Jump to content



προβλημα με σκληρο απο λαπτοπ


paoki1442169217

Recommended Posts

παιδιά αρχικά το πρόβλημα:

Το λάπτοπ μου είχε εναν σκληρό που επάνω ήταν το λειτουργικό, κανονικά. Αγόρασα έναν SSD τον οποίο πέρασα το λειτουργικό και τον άλλο σκληρό τον έβαλα σε μία δεύτερη θήκη που έχει το λάπτοπ. Αρχικά για να μην υπάρχει περίπτωση να μην έχω ξεχάσει τίποτα στον παλιό σκληρό τον κράτησα όπως ήταν απλα ο υπολογιστής bootare απο τον SSD. Μέχρι εδώ όλα πήγαιναν ρολόι και φυσιολογικά. Μετά απο κανα δυό βδομάδες είπα να τον φορμάρω για να μην γεμίζω τον SSD το οποίου ο χώρος του είναι πολύτιμος.Ο παλιός σκληρός είχε 2 parts που απλά στον έναν είχα μόνο αρχεία και στο άλλο μέρος το λειτουργικό. Οπότε λέω να φορμάρω μόνο το part με το λειτουργικό. Εδώ αρχίζει το τρελό διότι αφού το κάνω αυτό, κλείνω το patop μετά απο κανένα δίωρο και όταν πάω να το ξαναανοίξω δεν άνοιγε σε σημείο που δεν φόρτωνε ούτε bios. Έβγαζε μόνο το σήμα της Toshiba και μετά μαυρίλα. Αρχίζω τα χάνω, κάνω δοκιμές μπας και είναι η μπαταρία με το power button τιποτα. Hard reset το bios τιποτα. Βγάζω μνήμες τιποτα. Με αυτά και με εκείνα ότι είχε πάνω το λαπτοπ το βγάζω, και τελευταία βγάζω αυτόν τον σκληρο, και ξαφνικά κομπλέ το laptop, ανοίγει μια χαρά. Έλα όμως που εγω στον παλιό σκληρό στο part με τα αρχεία είχα ταινίες, διπλωματικές και τα λοιπά. Οπότε πέρνω μία εξωτερική θήκη και όλα κομπλέ, ανοίγει και τα αρχεία και όλα. Μόλις τον ξαναβάζω μέσα στο λαπτοπ, μαυρίλα. Και όλα αυτά αφού φόρμαρα το part με το λειτουργικό. Τι μπορεί να παίζει? να χάλασε ο connector του λάπτοπ για τον σκληρό? και γιατί λειτουργούσε πριν φορμάρω το part? δοκίμασα και ένωσα τα 2 parts μπας και δουλέψει αλλά τίποτα.

επίσης να αναφέρω πως μέσα στον παλιό σκληρό έχει κάποια αρχεία HDD recovery. Λέτε να τα διαγράψω μπας και μπερδεύουν το λάπτοπ στον ξεκίνημα και πάει να bootaρει απο εκεί και δεν βρίσκει λειτουργικό?

τι γνώμη έχετε?

ευχαριστώ αδέρφια

Link to comment
Share on other sites

επίσης να αναφέρω πως μέσα στον παλιό σκληρό έχει κάποια αρχεία HDD recovery. Λέτε να τα διαγράψω μπας και μπερδεύουν το λάπτοπ στον ξεκίνημα και πάει να bootaρει απο εκεί και δεν βρίσκει λειτουργικό?

Κατι τέτοιο πρέπει να παίζει , με το boot sector του δίσκου δηλαδη. Δοκίμασε με κάνα partition manager να ενοποιήσεις το δίσκο χωρίς να χάσεις τα Δεδομένα σου μπας και στρώσει.

Link to comment
Share on other sites

back up κανω σιγα σιγα γιατι ειναι πολλα τα αρχεια. σκεφτομαι να τον αδειασω τελειως και να τον κανω ενα φορματ ολοκληρο. ετσι και αλλιως τον χρειαζομαι γιατι θα μπει στο παλιο λαπτοπ και ο ssd θα μπει στο καινουργιο. οποτε πρεπει να βρω αλλη λυση.

κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οτι εβαλα τα win8, στην αρχη πριν κανω φορματ στον παλιο σκληρο(το λειτουργικο ηταν κανονικα στον ssd) όλα ηταν μια χαρα. αφου λοιπον εκανα φορματ στο ενα partition του παλιου σκληρου, τα win8 δεν κλεινουν. δηλαδη κανω shut down αλλα δεν κανει τιποτα. googlara και οι περισσοτεροι λεγανε για μια λειτουργια καινουργια των 8, που απενεργοποιησα αλλα και παλι δεν κλεινει. εχετε καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.