Jump to content



Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

 

Έχω μια οθόνη Samsung 2232BW από το 2009 που μου κάνει το χαρακτηριστικό πρόβλημα "2 seconds to black", δηλαδή δείχνει εικόνα για περίπου 2 δευτερόλεπτα και έπειτα σβήνει. Το led λειτουργίας της παραμένει αναμμένο και με φακό στην οθόνη διακρίνεται δύσκολα η εικόνα.

 

Το βασικό πρόβλημα που έχει αυτή η οθόνη, σύμφωνα με πολλά forum, είναι οι πυκνωτές χαμηλής ποιότητας που βρίσκονται στη πλακέτα τροφοδοσίας. Διαβάζοντας και το thread του TheLab (http://www.thelab.gr/topic/106596-επιδιόρθωση-μιας-samsung-tft-οθόνης/?p=1539358), τους αντικατέστησα αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έβαλα μέχρι και καινούργια πλακέτα τροφοδοσίας από ebay, για την περίπτωση που δεν έκανα σωστά τις κολλήσεις, αλλά δεν υπήρξε βελτίωση. Έκανα και κάποια σχετικά post στο παραπάνω thread - #136, #138, #139(http://www.thelab.gr/topic/106596-επιδιόρθωση-μιας-samsung-tft-οθόνης/?p=2456155).

 

Συνεπώς, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω. Σκέφτομαι να αλλάξω τις λάμπες ccfl, αλλά δεν ξέρω πώς να τις αναζητήσω. Είναι εφικτό ή απαιτεί γνώσεις και εξοπλισμό; Σε λάπτοπ που έχω κάνει κάτι αντίστοιχο, ήταν εφικτό αλλά απαιτούσε πολλή ακρίβεια και χέρι.

 

Η οθόνη δεν αξίζει πάνω από €50 σήμερα. Μπορώ να την δώσω για επισκευή κάπου φθηνά, ή να την πουλήσω ως ελαττωματική;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.