Jump to content



VKWorld VK700 5.5" Android (€75) Review


Recommended Posts

Χαρακτηριστικά Συσκεύης:

 

Mediatek MT6582 4x1.3GHz

Mali 400MP

1GB RAM, 8GB ROM

5.5" IPS 720x1280 pixels, 24bit

3200mAh αφαιρούμενη μπαταρία

4.4.2 Android

Dual Sim (Standard + Micro SIM, Standby) και SD Card μέχρι 32GB

13MP πίσω κάμερα και 5MP εμπρός.

 

Τιμή την περίοδο της παρουσίασης: €75 με δωρεάν μεταφορικά.

 

----

 

Zwe8uv8.jpg

 

Η συσκευασία είναι συμπαθητική, ενα άσπρο minimalistic κουτί με χρυσό logo της εταιρίας. Περιέχει τη συσκευή, ένα προστατευτικό οθόνης, διάφορα χαρτιά που κανείς δε θα διαβάσει, ένα ζευγάρι ακουστικά που συνιστώ να τα πετάξετε απευθείας και το φορτιστή. Ο φορτιστής είναι από φτηνό πλαστικό αλλά αναφέρει ότι είναι 1Α/5V, αρκετά γρήγορος/μεγάλος για τυπικό non fast charging φορτιστή.

 

Gd81nEx.jpg

 

Η ποιότητα της κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή, σίγουρα καλύτερη άπο ότι θα μας έκανε να πιστέψουμε η τιμή του. Αναφορικά, είναι εφάμιλη κινητών πολύ μεγαλύτερης τιμής, χωρίς να ξέρεις την πραγματική αξία, κάποιος που γνωρίζει από κινητά θα υπέθετε ότι η συσκευή ανήκει σε bracket 300€+ κινητών.

 

sOTvCQ3.jpg

 

Το πίσω καπάκι είναι από rubbery υλικό και δίνει αρκετό grip. Περιβάλεται από ένα χρυσό μεταλλικό πλαίσιο με αυλακώσεις για καλύτερη στήριξη στο χέρι.

 

2RvOiqv.jpg

 

Το κινητό έχει διαστάσεις 154 x 75 x 8.5mm (ο κατασκευαστής αναφέρει 158x80x7.2mm που είναι λάθος). Πολύ ελαφρύ, λεπτό και λιτό. Αν και υποκειμενικό, θα αναφέρω ότι η εμφάνιση είναι ένα από τα ατού της συσκευής. Τα χέρια μου είναι αρκετά μικρά και το κινητό δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω με το ένα χέρι, οπότε να το έχετε στα υπ'όψιν σας.

 

 

tkIojGe.jpg

 

Η οθόνη αν και σχετικά χαμηλής ανάλυσης για τέτοιο μέγεθος είναι πολύ καλή. Τα χρώματα ζωντανά, αρκετά καλή φωτεινότητα και γωνίες θέασης. Αν και σίγουρα δεν είναι τόσο sharp όσο το 1080p 5" κινητό που έχω, από τυπική απόσταση θέασης δε βλέπεις pixels, οπότε δεν ενοχλεί καθόλου.

 

Το λειτουργικό είναι 4.4.2 kitkat, που αν εξαιρέσουμε μία lockscreen και το facebook app, είναι πιο stock και από Nexus συσκεύες. Μηδέν bloatware με λίγα λόγια, πράγμα πολύ θεμιτό.

 

jeMz8e6.jpg

 

Έχει hardware κουμπιά τα οποία όμως δεν φωτίζονται. Αετομάτηδες θα παρατηρήσουν ότι φοράει προστατευτικό οθόνης από το κατασκευαστή. Προσέχτε γιατί πολλές φορές δε τα φοράνε σωστά (στό VK700 pro π.χ. που επίσης πήρα ήταν στραβά φορεμένο) και κάνει την οθόνη θαμπή.

 

bpZmUHE.png

 

Η απόδoση είνα αρκετά καλή για τυπική χρήση παρόλο τον παλιό επεξεργαστή και την αδύναμη GPU. Πολύ απαιτητικά παιχνίδια όμως δε τα καταφέρνει πολύ καλά, πράγμα αναμενόμενο. Ωστόσο για τη τιμή του, η κατάσταση είναι πολύ καλή.

 

9uDVWy3.png

 

Έχει όλους τους τυπικούς sensors που περιμένεις από ένα κινητό και δουλεύουν αρκετά καλά. Επίσης το GPS είναι αρκετά γρήγορο.

 

Πάμε και στο πρώτο αρνητικό της συσκευής, που είναι η μπαταρία. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι είναι 3200mAh, τόσο όμως το φυσικό μέγεθος της όσο και η απόδοση της δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το νούμερο. Από τη χρήση που έκανα στο κινητό και από τη προηγούμενη εμπειρία μου με άλλα κινητά, μία χοντρική εκτίμηση την βάζει κοντα στα 1800, το πολύ 2000mAh. Αυτό το συμπέρασμα επίσης υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το κινητό φορτίζει πολύ γρήγορα (~1 ώρα).

 

gallery_34216_589_7450517.gif

 

Με ανοιχτό το 3G και wifi, φωτεινότητα στη μέση, ο Gandalf (youtube) άντεξε 3 ώρες και 50 λεπtά (κάντε κλικ στην εικόνα να τρέξει το .gif). Οπότε χρήστες που θέλουν βαριά χρήση θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού.

 

8hVOMbj.jpg

 

Στο μπροστινό μέρος έχει τους τυπικούς σένσορες, την μπροστινή κάμερα και το μεγάφωνάκι. Οπότε πάμε και στο 2ρο αρνητικό του κινητού, που είναι ότι η ένταση κλήσης είναι σχετικά χαμηλή. Λόγω του μεγέθους του κινητού αυτόματα θα βάλεις το αυτί σου χαμηλότερα από το μεγαφωνάκι. Θα πρέπει να συνηθήσεις να κρατάς το κινητό με τέτοιο τρόπο ώστε το μεγαφωνάκι να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο αυτί σου, οπότε σε αυτή τη περίπτωση το volume απλά επαρκεί.

 

izzzZG2.jpg

 

Το πίσω μεγάφωνο όμως (για ανοιχτό ακρόαση κτλ) είναι αρκετά δυνατό. Προφανώς, όπως όλα τα κινητά που έχουν back facing speakers, άμα το αφήσεις στο τραπέζι ο ήχος κάπως καλύβεται. Το rubbery υλικό μαζεύει αρκετές σκόνες και μουτζουρίες όπως φαίνεται και στην εικόνα.

 

QWs75qg.jpg

 

Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι η κάμερα είναι 13MP. Στη πραγματικότητα είναι 8MP πραγματικά με interpolate στα 13. Προσέχτε όμως γιατί η κάμερα είναι σε πολύ κακό σημείο, είναι πολύ άκρη και είναι πολύ εύκολο να τραβήξετε φωτό το δάκτυλο σας. Το φλας είναι ΤΕΛΕΙΩΣ αναιμικό. Το led στην οθόνη μου για να καταλάβετε είναι πιό έντονο...

 

Επιστρέφοντας στη κάμερα, είναι F2.8, και ποϊοτικά δυστυχώς αντιστοιχεί στη τιμή του προϊόντος. Οι φωτογραφίες που μπορείς να τραβήξεις είναι το πολύ "επαρκής".

 

bgAae1Y.jpg

 

και 100% crop

 

DqCtbJI.jpg

 

Λεπτομέρεια υπάρχει, αλλά το δυναμικό εύρος είναι πολύ μικρό. Επίσης, όπως βλέπετε και στη φωτό, ότι και να έκανα οι φωτογραφίες βγαίνουν under exposed. iso60 - 1/124s επέλεξε αυτόματα, ένα στοπ πάνω στο ISO θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς καθώς φοράει 4.4.2 δε ξέρω άμα είναι δυνατόν να βάλεις app με manual controls. Βίντεο τραβάει 1080/30 αλλά δεν αξίζει το bandwidth για να το ανεβάσω. Θεωρείστε το απλα...επαρκής.

 

Η μπροστινή κάμερα προφανώς είναι κακής ποιότητας, μέγιστο βίντεο που μπορεί να τραβάει είναι 640x480, οπότε selfies ή high quality skyping αλλού.

 

Το κινητό εκ πρώτης όψεως δε διαθέτει notification led. Στη πραγματικότητα όμως υπάρχει απλώς ο κατασκευαστής...αμέλησε να αφήσει τρύπα στο σασί...

 

IIXxIPF.jpg

 

Εδώ βλέπετε το notification led. Είναι η μόνη γωνία από την οποία φαίνεται δυστυχώς, και η φωτογραφία τραβήχτηκε με αρκετό σκοτάδι για να τονίσει το led. Στη πραγματικότητα φαίνεται λιγότερο. Ουδέν συζήτηση για να φανεί από πάνω/εμπρός από το κινητό, ακόμα και στο τέρμα σκοτάδι δε φαίνεται.

 

-----

 

Δεν είναι τέλειο μακράν. Η ποιότητα του ήχου είναι το πολύ μέτρια και μετά από αρκετή χρήση μπορώ να πω ότι έχει τα bugs του, κάποιες εφαρμογές μου το έχουν κλειδώσει κιόλας (mx player π.χ. ενώ ο VLC μια χαρά). Έχει gesture controls (διπλό ταπ για lockscreen κτλ) αλλά δεν είναι ιδιαίτερα συνεπή. Κατά τα άλλα, εμένα με κρατάει μιά μερα με απλή χρήση και είναι απόλαυση να το κρατάς/δουλεύεις το τηλέφωνο.

 

Μιλάμε για €75 και 5.5", προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια για λίγα χρήματα παραπάνω μπορείς να κάνεις step up σε ποιότητα (αλλά step down σε μέγεθος) πηγαίνοντας σε κάποιο Meizu M2 π.χ. στα €105, αλλά αυτά τα €30 αντιστοιχούν στο ουσιαστικά στο 50% της τιμής. Για €5-10 παραπάνω όμως μπορείς να πας στο VKWorld VK700 pro, παρόμοιο αλλά διαθέτει gorilla glass και έχει λύσει κάποια από τα θέματα που ανέφερα. Αναμένετε στο μέλλον να κάνω παρουσίαση και σε αυτό.

 

σημείωση: Η παρουσίαση δεν πληρώθηκε από καταστήμα, ούτε bonus λαμβάνω και χαζομάρες που δίνουν "μερικά" καταστήματα.

Έγινε επεξεργασία από Volrath
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.