Jump to content



memtest is running in fail safe mode


serpico75

Recommended Posts

Σε ένα laptop Acer κάνω test τα δύο RAM modules με το Memtest86+. Ένα-ένα χωριστά, καί στα δύο slots.

Όσες φορές έχω κάνει σε άλλα desktop & laptop το test με το memtest, απ' όσο ξέρω, με το που θα ξεκινήσει το memtest απ' το cd ξεκινάει τον έλεγχο χωρίς να πατήσεις τίποτα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είτε και τα δύο modules στη μητρική, είτε ένα-ένα (και σε οποιοδήποτε slot), ο έλεγχος δεν ξεκινάει. Βγάζει σε κάποιο σημείο στην οθόνη ένα, 16-ψήφιο πρέπει να είναι αυτό, και αυτό είναι όλο.

Γιά να ξεκινήσει το test, πρέπει να ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ για μισό (ίσως και λιγότερο) δευτερόλεπτο να πατήσεις το F1 με το που θα δεις τη μπλε οθόνη του memtest. Βγάζει και σχετικό μήνυμα περί F1, που φυσικά δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις. Εγώ το κατάλαβα και πάτησα F1 απ' τις αρκετές επανεκκινήσεις.

Το test τρέχει κανονικά, αλλά με μήνυμα στο μέσο της οθόνης:

FAIL SAFE***FAIL SAFE***FAIL SAFE***FAIL SAFE***FAIL SAFE***

memtest86+ is running in fail safe mode. Same reliabilyty, less details.

Έχοντας τρέξει μέχρι τώρα 3 of 4 (απ' τις 4 περιπτώσεις τις 3) δεν έχω βρει κάποιο error.

Στο laptop έχω κάποιο πρόβλημα. Γιά την ώρα το laptop τρέχει κανονικά, αλλά θέλω να βρω τί φταίειι. Προσπαθώ, αρχικά, να βρω αν συμβαίνει κάτι με τη RAM.

Έχει συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο με το memtest? Γιατί συμπεριφέρεται έτσι? Έχω, μήπως, κάτι με τη RAM, με τη μητρική?

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε με windows memory diagnostic

Το δοκίμασα καί αυτό.

Ούτε και μ' αυτό έχει βγαι κάποιο error.

Το laptop τού κατόχου είναι απ' το 2006 χωρίς καμία αλλαγή adapter ή LiON battery. Με πολλές ώρες συνεχόμενης λειτουργίας. Συνεχόμενα τό έχει δουλέψει και πέντε ώρες. Ειδικά, τώρα, τις τελευταίες 15 ημέρες αδελφή & μητέρα βαριόντουσαν να ανέβουν δύο πατώματα στα δικά τους και δούλευαν τρία άτομα σε ένα !!! Καταλαβαίνετε...

Ο ίδιος μού έχει πει ότι χωρίς ρεύμα το laptop δουλεύει πολύ λίγο. Το βλέπω και γω. Το λαμπάκι της μπαταρίας φόρτισης από πορτοκαλί μπορεί να γίνεται πράσινο, αλλά μόλις βγάλω το ρεύμα δεν περνάνε περισσότερο από 2-3 λεπτά και αρχίζει να αναβοσβήνει.

Απ' όσο είδα στο Google, αν βγάλεις ρεύμα, μπαταρία, και τα modules, το laptop μπορεί και πάλι να ξεκινήσει. Το πρόβλημά του ήταν ότι με το power on ξεκινούσε χωρίς καμία ένδειξη στην οθόνη. Μαύρη μαυρίλα !!! Τα δύο πράσινα λαμπάκια άναβαν κανονικά (power led - power switch led), το ανεμιστηράκι ακουγόταν, και ύστερα από περίπου 10'' απενεργοποίηση. Με τα λαμπάκια, όμως, να παραμένουν αμαμμένα !! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Αυτό που είδα από το Google, να βγάλω ρεύμα, μπαταρία, και τα modules, το είχα ήδη κάνει και είχε ξεκινήσει. Ο τύπος εκεί τη χαρακτήριζε "cooky solution". Πράγματι, είναι cooky. Είναι, όμως, μόνιμη solution??? Γι' αυτό προσπαθώ να βρω αν έχει κάτι άλλο....

ps. Το παρόν laptop σχετίζεται με αυτό εδώ το post.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.