Jump to content



συνδεση switch με ups


Recommended Posts

γεια σας το ups μου εχει θυρες για προστασια ethernet εχω ενα switch πως το συνδεω στο ups? στελνω απο το pc πχ στο in του ups και μετα απο το out στο switch? εχω παραγγειλει αυτο το πολυμπριζο https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-PMF83VT-GR.html το οποιο εχει προστασια τηλεφωνικης γραμμης θα συνδεσω εκει την τηλεφωνικη γραμμη και το ethernet στο ups τωρα επειδη δεν εχω το πολυμπριζο εχω συνδεσει την τηλεφωνικη γραμμη στο ups. για την τηλεφωνικη γραμμη τωρα εχω στειλει απο την μπριζα του Τοιχου στο in του ups και απο το out στο splitter σωστα τα συνδεσα?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ κακώς το έκανες.

Για 2 λόγους : 1ον, η θύρες του ups είναι 8pin, το τηλεφωνικό βύσμα που έχωσες εκει είναι 4πιν, με αποτέλεσμα πιθανόν να έχεις στραβώσει τα διπλανα ελάσματα (2,7) της θύρας ethernet του ups.. Και 2ον, η προστασία που προσφέρει το ups σε αυτές τις θύρες είναι μόνο στα ποδαράκια 1,2,3,6 και όχι στα 4,5 (μεσαία) που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο. Οπότε, δεν έχει νόημα, βγάλτο από εκεί. Επισεις δεν υπάρχει η έννοια in/out, είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους! (παράλληλα είναι εσωτερικά συνδεμενα)

Και κάτι άλλο, η προστασία για το ethernet έχει νόημα άμα τρέχεις κάνα μακρύ καλώδιο εξωτερικά η μακριά από το switch ( >30 met) αλλιώς μη σκοτιζεσαι.

Αν θες μπορείς να το παρεμβαλεις μεταξύ του ίντερνετ μοντεμ και του switch.

Link to comment
Share on other sites

ενδιαφερουσες πληροφοριες που δεν ηξερα το ups μου ειναι αυτο  http://www.alphagrissin.gr/el/products/uninterrupted-power-supply-systems-ups/line-interactive?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=19&category_id=1καιγομαι για το ethernet γιατι το καλοκαιρι πυρα στο χερι απο κεραυνο ενα access point απο κεραυνο που ηταν επανε σε ups χωρις προστασια ethernet γενικα εδωστην περιοχη εχουμε θεμα με κεραυνους και πρεπει να διασφαλιστω οσο πιο πολυ μπορω τωρα περιμενω αυτο το πολυμπριζο https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-PMF83VT-GR.html θα βαλω εκει την τηλεφωνικη γραμμη

Έγινε επεξεργασία από lak100
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, το θέμα κεραυνός είναι αρκετά πολύπλοκο και πολυδιάστατο, και ποτέ μα ποτέ δεν είσαι 100% εξασφαλισμενος. Οπότε ότι προστασία βάζεις, απλώς μειώνεις την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να σου συμβεί κάτι. Τώρα όσον αφορά το access point που λες κάηκε, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε λεπτομέρειες, κάηκε το τμήμα τροφοδοσίας? Κάηκε μια συγκεκριμένη ethernet? Αν είσαι Αθήνα και το έχεις ακόμα να το δούμε μαζί, θα μας πει πολλά για το πως να προστατευτουμε στο μέλλον.

Ο κεραυνός μπορεί να έρθει από την τηλ γραμμή ειδικά αν τα καλώδια είναι εκτεθειμένα στη φύση, μπορεί να έρθει από την γραμμή του ρεύματος, μπορεί όμως απλά να χτυπήσει κάπου άσχετα σε κοντινη αποσταση και το πεδίο που θα δημιουργηθει να μην αφήσει τίποτα στο σπίτι. Μονοκατοικία είσαι?

Αντικεραυνικα στον πίνακα του ρεύματος και στο κουτί διακλάδωσης στη είσοδο του ΟΤΕ, να φανταστώ έχεις φυσικά ε?

Έγινε επεξεργασία από mikemtb
Link to comment
Share on other sites

το κουτι του ΟΤΕ ειναι μεσα στο ντουβαρι παω απο την καγκελοπορτα το εναεριο καλωδιο που μπαινει στο σπιτι το εχω απροστατευτο θα το βλαω ομως σε πλαστικο σωληνα αντικεραυνικο δεν εχω τωρα σκεφτομαι να βαλω μου ειαν για 600 ευρω κοστος. στο access point καηκαν οι ethernet σε ρουτερ που μου καηκε και αυτο δεν αναβε καθολου

Link to comment
Share on other sites

Χαχα το φαντάστηκα! Από το καλώδιο του ΟΤΕ σου μπήκε ο κεραυνός λοιπόν στο σπίτι. Τίναξε το ρουτερ και έφτασε μέχρι την ethernet του switch.

Ε όχι και 600 ευρώ!!! Μέχρι κάνα 100αρικο το έδινα!! Lol.

Βάλε την ethernet προστασία του ups μεταξύ ρουτερ και switch, το νεο πολυμπριζο με προστασία τηλεφ. γραμμής και θασαι οκ.

Αργότερα μπορείς να βάλεις Αντικεραυνικα στη γραμμή του ΟΤΕ, μέσα σε επιτοιχο κουτάκι δίπλα στο υπάρχον κουτί του ΟΤΕ (θα χρειαστεί καλωδίωση να έρθει εκεί χοντρό καλώδιο γείωσης) δεν νομίζω να αξίζει να κάνεις κάτι άλλο. Το καλώδιο που έρχεται από την Κολωνα, έτσι και αλλιώς εναέριο είναι

Link to comment
Share on other sites

μου κανει κατι κουλα εδω και λιγη ωρα σαν να κολλαει η ethernet του ups και χανεται η συνδεση πρεπει να τα βγαλω και να τα ξαναβαλω και φτιαχνει. αν συνδεσω το switch στο in του ups  και απο το out στειλω στο ρουτερ αλλαζει κατι?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.