Jump to content



fuelGR for Android (πρατήρια και τιμές καυσίμων)


neuromancer

Recommended Posts

post-38583-0-09208000-1450337744.png

Μετά τις εκδόσεις για web, Windows (8, 10 και phone), από σήμερα το πρωί η εφαρμογή fuelGR υπάρχει και για Android OS (v.4+). Φυσικά δωρεάν, φυσικά από Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσσαλίας.

 

Λίγες γραμμές από τη περιγραφή στο store:

 

Με την εφαρμογή fuelGR για Android μπορείτε να δείτε σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Η εφαρμογή λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής (χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής) ή με υπόδειξη της περιοχής πάνω στο χάρτη. Επιπλέον μπορείτε να ορίσετε τύπο καυσίμου, εταιρίες και παλαιότητα τιμών.

 

Η εφαρμογή είναι η μόνη με εμπλουτισμένο σετ δεδομένων και επιβεβαιωμένες θέσεις για τα περισσότερα πρατήρια. Ως αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε μέχρι και φωτογραφίες των πρατηρίων (τις παρέχει το Google StreetView) ή να ζητήσετε οδηγίες μετάβασης προς αυτά. Για όσα πρατήρια δεν είναι γνωστή η θέση τους, παρέχεται μέσα στην εφαρμογή η δυνατότητα να υποδείξετε εσείς τη σωστή θέση, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της υπηρεσίας για όλους τους χρήστες.

 

η εφαρμογή: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jimdem.fuelgr

και η ευρύτερη προσπάθεια: http://fuelgr.gr/

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο στα παιδιά που την έφτιαξαν.

Μια μικρή προσθήκη θα ήταν η βαθμολογία των πρατηρίων. Όλοι ξέρουμε ότι η βενζίνη σε κάποια δεν είναι και τόσο καθαρή, οπότε αυτό θα βοηθούσε τον κόσμο να αποφεύγει τα φθηνά που στο τέλος κοστίζουν ακριβότερα.

Link to comment
Share on other sites

thanks!

 

η βαθμολογία μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί - έχουμε κάποιες ιδέες πάντως προς

την κατεύθυνση της ποιότητας καυσίμων αλλά προϋποθέτουν αρκετούς χρήστες

οπότε θα περιμένουμε λίγο

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχουμε σημαντικό update (v.2) στην Android έκδοση του fuelGR (εφαρμογή για τιμές καυσίμων και πρατήρια). Η σημαντικότερη προσθήκη είναι η δυνατότητα αξιολόγησης (με τρεις δείκτες) των πρατηρίων από τους χρήστες. Συνοπτικά οι βελτιώσεις:

 

fuelgr-v2.png

  • Μηχανισμός αξιολόγησης πρατηρίων με τρεις δείκτες αξιολόγησης: ποιότητα καυσίμων, εξυπηρέτηση, εγκατάσταση (προσβάσιμος από infobox πρατηρίου καθώς και από τις λίστες).
  • Λίστα αξιολογηθέντων πρατηρίων για κεντρική διαχείριση αξιολογήσεων.
  • Νέες πινέζες υψηλότερης ανάλυσης και μεγαλύτερα γράμματα στις τιμές για ευκολότερη ανάγνωση σε πολύ μεγάλες αναλύσεις ή/και από άτομα με πρεσβυωπία ;)
  • Δυνατότητα ορισμού ενός bookmark (Προεπιλεγμένη Τοποθεσία) για εύκολη μετάβαση στην αγαπημένη/προτιμώμενη τοποθεσία ακόμα και χωρίς GPS.
  • Ενότητα με Συχνές Ερωτήσεις/Απαντήσεις για επίλυση αποριών.
  • Το βασικό μενού πήγε αριστερά και έγινε πιο …Android (εμφανίζεται και με slide από άκρη αριστερά προς δεξιά).
  • Slideshow με συνοπτική παρουσίαση της εφαρμογής κατά την 1η εκκίνηση ή και μετά (εν είδει Βοήθειας).
  • Προστέθηκαν πρατήρια Φυσικού Αερίου (CNG) και τιμές. Για την ώρα είναι μόνο δέκα (σε Αθήνα, Λαμία, Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη).
  • Ενσωματώθηκαν οι εταιρίες VALIN, WIN και FISIKON. Στο εξής νέες εταιρίες θα εμφανίζονται άμεσα χωρίς ανάγκη αναβάθμισης.
  • Διάφορες εσωτερικές αλλαγές και βελτίωση κώδικα που επέτρεψαν να μπουν όλα τα παραπάνω χωρίς να αυξηθεί το μέγεθος της εφαρμογής (στην πραγματικότητα μειώθηκε)!

fuelGR Home: https://fuelgr.gr/

fuelGR facebook:  https://www.facebook.com/fuelgr/ 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δες τις συχνές ερωτήσεις μέσα στην εφαρμογή (ή το faq στο site:   https://fuelgr.gr/faq/  )


Είναι πρατήρια που δεν ακολουθούν τα νόμιμα που οφείλουν. Πες τους να δίνουν τιμές στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων (www.fuelprices.gr) και θα εμφανιστούν και στο fuelGR.  Εμείς με υπουργείο "μιλάμε" για τα δεδομένα! Και καταγγελία κάνεις αν θες! Έχει πρόστιμο για το ότι δεν ενημερώνουν. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.