Jump to content

XMorsX

Premium Members
  • Posts

    895
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by XMorsX

  1. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Εγώ που ως νεαρός δεν ήξερα ιστορία σαφώς δεν έκανα συνειρμούς. Τώρα που τη γνωρίζω όμως σαφώς και κάνω. Μπες και στη θέση ενός μαύρου που οι σημερινές κακουχίες του οφείλονται στην υποδούλωση των προγόνων του, πως θα έπρεπε να νιώθει όταν βλέπει το χαμογελαστό σκλάβο στο κουτί για το ρύζι; Κανείς δε διαγράφει το παρελθόν. Αντίθετα, αντί να στρουθοκαμιλίζει απορρίπτοντας την επίδραση του σήμερα, αναγνωρίζει ότι οι συνέπειές του βιώνονται ακόμη και για αυτό προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες. Η εταιρεία μπορεί να το έκανε για καθαρά οικονομικούς λόγους, αλλά και πάλι αποτελεί μια μικρή κοινωνική νίκη απέναντι στην προκατάληψη και τα ρατσιστικά στερεότυπα.
  2. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Αυτές οι υποκριτικές συγκρίσεις αποτελούν τρανταχτή ένδειξη ότι θέλουμε πολύ δουλεία ακομή για να γυρίσει ο τροχός. Πώς είναι το ίδιο ο μάλλον φτωχός αλλά ελεύθερος αγρότης στην Ελλάδα ή στην Ολλανδία με το δούλο στις φυτίες των νότιων πολιτειών; Σε τι παραπέμπει το λογότυπο του Uncle Ben, αν όχι στο δούλο αγρότη; Η μήπως υποστηρίζεις ότι όλα αυτά είναι παρελθόν και δεν έχουν καμία επίπτωση σήμερα οπότε δε θα έπρεπε να μας απασχολούν; Διότι αν ισχύει το τελευταίο είσαι πανυγηρικά λάθος, καθώς είναι η ζωή υπό καθεστώς θεσμικού ρατσισμού και οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού που έχει οδηγήσει στην συγκριτική φτώχεια και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους σήμερα. Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε όλα τα μικρά και μεγάλα ρατσιστικά συμβάντα που αντιμετωπίζουν και σήμερα αδίκως.
  3. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Απαράδεκτος, καμία ντροπή.
  4. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Mια καλή αρχή θα μπορούσε να είναι το επιχειρηματικό ρίσκο να επεκτείνεται και στην προσωπική τους περιουσία, έστω και υπό όρους.
  5. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Confirms your priors που λένε οι Άγγλοι.
  6. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Η μετανάστευση οφελει και τους γηγενείς, φτάνει να υπάρχει η δυνατότητα για ένταξη του μετανάστη στην τοπική οικονομία. Αυτό δε γίνεται αν τους μαντρωνεις στα νησιά, και βέβαια δε γίνεται αν ο αριθμός τους ξεπερνάει τις δυνατότητες της οικονομίας να τους εντάξει. Η ιδιοκτησία δε βλέπω που κολλάει, εκτός και αν φοβάσαι ότι θα σου κλέψουν την περιουσία, το οποίο δεν είναι ρεαλιστικός φόβος, αν μη τι άλλο δημιουργούν μεγαλύτερη ζήτηση για κατοικίες και ανεβάζουν την αξία τους.
  7. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Το πρόβλημα όμως με τις δογματικά στρατευμενες πηγές ειναι οτι δεν ειναι υπεράνω παραποίησης της αλήθειας προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους. Σε κάθε περίπτωση, και η προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση αλλά και η επιθυμία των οικονομικών μεταναστών και των εκτοπισμενων από πολεμους να διεκδικήσουν καλύτερο μέλλον είναι ηθικες επιδιώξεις, οπότε οι δογματικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση.
  8. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Χμμ... Σταυροφόρος.... χμ... τι μου θυμίζει... Α, ότι αποτελεί dogwhistle για την alt-right και τους υπέρμαχους της λευκής υπεροχής. Για κάθε αντιαλληλέγγυο ποστ που παίρνει upvotes στο twitter οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους, καθώς αποδομείται το ηθικό πλεονέκτημα που έχουμε προς το παρόν απέναντί τους και μαζί με τις διεθνείς συνθήκες είναι τα μόνα που σχετικώς κρατάνε την Τουρκία από το να διεκδικίσει το "lebensraum" της ανεμπόδιστα.
  9. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Ο minast έκανε ουσιαστική παρεμβαση και ελπίζω να κτλβες γιατί η έκθεση του Mueller κάθε άλλο παρά επιχείρημα υπέρ του Trump αποτελεί. Αν είχα χρόνο και υπομονή θα εξηγούσα και θα παρεθετα συνδέσμους γιατί κάθε, μα κάθε επιχείρημα που αναφέρεις πιο πάνω τελικά αποτελεί προβληματική πολιτική. Θα αρκεστώ στο να σου πω να googlareis και να διαβάσεις από έγκυρα ειδησειογραφικά η ακόμη καλύτερα ακαδημαικα άρθρα. Στο μόνο σημείο που θα διαφωνήσω με τον προλαλησαντα είναι ότι ενώ το CNN έχει left wing bias, σε καμία περίπτωση δε προμοταρει συστηματικά fake news όπως κάνει το Fox News έξω από το επίσημο πρόγραμμα ειδήσεων. Αποτελεί μεγάλη χάρη για το τελευταίο να το εξισώνεις με το CNN.
  10. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    1. Το Fox News είναι ίσως το μοναδικό μεγάλο ειδησεογραφικό με ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό που υποστηρίζει Trump και αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις στον κανόνα μεγαλύτερη δύναμη - μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ακόμη και αυτό, θέλοντας να κρατήσει μια στοιχειώδη αξιοπιστία και κοιτώντας και την ημέρα των ρεπουμπλικάνων μετα τον Trump, έχει ασκήσει κριτική στις πλέον ...αμφιλεγόμενες πολιτικές του Trump, όπως τις ενέσεις χλωρίνης ή την κατάποση αυτής (!) ή την απρόβλεπτη υποχώρηση από τη Συρία. 2. Να συζητήσουμε κατά πόσο το να τριγυρνάς με τυφέκια εφόδου στο χέρι ζωσμένος πυρομαχικά αυξάνει τον κίνδυνο για τον εαυτό σου και τους γύρω σου, κατά προτίμηση με παραπομπές σε βιβλιογραφία. Ο λόγος που το πόσταρα όμως είναι για να γίνει ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος δεν έχει άνοια, και σίγουρα η πνευματική του κατάσταση είναι τουλάχιστον ισοδύναμη του Trump, αν όχι καλύτερη. Οπότε παρακαλώ don't move the goalposts.
  11. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Χιλιοπαιγμένα δήθεν pro-trump επιχειρήματα, όπως ότι η έρευνα ρωσικής εμπλοκής ήταν ακαρπη επειδή δεν αποδείχθηκε ότι αποτελεί ρωσικό πράκτορα (!), ενώ βγήκαν στη φόρα πρωτόγνωρη διαφθορά και συγκρούσεις συμφερόντων, ή ότι και καλά ο Biden έχει διανοητικά προβλήματα, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ισχύει. Και το πιο καλό είναι ότι οι πηγες συνήθως είναι μπας-κλας blogs ή βιντεο στο youtube, διότι τα σοβαρά κανάλια που ενδιαφέρονται για μια άλφα ποιότητα ειδήσεων δε τολμάνε να πούνε τα ασύστολα ψέματα που λέει ή υποστηρίζει ο trump και ο κύκλος του. Και αυτή τη στάση την εκλαμβάνουν οι υποστηρικτές του ως συνωμοσία εναντίων του! Πως το είπε ενας πόστερ πιο πάνω; Δε βρέχει, σε φτύνουνε...
  12. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    H Διαμαντοπούλου πάντως πέρα από διασυνδέσεις είναι και ικανή τεχνοκράτης. Σαφως και τέτοια άτομα δε χάνονται. Η παράλληλη άσκηση πολιτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας πράγματι δημιουργεί συγκρούσεις συμφερόντων, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική γιατί να αρνηθεί τέτοια θέση. Η μεταπήδηση της πάντως από το ένα κόμμα στο άλλο, παρόλο που θα μπορούσε να ληφθεί και ως καιροσκοπισμός, δεν είναι ασυνεπής ιδεολογικά. Για παράδειγμα εγώ, παρόλο που πρόσκειμαι περισσότερο στο μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι ή ακόμη και τη Δράση του Στέφανου Μάνου (third way) σε σχέση με συντηρητικά κόμματα, αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα τη ΝΔ υπό το Μητσότακη σε σχέση με το Κινάλ με τη Φώφη. Σαφώς και τον χώρο του Άδωνη απλώς θα τον ανεχόμουν και αν ποτέ έπερνε τον πρώτο λόγο θα άλλαζα καράβι. Θέλω να πιστεύω ότι στη φώτο μαζί του και αυτή σκεφτόταν με τον ίδιο τρόπο.
  13. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Αν συμβιβαστεί σίγουρα θα πάρει πόδι, οπότε δεν έχει και πολλές επιλογές. Και με τη Γαλλία στο μέρος του έχει ρεαλιστικές ελπίδες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα ελαφρυνσης/χαλαρωσης/ενίσχυσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οπότε πιέζει από τη μεριά του για τη λύση με τα μεγαλύτερα οφέλη για την Ιταλία και το νότο γενικότερα.
  14. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Δεν τον έχω διαβάσει και δε ψηνομαι κιόλας, αλλα η αλήθεια είναι ότι με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει κοινονικό δίκτυ αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να συντηρήσει αξιοπρεπώς ένα μακροχρόνια άνεργο, πρακτικά είτε με μαύρα ζει είτε με εισοδήματα άλλων.
  15. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Ποιο σφαιρική παρουσίαση του εδω: Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ εξελέγη νέος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr WWW.IEFIMERIDA.GR Ο κεντρώος Κιρ Στάρμερ εξελέγη σήμερα αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, στη θέση του «αριστερού» Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. |... Τίμια επιλογή φαίνεται.
  16. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Διαφωνώ με τα λεγόμενα σου πλην μερικώς της αναφοράς στην αραβική άνοιξη, η οποία σίγουρα αποσταθερωποίησε την περιοχή. Για τη ζωή και το έργο του Σόρος η New York Times έχει κάνει πολύ καλό ρεπορτάζ. https://www.nytimes.com/2018/07/17/magazine/george-soros-democrat-open-society.html
  17. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Σε κάθε περίπτωση ο Σόρος ανοίγει τα χαρτιά του και είναι ξεκάθαρος στο που αποβλέπουν οι ενέργειες του: στην ενίσχυση της φιλελευθερης δημοκρατίας οπως εκφράζεται από τη Δύση, ενάντια στα αυταρχικά καθεστώτα όπως εκφράζονται από την Κίνα κυρίως αλλά και τη Ρωσία, την Τουρκία, σε μικρότερο βαθμό κράτη της Ανατολικής Ευρώπης κρατίδια της Μέσης Ανατολής κλπ. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγει το μικρότερο κακό με γνώμονα την βελτίωση της ζωής των προσφύγων, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την ατζέντα του. Αν δούμε και εμείς πέρα από την πατριωτική μεροληψία, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τον αυταρχισμό του Ερντογάν και τον επιβαρυντικό ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό μέσω της επίθεσης στους Κούρδους, είναι γεγονός ότι οι Σύριοι είναι πιο "ασφαλείς" (λιγότερα εγκλήματα πολέμου) από την τουρκική αιγίδα παρά τον Ασαντ και τους Ρώσους, και ότι η Τουρκία φιλοξενεί πάρα πολλούς πρόσφυγες εντός των συνόρων της.
  18. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Φαίνεται κάθε ρολόι να λέει απο δεξιά προς αριστερά μοναδες, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες. Το κόκκινο λέει δέκατα αλλά αυτά δε τα δηλώνεις.
  19. Η ΕΕ δεν είναι πατρονια, είναι μια συμφωνία που επιτρέπει πιο ελεύθερο εμπόριο και την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ανοιχτοτερων θεσμων. Όλα αυτά δλδ που διαχρονικά φαίνεται να οδηγούν την οικονομική ανάπτυξη, όπως τα περιγράφει και το βιβλίο "why nations fail" που παραθέτεις. Το οικονομικό τίμημα που πλήρωνε το ΗΒ ήταν μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που καρπονωταν, και οικονομική πολιτική έκανε ήδη σχεδόν εντελώς ανεξαρτητα (δημοσιονομικη 100% δική της, νομισματική επίσης ανεξάρτητη κατ εξαίρεση των υπολοίπων και αυτό της βγήκε θετικό στις περιόδους κρίσης, κάποιους ελευθεραγοριτες τους ενοχλεί ότι δε μπορεί να κάνει συμφωνίες με τρίτους εκτός εε μόνη της, αλλά το να χάνεις το ήδη υπάρχον ελεύθερο εμπόριο με τους κοντινότερους και πλουσιότερος γείτονες σου για αυτό είναι παράλογο).
  20. Oι οικονομολόγοι συνεχίζουν αν λένε ότι απο το Brexit όλοι βγαίνουν χαμένοι, και το ΗΒ και η ΕΕ, με την πρωτη σαφώς να χάνει τη μερίδα του λέοντος. Πως η παραπάνω είδηση αλλάζει αυτό που ήδη ξέρουμε? https://pressroom.vanguard.com/nonindexed/Vanguard_Global_Economic_Market_Outlook_2020.pdf https://static.vgcontent.info/crp/intl/auw/docs/resources/V306_Brexit Paper_V19_AU.pdf?20200211|124927 "In all scenarios where Britain leaves the EU, we believe the UK economy will probably end up smaller over the next decade than would otherwise have been the case. Why? Firstly, because EU citizens coming to work in the UK have previously helped to increase the size of the UK economy. Brexit would reduce that effect. And secondly, also, because the more UK trade with the EU is disrupted and the more direct investment from the EU to the UK is curtailed, the less scope there will be to enhance productivity with imported ideas and increased specialisation. It’s possible that there might be an offsetting increase in trade with non-EU countries. Our economic models, though, suggest it will be all but impossible to replace the size and proximity of the EU as a trading partner."
  21. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Ελευθερία του λόγου δε σημαίνει ελευθερία να διαφημίζω ότι μου κατέβει. Η απαγόρευση της χρήσης κρατικής περιουσίας και των μαζικών μέσων προβολής για την εξάπλωση ψεμάτων και αντιδραστικών μηνυμάτων είναι απόλυτα συμβατή με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου. 'Η αλλιώς, αν θες να λες ψέματα για τις αμβλώσεις για να προωθήσεις την ατζέντα σου, δικαίωμά σου, δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς τα μέσα διαφήμισης για αυτό όμως, πόσο μάλλον αν χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.
  22. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Ωραια μορφή διαμαρτυρίας αλλά οι μεταρρυθμίσεις γίνονται υπερ του συνόλου της κοινωνίας και κατά των προνομιούχων ομάδων που είχαν εξασφαλίσει δυσανάλογα συνταξιοδοτικά προνόμια μέσω πελατιακών σχέσεων και διαπλοκής. Στη Γαλλία το συνταξιοδοτικό σύστημα΄έχει ομοιότητες με το παλιό δικό μας, με πολλά ταμεία τα οποία χρηματοδοτούνται από κρατικό προϋπολογισμό. Μπράβο στο Μακρον που έβαλε μπροστά μια μεταρρύθμιση υπέρ της νέας γενιάς και των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων χωρίς να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι όπως είχε γίνει στην Ελλάδα.
  23. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Δε σχολιάζω τις γνώσεις ή την ικανότητά του, αλλα τη σύγκρουση συμφερόντων. Τον συμφέρει να παρουσιάσει τις ΗΠΑ αναξιόπιστες για να αναδειχτεί ως ο πλεον αξιόπιστος πόλος εξουσίας. Και βέβαια τα καμώματα του Trump του κάθονται υπέροχα.
  24. XMorsX

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    O Ασαντ προφανως και θα υποστηρίξει αυτό που τον συμφέρει. Και δικιο να έχει, δεν γίνεται να τον παρεις στα σοβαρα. Πραγματικά τα tweets του είναι σαν να τα βγαλαν από κομιξ.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.