Jump to content



Another gaming pc


Recommended Posts

-Budget στα 1500Ε με δυνατότητα να ανέβουμε και 50 αντε το πολυ 100 αν πραγματικά αξίζει.


 


Το focus θα ειναι gaming, να μη κάνει σαν ελικόπτερο και να είναι σχετικα αισθητικά ωραίο μιας και θα είναι desktop κυριολεκτικά.


 


Ίδια μένουν: Οθόνη Samsung S24D390HL, ποντίκι mx518, ακουστικά ΑΤΗ-Μ50, ενας WD HDD 500GB blue και Ram: Corsair vengeance 12GB 1600mhz.


 


Στο ζουμί:


Case: Corsair Carbide Air 540 τα stock fans θα φύγουν και θα μπουν στη θέση τους πιο αθόρυβα και με variable speed μιας και θα μπει και fan controller(π.χ). θα μου κακοφαίνονταν να έδινα πανω απο 80Ε για 3 140mm fans(π.χ) Και τον controller...


 


HDD: WD10EZEX, SSD: Samsung 850 PRO Ο οποιος θα ειναι gift οποτε δεν υπολογίζεται στο budget.


Μητρική: MSI Z97-GD65 Με CPU: I5-4690k με cooler: Corsair Hydro 100i overclocking θα γίνει μέχρι να με ενοχλούν τα fans στα αυτιά. Πιστεύω θα πάει 4.2-.4.3 no? Δεν έχω ιδέα, τα προηγούμενα συστήματα μου ήταν όλα amd...


 


*Εδώ μπαίνει το 1ο θέμα. Δεδομένου ότι κοιτάμε και στο μέλλον, με τα ίδια λεφτά πάμε και σε μητρική συμβατή με skylake και ddr4. Για να "μετατρέψω" τις υπάρχουσες ram σε ddr4 με τις παρουσες τιμές, ειναι λιγο too much το κόστος και πιστευω η αισθητη διαφορα στην αποδοση θα ειναι μηδενικη* Thoughts?


 


Keyboard: Corsair K70(σκέφτομαι και κατι σε διάφανα dampening rings, ενας φίλος που εχει κατι ανάλογο με red keys κάνει λίγο σαν γραφομηχανή...)


PSU: Corsair RMi 650 Σκέψεις για το ΑΧ760? Overkill? Δεν κατάφερα να βρω κατι σε λιγότερα watt(και ευρω) απ αυτη τη σειρά αλλιως θα πηγαινα με κλειστα μάτια...


GPU: MSI GTX970 4GB


 


*2ο θέμα. Η παραπάνω gpu σε σύγκριση με την 970 της asus? Το backplate της 2ης η αλήθεια ειναι με τραβάει αρκετα και αισθητικά και για λογους αντοχής(και απ ότι διαβάζω και λίγων βαθμών C χαμηλότερα)* Έχετε ξαναδεί/ακούσει αυτό? Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει long term? Θα το έσωνε κάπως το backplate?


 


Καγκουρολεντ: ΝΖΧΤ led sleeve red


 


Νομίζω δεν ξέχασα κάτι...Προτάσεις? Ιδέες, τροποποιήσεις απ τους γκουρού του είδους?


Έγινε επεξεργασία από Jokur
Link to comment
Share on other sites

Σε budget 1500€ και με την σημειωση πως μπορεις και 50€ παραπανω δεν υπαρχει ουτε ενα λογος να μην πουλησεις οσο να ναι τις ddr3 για να πας σε νεα συνθεση socket 1151 με ddr4. Δεν υπαρχουν διαφορες αλλωστε 6600k ειναι στα ιδια χρηματα με το  cpu που εχεις επιλεξει και οι ddr4 16gb kit παιζουν απ τα 80€, οποτε που ειναι η υπερβολη στο κοστος που αναφερεις? 

 

Εκτος απ τους δισκους το τροφοδοτικο και την καρτα γραφικων τα υπολοιπα εχουν μια too much αισθηση που θα ηταν κριμα να θυσιασεις επιδοσεις και futures απλα για ενα πληκτρολογιο. Επισης οι τιμες του eshop ειναι καπως τσιμπημενες. πχ. ssd - case που κοιταξα ειναι απο 20€ παραπανω το καθενα σε σχεση με skroutz. Μηπως να κοιταξεις και αλλου για συνθεση η απο 2-3 διαφορετικα αν μπορεις να το στησεις μονος σου μηπως γλυτωσεις κανα 50αρικο στο συνολο? 

 

Για ψυξη αν ειναι μονο το αισθητικο κομματι που θες την hydro οκ, αλλιως ειτε σε πιο φθηνη hydro υλοποιηση ειτε σε καποια αξιολογη προταση για αερα πολυ πιο φθηνη που ανετα θα σου καλυψει το overclock που θες. Ενδεικτικα παιζω με την cm 412s (45€) και εχω τον 6700k στα 4.5ghz  δροσερο και ησυχο. Με τα χρηματα που διαθετεις μπορεις να κρατησεις αυτα που εχεις επιλεξει με αλλαγη στην πλατφορμα και να εισαι κομπλε.

Έγινε επεξεργασία από Dr_Nikiforos
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Thanks for the update δοκτορ...

Ναι αυτό ακόμα το επεξεργάζομαι με το τσιπ... 

Καλά το eshop για τα links περισσότερο το χρησιμοποίησα, την hydro ειδικά την έχω δεί μέχρι και 35Ε κάτω σε άλλα μαγαζιά. Η αλήθεια είναι πως έχω την cm 212 evo εδώ και αρκετά χρόνια και πιστεύω μια χαρά θα ήταν και στον 6600Κ οπότε η αλλαγή είναι κατα 90% αισθητική(θέλω να φύγω λίγο απ το cooler μαούνα μες τη μέση του κουτιου...)

 

Και το too much ισχύει ! Γενικά όλα τα συστήματα που έφτιανα ήταν από ρετάλια και parts απο εκπτώσεις οπότε τώρα είπα να το ξεφτιλίσω λιγο Lol

 

ΥΓ: Στο psu, πιστεύεις υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά, αντε 10Ε πιο πάνω ξέρω γω, κανα superflower platinum η seasonic ισως? 

Έγινε επεξεργασία από Jokur
Link to comment
Share on other sites

Ωραία η Z170 της asus αλλά πολύ άσπρο! Αν και φαντάζομαι αυτό το καπάκι στα ports θα βγαίνει κάπως, δε νομίζω να έχει κάποια πρακτική σημασία...

Link to comment
Share on other sites

Το psu ειναι κορυφαιο με μεγαλη εγγυηση. Δεν χρειαζεται να κοιταξεις καποιο αλλο. 

Αν μιλας για την z170-a της asus γιατι να βγαλεις το καπακι? Ισα ισα που ειναι πολυ πιο ομορφες οι μητρικες με αυτα τα body kits φουσκωματα. 

Αν δεν σου αρεσουν και ουτε θες και ασπρο χρωμα γιατι δεν πας στην αντιστοιχη MSI Z170A GAMING PRO που ειναι στα ιδια χρηματα και χρωματα με αυτη που ειχες επιλεξει ? 

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η αισθητική είναι must για σένα πάρε ένα εντυπωσιακό κουτί. eshop

 

 

 

Love το case αλλα με τη σκονη τι γινεται? Θα έχει και ζέστη βλέπω ο γάτος μου να το κάνει φωλιά :D

 

Την είδα την msi, λογικά σε κάτι τέτοιο θα πάω, μόλις κοίταγα διαφορές μεταξύ αυτής και τον άλλων m3, m5 κλπ...

 

Τώρα το θέμα με τα μαγαζιά που λέει και ο δοκτορ το σκέφτομαι. Με μαγαζιά σκρουτζ το όλο πακέτο βγαίνει 120+- μπορεί και παραπάνω φτηνότερα. Αλλα το ένα ειναι στη χίο και το άλλο στη μυτιλίνη, ενω πχ eshop πλαισια κλπ είναι σε walking distance. Σε περίπτωση που θέλω αλλαγή θα είναι μπλέξιμο...

Έγινε επεξεργασία από Jokur
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.