Jump to content



Η ιστορία ενός mod


Lovermanah

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας,

μετά από χρόνια ενασχόλησης με τον υπολογιστή μου αποφάσισα να γράψω και να σας δείξω σε εικόνες την πρόοδο που έχω κάνει μέσα στα χρόνια.

Θα ξεκινήσω χρόνια πριν με έναν υπολογιστή που είχα αγοράσει έτοιμο από τα multirama, ξέρετε εκείνος ο ότι να 'ναι με το γνωστό μαύρο κουτί και τον top για την εποχή Q6600. Σερφάροντας λοιπόν έπεσα πάνω στο pctechnology και τότε ξεκίνησαν όλα... Η πρώτη μου υδρόψυξη αγορασμένη κομμάτι- κομμάτι από το multirama Extreme στην Στουρνάρη, δεν χώραγε στο κουτί τότε και έκανα πατέντες

pjsi.jpg

sqnf.jpg

Αφού λοιπόν είχα την ψύξη και διάβαζα δεξιά κι αριστερά για το o/c κατάλαβα ότι με αυτή τη μητρική δεν πάω πουθενά. Τελικά πηγα... μέχρι το πλαίσιο και πήρα την Asus Maximus II formula η οποία μόνο από την εξωτερική εμφάνιση μου έκανε κλικ. Ακολούθησαν ώρες πειραματισμού με θερμοκρασίες, ταχύτητες, reset bios...

ppbe.jpg

18p6.jpg

Αργότερα προέκυψε όπως όλοι φαντάζεστε ανάγκη για κουτί. Ήρθε λοιπόν στο σπίτι το Cosmos, αυτό τη θηρίο της Coolermaster, και τα πάντα μπήκαν στη θέση τους, αποκτώντας έτσι και φτάνοντας τον υπολογιστή στο σημείο που τον φανταζόμουν από την αρχή...

vos9.jpg

3fil.jpg

Τα γνωστά φοιτιτικά απογεύματα που είσαι σπίτι και έχεις διαβάσει το παραμικρό post στο pctechnology (όλοι το 'χετε κάνει) έπεσα πάνω στον όρο TEC. Ψάξιμο, ερωτήσεις, ποστ, google κλπ... Τελευταίος σταθμός e-bay, 400άρι peltier παραγγελία, μόντες σε τροφοδοτικό και ξεκινάνε οι δοκιμές

jmx0.jpg

i7vj.JPG

Ακολούθησαν μονώσεις στην μητρική και η τελική εγκατάσταση,

9ohk.jpg

0qlv.jpg

τα αποτέλεσματα; μαγευτικά! Τι πιο ωραίο από το ο επεξεργαστής σου να έχει θερμοκρασία μηδενική;

vg80.jpg

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβα να βραχυκυκλώσω τα τροφοδοτικά και τελικά μια μέρα έμεινε ανοιχτό μόνο το TEC. Αφήστε λίγο τη φαντασία σας να δουλέψει και δείτε τα αποτελέσματα μετά. Ευτυχώς μετά από κάποια ώρα βραχυκύκλωσαν τα καλώδια και το tec έσβησε οπότε δεν πήρε φωτιά το σπίτι :109:

Ναι λοιπόν το παιδικό μου όνειρα έγινε κάρβουνο μέσα σε 2 ώρες απουσίας μου από το σπίτι.

zdpi.jpg

Σώζοντας λίγα πράματα ξεκίνησα ένα νέο πρότζεκτ, το αποτέλεσμα θα το δείτε παρακάτω.

Μαζεύοντας τα κομμάτια που μου μειναν: τροφοδοτικό, σκληρός δίσκος και το κουτί, συμπλήρωσα με μητρική- επεξεργαστή- ραμ σύμφωνα με το σχέδιό μου. Δηλαδή; Μπλε- Μαύρο

tjwd.jpg

Ξεκίνησα λοιπόν το πρώτο μου πρότζεκτ modding, απλά πράγματα, ένα βαψιματάκι με πιστόλη βαφής. Έλυσα όλο το κουτί και έφυγα στο γκαράζ.

5u3v.jpg

5l9f.jpg

6t7j.jpg

Δύσκολη δουλειά, δυστυχώς το μπλε δεν βάφτηκε καλά οπότε έψαξα άλλη λύση. Τα αυτοκόλλητα carbon με έσωσαν. Και φθηνό και όμορφο.

vul2.jpg

uqu.JPG

Αφού στήθηκε το νέο pc έψαξα λίγο και παρήγγειλα το σετ της XSPC από το frozencpu.com (εξερετικό & γρήγορη παράδοση) και οι νέοι μου ανεμιστήρες LEPA Casino 1c.

d5i2.jpg

xiih.jpg

aggp.jpg

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, περιμένω τα σχόλιά σας και τις ιδέες σας που μπορώ να κάνω έξτρα

Link to comment
Share on other sites

Ωραία δουλειά, αλλά τελικά μου άρεσε περισσότερο το ταξίδι στη λεωφόρο των αναμνήσεων.

Στην εποχή που διάβαζες κάτι, το μελέταγες, το έφτιαχνες στη σκέψη σου. Μετά έβλεπες την τιμή και προσπαθούσες να τα καταφέρεις όσο πιο οικονομικά γινόταν. Μετά ατελείωτες ώρες πειραματισμού εκτός και εντός κουτιού. Τρελό άγχος για το αν ξέχασες κάτι ανοικτό, ή για το αν ξέχασες κάτι κλειστό (ακόμη χειρότερα, αν πχ έχεις υδρόψυξη μη συνδεδεμένη με το βασικό τροφοδοτικό!)

Και μετά απολαμβάνεις τη δημιουργία σου (και ο κάθε μη σχετικός έρχεται και σου δείχνει με ξινίλα αυτά που εξέχουν από το κουτί σου ρωτώντας τι πράγματα είναι αυτά!(ΛΟΛ)

Ααααχχχ ήμουνα νιος...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.