. Δοκίμασε με τον τρόπο που σου είπα, και ίσως και με μερικούς κύκλους φόρτισης, μπας και κάνεις κάτι, αλλιώς... καινούργια μπαταρία και σωστή χρήση αυτής (πλήρεις φορτίσεις-εκφορτίσεις).

Η μπαταρία στο φορητό, ακόμα και όταν είναι "καρφωμένο" πάνω σε ένα γραφεία, είναι ασφάλεια. Είναι σαν να έχεις ένα UPS.

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία, οι μπαταρίες λιθίου απεχθάνονται τις πλήρεις φορτίσεις - εκφορτίσεις. Αυτά ίσχυαν για τις παλαιότερες, όπως τις Νικελίου Καδμίου.

Επομένως ποιά είναι η καλύτερη διαχείριση κατά τη γνώμη σου; (Συγνώμη που είμαι off topic)

Link to comment
Share on other sites

Αν η μπαταρία είναι στο 0% και δε φορτίζει δεν έχει νόημα αυτό.

Αυτό που μερικές φορές σώζει την παρτίδα με τις λιθίου είναι να τις φορτίσεις μόνος σου, χωρίς να παρεμβάλλεται κύκλωμα ελέγχου της φόρτισης.

Αυτό που συχνά συμβαίνει (αν απλά δεν έχει ψοφήσει η μπαταρία!) είναι ότι κάποιο από τα κελιά έμεινε χωρίς ρεύμα και αποφορτίστηκε πλήρως. Αν σε μπαταρία λιθίου η τάση κελιού πέσει κάτω από το ελάχιστο αποδεκτό τότε το κύκλωμα φόρτισης δε "βλέπει" το κελί αυτό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αν φορτιστεί η μπαταρία με εξωτερικό - απλό κύκλωμα μέχρι να αποκτήσει την ελάχιστη αυτή τάση της, την ξαναβλέπει το κύκλωμα και τη δουλεύε κανονικά.

Φυσικά, όπως λέει και το λινκ που παρέθεσα πιο πάνω, μπαταρία λιθίου που έχει μείνει χωρίς φορτίο έχει ήδη υποστεί φθορά.

ΥΓ όλα αυτά είναι λίγο φιλοσοφίες γιατί 3 έτη πλήρους χρήσης της μπαταρίας είναι αρκετά για να την εξαντλήσουν!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το θέμα μπορεί να κλειδωθεί, τελικά αυτό που έκανα ήταν να βγάλω για λίγο το καλώδιο που φορτίζει το laptop και επανηλθε η μπαταρία στο 100% χωρίς μηνυμάτα περί αντικαταστασης μπαταρίας όπως στην φωτογραφία στο αρχικό ποστ μου

Ευχαριστώ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις να'στε καλά :)

Link to comment
Share on other sites

Έχω λοιπόν μια βαρύγδουπη δήλωση να κάνω.

....

...

...

..

ΛΟΛ

Είχα προγραμματίσει να βγάλω την μπαταρία όπως είπες το παλικάρι ο apotsi και όπως είχα το laptop μου έφυγε ξαφνικά το καλώδιο και επανήλθε και εγώ έμεινα @@ ^ _^

:042:

Link to comment
Share on other sites

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ακριβώς ...

ό,τι να'ναι.

Αν το φορητό ας πούμε εμφάνιζε κάποιο άλλο θέμα που απαιτούσε λύσιμο, θα είχες φάει ώρες να το λύσεις και να το δέσεις και η λύση θα ήταν να φορέσεις τις κάλτσες σου ανάποδα και να χορέψεις τανγκό...

Τα κάνουν μερικές φορές αυτά τα πισιά μας!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.