panthela Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2015 Έχω αυτή την μητρική http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4953#ovΜε μόνο 1 ssd σε ahci όλα είναι αρκετά γρήγορα και το installation των windows kai γενικά όλα τα προγράμματα.Έχω 2 ssds έτσι είπα να δοκιμάσω το Raid0 με την ελπίδα για μεγαλύτερη ταχύτητα.Σύνδεσα τον Samsung 850pro 256GB στο sata port 0 και τον sandisk extreme pro 240GB στο sata port 1.Μπήκα στο BIOS το έβαλα σε raid mode, έκανα ενα stripe 128kb και ξεκίνησα να κάνω install τα windows.ΌΜΩΣ σέρνεται στην κυριολεξία, θέλει μιά ώρα για να βάλει τα Windows 10 pro 64bit και είναι πολυ αργό στα windows και σε όλα τα προγράμματα σέρνεται.Μήπως κάνω κάτι λάθος? Μήπως ξέχασα ή παράλειψα κάτι?Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2015 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 2 διαφορετικοί δίσκοι σε RAID δεν ενδείνκυται. Χώρια που ο 850pro είναι σαφώς γρηγορότερος από τον Sandisk κι έτσι ο δεύτερος τον χαντακώνει.Επίσης, σε ποιές θύρες τους έχεις συνδέσει; Νομίζω κάποιες είναι SATA2 και όχι 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 3, 2015 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Για να είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει το RAID σωστά, όπως είπε και ο Wizard!, πρέπει οι δίσκοι να είναι ίδιας χωρητικότητας τουλάχιστον (για να μην πω ότι θα πρέπει να είναι πανομοιότυποι). Εάν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις χρήση αυτών των 2 σε array τότε καλύτερα να στραφείς στους δυναμικούς δίσκους που δημιουργούν τα windows... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panthela Δεκέμβριος 3, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Για να είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει το RAID σωστά, όπως είπε και ο Wizard!, πρέπει οι δίσκοι να είναι ίδιας χωρητικότητας τουλάχιστον (για να μην πω ότι θα πρέπει να είναι πανομοιότυποι). Εάν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις χρήση αυτών των 2 σε array τότε καλύτερα να στραφείς στους δυναμικούς δίσκους που δημιουργούν τα windows........δυναμικούς δίσκους που δημιουργούν τα windows...Δηλαδής? Πως? Που? Πότε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 3, 2015 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-vista/What-are-basic-and-dynamic-disks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2015 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Αν το κάνει έτσι, γίνεται software RAID μέσω Windows. Το καλό είναι πως αν χαλάσει πχ η μητρική του, τους διαβάζει οποιοδήποτε σύστημα Win και παίρνει τα δεδομένα, τα κακά όμως είναι ότι είναι αργοί και δε μπορεί να το κάνει σε bootable, εκτός αν κάνει mirror (RAID1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panthela Δεκέμβριος 3, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 (edited) Αν το κάνει έτσι, γίνεται software RAID μέσω Windows. Το καλό είναι πως αν χαλάσει πχ η μητρική του, τους διαβάζει οποιοδήποτε σύστημα Win και παίρνει τα δεδομένα, τα κακά όμως είναι ότι είναι αργοί και δε μπορεί να το κάνει σε bootable, εκτός αν κάνει mirror (RAID1)Ωραία.Τώρα, αυτός ο ssd είναι μόνος του σε ahci mode με windows 10 pro 64bit.Είναι καινούριος, τον αγόρασα πριν μερικές μέρες, όμως στο HDsentinel kai sto Crystal μου δείχνει μερικά πράγματα που μου φένονται κακά.Εσείς βλέπετε κάτι ανησυχητικό?http://postimg.org/gallery/2hy79sfjg/ Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 4, 2015 από panthela Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 5, 2015 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2015 Αυτά τα threshold ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα βάζουν αφού στο τέλος το status είναι ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martyras Δεκέμβριος 6, 2015 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 (edited) Μετράνε προς τα κάτω, γι'αυτό και το "ΟΚ". EDIT:νομίζω Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 6, 2015 από Martyras Link to comment Share on other sites More sharing options...
panthela Δεκέμβριος 6, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 CRC Error Count.1) Τι είναι?2) Γιατί τους δείχνει στον ssd μου?3) Είναι κάτι που πρέπει να με ανυσηχεί? http://postimg.org/image/do32ifhjf/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 6, 2015 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 "Cyclic redundancy check (CRC) is a method of verifying and correcting data after it is sent. What this warning is telling you is that at one point, data being sent/received by the drive failed this check. The most common cause for this is a faulty cable. Noise or resistence caused a bit to be flipped.It already occurred so switch cables won't reset the SMART log. You just need to watch for additional errors." Οπότε αλλάζεις καλώδιο και προσέχεις για επιπλέον καταγραφή σφαλμάτων. Δεν ευθύνονται για όλα οι δίσκοι, μπορεί το καλώδιο να είναι μάπα ή ο ελεγκτής της μητρικής να έχει κάποιο θέμα. Από εδώ: http://www.overclock.net/t/706633/ultra-dma-crc-error-countΠάντως, εάν το SMARΤ βγαίνει ΟΚ τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Σκληροί που έχουν θέμα μόλις ελεγχθούν από κάποιο πρόγραμμα ελέγχου σκληρού δίσκου ανάβουν κόκκινοι και με θαυμαστικό με την μία... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts