Jump to content



Αγορα Οθονης


taskos

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας επειδή θα σπάσω το κεφάλι μου ενδιαφέρομαι για οθόνη να αγοράσω ήδη έχω αυτήν εδώ
http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12706

και θέλω να αγοράσω μια δεύτερη η πρώτη ανάλογα τα λεφτά περίπου που σκέφτομαι να δώσω είναι 250 άντε 300 αν είναι κάτι που να αξίζει την διαφορα

μέχρι τώρα σκέφτομαι αυτές τις δυο

http://www.msystems.gr/index.php?compare%5B0%5D=20559&compare%5B1%5D=17222

η χρήση θα είναι για ταινίες και games τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουνε είναι 24άρα η 27 και αν είναι και στα λεφτά μέσα και αν αξίζει 144 hz

Έγινε επεξεργασία από taskos
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπερα. Θα σου κανω καποιες προτασεις, με συν και πλην η καθε μια.

 

Αρχικα, αν σε ενδιαφερουν τα 144Hz, μην αγορασεις φθνοτερη απο την LG 24GM77. Ειναι η φθηνοτερη TN με αξιοπρεπη color presets και αντιθεση και εχει και αποτελεσματικο back-light strobbing.

 

Αν δεν αγορασεις TN, θα προτεινω αρχικα τις HP 27xw, Dell S2415H, Dell U2515H και Dell P2316D με την Eizo EV2336W να παιρνει honorable mention.

 

Οι 1080p οθονες ειναι καλυτερες για gaming καθως θα δινουν περισσοτερα fps. Σε ταινιες επισης μονο το μεγεθος μετραει. Για αλλες χρησεις, αναλογα την αποσταση που καθεσαι, η μεγαλυτερη αναλυση μπορει να ειναι ή να μην ειναι πλεονεκτημα, καθως δινει μεγαλυτερη ευκρινεια και real-estate αλλα κανει και τα στοιχεια μικροτερα. Σαν γενικη ιδεα, θελεις τουλαχιστον 60 ποντους για 27" 1080p, ενω οι παραπανω 1440p θελουν σιγουρα μικροτερη αποσταση.

 

Οι HP 27xw και S2415H ειναι glossy. Ως αποτελεσμα εχουν καθαροτερη εικονα απο τις αλλες και ζωντανοτερα χρωματα. Τις προτιμω σαν επιλογες αλλα θελουν καποιο στοιχειωδη ελεγχο του περιβαλλοντα φωτισμου για να περιορισεις τις ενοχλητικες αντανακλασεις. Η HP σε αυτον τον τομεα τα παει λιγο καλυτερα. Ως κατοχος της HP, με φωτεινοτητα στα 140cd/m2 και χρηση bias lighting πετυχαινω ιδανικο αποτελεσμα. Την ημερα απλως τη χρησιμοποιω με κλειστες κουρτινες, χωρις να σημαινει ομως οτι δε χρησιμοποιειται κατω υπο πιο αντίξοες συνθηκες.

 

Οι αλλες ειναι semi-glossy. Oλες υπερχρονιζονται στα 75Hz πλην της U2515H, ειναι flicker free και εχουν πολυ καλα color presets και overdrive. Η S2415H εχει λιγο χειροτερο panel απο τις υπολοιπες.

 

Συνολικα θα εβαζα ως πρωτη επιλογη την HP γιατι συνδυαζει το glossy coating με κορυφαιο panel και overdrive. Η S2415H ειναι η καλυτερη 1080p επιλογη αν δε θελεις 27". Αν θελεις matte, οι U2515H και P2316D ειναι οι καλυτερες λυσεις. Η Eizo ειναι εξισου καλη με τις Dell αλλα ειναι εξισου ή πιο ακριβη ενω ειναι μικροτερη με μικροτερη αναλυση απο τις Dell οποτε ειναι χειροτερο deal. Eιναι ομως η καλυτερη επιλογη αν θελεις μη-glossy 1080p.

 

Υπαρχουν και αλλες καλες οθονες, οπως η LG 29UM58, semi-glossy ultrawide 1080p, αν θελεις ενδιαμεση αναλυση των 16:9 1080p και 1440p. Να θυμασαι ομως οτι οι matte 16:9 1080p εχουν σχετικα βαρυτερο coating απο τις matte IPS μεγαλυτερης αναλυσης ωστε να μην μπρουνε να χαρακτηριστουν semi-glossy, με εξαιρεση την EV2336W, για αυτο και δεν εκανα τετοια προταση εφοσον το budget σου επιτρεπει καλυτερες επιλογες.

 

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

καταρχάς να σε ευχαριστήσω πολύ XMorsX για τον χρόνο σου και για όλο το κείμενο που έγραψες με έκανες να ψαχτώ παραπάνω τελικά σήμερα θα παο να πάρο την Dell Ultrasharp U2515η που την βρήκα στα 295 τι λες αξίζει?

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος taskos έγραψε:

καταρχάς να σε ευχαριστήσω πολύ XMorsX για τον χρόνο σου και για όλο το κείμενο που έγραψες με έκανες να ψαχτώ παραπάνω τελικά σήμερα θα παο να πάρο την Dell Ultrasharp U2515η που την βρήκα στα 295 τι λες αξίζει?

 

Παρακαλω. Ναι ειναι καλη επιλογη. Την βρισκεις καινουρια στα 295 ευρω? Διοτι το φθηνοτερο αμαζον (το γερμανικο) την πουλαει 309 ευρω αυτη τη στιγμη.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

xaxaxa  νωρίς με θυμήθηκες xaxaxaxa τα λεφτά που θα έδινα ήτανε μέχρι 300  δεύτερον την LG 24GM77-B σκεφτόμουνα να πάρο αλλα το φοβόμουνα λόγο ότι για μένα τουλάχιστον δεν την έχει κάποιο από τα γνωστά μαγαζιά μακακια πες το αλλα έτσι είμαι εγώ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.