Jump to content



Seagate ή WD οι χειρότεροι;


Recommended Posts

Επειδή συζητούσαμε για αξιοπιστία δίσκων και κάποιοι έπεσαν να φάνε τη Seagate, συντασόμενοι με αυτούς που της έκαναν αγωγή, η Backblaze, όπως κάθε χρόνο, έβγαλε την αναφορά της για την αξιοπιστία των δίσκων. Η WD κατακτά λοιπόν την πρώτη θέση, αλλά μη βιάζεστε, των πιό αναξιόπιστων δίσκων με πιό αξιόπιστη την HGST, την πρώην Hitachi δηλαδή.

 

56,224 hard drives later, Backblaze finds Western Digital disks most likely to fail

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μαλλον παιζει να ειμαι ο μοναδικος που εχω μεινει (το ξαναγραφω- το εγραψα και στο σχετικο θεμα) ικανοποιημενος και απο τις 2 εταιριες (seagate,wd). Εδω εχω μεινει ικανοποιημενος απο IDE Maxtor HDD's και απο Quantum Fireball, δε θα μεινω απο τους αλλους; Ειναι μη σου τυχει που λεμε. 

Συνοψιζω τις προσωπικες μου εμπειριες, επιτρεποντας μου να εχω και μια μικρη υποψια για τα results του bb. http://www.tomshardware.com/news/seagate-hdd-failure-lawsuit-3tb,31118.html . Χωρις να ξερω ποιες ειναι οι πρακτικες τους ετσι; Δεν εμπιστευομαι κανενα site για την αγορα του δισκου μου τυφλά, μονο την εμπειρια μου. Μια ματια παντως, την εριξα :) 

 

Για τους παλιους δισκους IDE και ΑΤΑ66 δεν αναφερω καν :p 

 

Για Seagate. Εχω εναν 250ρη 7 χρονια. 96% υγειας, και δουλευει στο 2ο μηχανημα πλεον μια χαρα. Ειχα εναν 500ρη που χαλασε σε 2 χρονια out of the blue, χωρις να εχω καθολου χρησιμα δεδομενα μεσα, οποτε δε με ενοιαξε. Εχω ακομη εναν εξωτερικο 1ΤΒ με 85% υγειας και με bad sectors αλλα τον εχω λιωσει στο σβησε-γραψε, ειναι 6 ετων. Δεν τον δουλευω αλλο πλεον για ευνοητους λογους (κραταει αρχεια βιντεο επιτυχως παντως- και μπορουν να προβληθουν χωρις προβλημα).

Ειχα σε πολυ παλιοτερα συστηματα 80ρηδες αν δε κανω λαθος, οι οποιοι δουλευαν μεχρι που πουλησα τα μηχανηματα, ασταματητα , χωρις κανενα προβλημα. Ειχα και εναν Samsung καπου στα μισα, αλλα τοτε τα συστηματα τα αλλαζα σα τα βρακια :p Να σημειωσω και εναν seagate σε λαπτοπ (οχι δικο μου- της κοπελας μου ) , που ενταξει , εχει αρχισει να τα φτυνει , λογικο ειναι. 7 ετων λαπτοπ... Απλα δε δουλευει τοσο τακτικα.

  • Μεσα σε αυτα να σημειωσω πολυ ασχημη εμπειρια φιλου με Seagate barracuda 750ρη (αν δεν απατωμαι). Ασχημη σε βαθμο να χασει πολυ σημαντικα πραγματα, ενω ο δισκος φαινομενικα δουλευε απροβληματιστα, failαρε σε μια μερα μεσα. Δε ξερω πως, δε θελω να μου τυχει. 

 

Για WD , οι πιο πολλοι δισκοι μου ηταν και ειναι της WD. Σε παλιοτερα μηχανηματα ειχα 160ρηδες (3) , ο ενας σιγουρα ξερω οτι δουλευει σε συστημα που πουλησα, οι αλλοι 2 δε ξερω τι κανουν. Στο προηγουμενο μηχανημα ειχα εναν WD Green 640GB, αρχισε να failαρει πριν 3 μηνες περιπου , οποτε τον εβγαλα εξω (εφτασε ASAP στο 40% υγειας, αλλα 6 χρονια δουλευε ασταματητα) και προλαβα να παρω οτι χρησιμο ειχα μεσα, ευτυχως.

Εχω 7 χρονια εναν WD Black Sata II , εικαζω πως για κανα χρονο ακομη θα την παλευει. Απειρο (ομως απειρο) σβησε-γραψε σε αυτον. Still going strong ( απλα ειναι θορυβωδης). Αν σκεφτεις οτι απο αυτον παιζονται τα παιχνιδια μου ολα αυτα τα χρονια, ειναι αποριας αξιο πως ακομη την παλευει.

Εχω και εναν WD Green ακομη 500ρη βγαλμενο απο θηκη εξωτερικου η οποια εφαγε τουμπα και χαλασε. (5 χρονια, χωρις προβληματα και αυτος). Για εναλλακτικη αποθηκη.

Και εναν Purple που πηρα και τον εχω 2.5 μηνες περιπου. 

 

Μη ξεχασω και εναν toshiba εξωτερικο 1ΤΒ (2.5" ) που δουλευει μια χαρα και χωρις προβληματα εδω και 2 χρονια. 

 

Σε καθε περιπτωση, οτι σημαντικο εχω, υπαρχει σε 2 διαφορετικους δισκους παντα (μιας και δεν μπαινω σε διαδικασιες RAID κλπ ). Ποτέ δεν υπαρχει σε 2 δισκους συστηματος (πχ ssd's ) , μιας και σε περιπτωση στραβης θελω να μπορω να κανω τα κουμαντα μου αμεσως. 

 

Με ολα αυτα θελω να πω πως αν ειναι να σου κατσει η στραβη, θα σου κατσει.

 

Βλεποντας το παραπανω , θα αγοραζες Hitachi 3TB δισκο για primary αποθηκη σου;  Θα αγοραζες και Seagate 3TB για backup ξερω γω;

Οι παλιοι seagate οπως καταλαβα ηταν σκυλια. Εδω και καποιο διαστημα εχουν προβληματα αρκετα... Δεν ειμαι ο αρμοδιοτερος να πω. Το ιδιο παιζει να ισχυει με WD, ενω ανοδικη πορεια εχουν οι Toshiba+Hitatch (HGST). 

 

My 2 cents right up here :p 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να δω το παραπάνω, Hitachi έχω και είχα στεναχωρηθεί αρκετά όταν εξαγοράστηκε η εταιρία.

Για backup έχω έναν WD Green, αλλά ανοίγει, κάνει bakcup και κλείνει. Δουλεύει ελάχιστα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.