Jump to content

XMorsX

Premium Members
 • Content Count

  877
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About XMorsX

 • Rank
  Λαμπιόνι

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Αττική
 • Ενδιαφέροντα
  Σειρές

Recent Profile Visitors

2,602 profile views
 1. Φαίνεται κάθε ρολόι να λέει απο δεξιά προς αριστερά μοναδες, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες. Το κόκκινο λέει δέκατα αλλά αυτά δε τα δηλώνεις.
 2. Η ΕΕ δεν είναι πατρονια, είναι μια συμφωνία που επιτρέπει πιο ελεύθερο εμπόριο και την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ανοιχτοτερων θεσμων. Όλα αυτά δλδ που διαχρονικά φαίνεται να οδηγούν την οικονομική ανάπτυξη, όπως τα περιγράφει και το βιβλίο "why nations fail" που παραθέτεις. Το οικονομικό τίμημα που πλήρωνε το ΗΒ ήταν μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που καρπονωταν, και οικονομική πολιτική έκανε ήδη σχεδόν εντελώς ανεξαρτητα (δημοσιονομικη 100% δική της, νομισματική επίσης ανεξάρτητη κατ εξαίρεση των υπολοίπων και αυτό της βγήκε θετικό στις περιόδους κρίσης, κάποιους ελευθεραγοριτες τους ενοχλεί ότι δε μπορεί να κάνει συμφωνίες με τρίτους εκτός εε μόνη της, αλλά το να χάνεις το ήδη υπάρχον ελεύθερο εμπόριο με τους κοντινότερους και πλουσιότερος γείτονες σου για αυτό είναι παράλογο).
 3. Oι οικονομολόγοι συνεχίζουν αν λένε ότι απο το Brexit όλοι βγαίνουν χαμένοι, και το ΗΒ και η ΕΕ, με την πρωτη σαφώς να χάνει τη μερίδα του λέοντος. Πως η παραπάνω είδηση αλλάζει αυτό που ήδη ξέρουμε? https://pressroom.vanguard.com/nonindexed/Vanguard_Global_Economic_Market_Outlook_2020.pdf https://static.vgcontent.info/crp/intl/auw/docs/resources/V306_Brexit Paper_V19_AU.pdf?20200211|124927 "In all scenarios where Britain leaves the EU, we believe the UK economy will probably end up smaller over the next decade than would otherwise have been the case. Why? Firstly, because EU citizens coming to work in the UK have previously helped to increase the size of the UK economy. Brexit would reduce that effect. And secondly, also, because the more UK trade with the EU is disrupted and the more direct investment from the EU to the UK is curtailed, the less scope there will be to enhance productivity with imported ideas and increased specialisation. It’s possible that there might be an offsetting increase in trade with non-EU countries. Our economic models, though, suggest it will be all but impossible to replace the size and proximity of the EU as a trading partner."
 4. Ελευθερία του λόγου δε σημαίνει ελευθερία να διαφημίζω ότι μου κατέβει. Η απαγόρευση της χρήσης κρατικής περιουσίας και των μαζικών μέσων προβολής για την εξάπλωση ψεμάτων και αντιδραστικών μηνυμάτων είναι απόλυτα συμβατή με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου. 'Η αλλιώς, αν θες να λες ψέματα για τις αμβλώσεις για να προωθήσεις την ατζέντα σου, δικαίωμά σου, δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς τα μέσα διαφήμισης για αυτό όμως, πόσο μάλλον αν χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.
 5. Ωραια μορφή διαμαρτυρίας αλλά οι μεταρρυθμίσεις γίνονται υπερ του συνόλου της κοινωνίας και κατά των προνομιούχων ομάδων που είχαν εξασφαλίσει δυσανάλογα συνταξιοδοτικά προνόμια μέσω πελατιακών σχέσεων και διαπλοκής. Στη Γαλλία το συνταξιοδοτικό σύστημα΄έχει ομοιότητες με το παλιό δικό μας, με πολλά ταμεία τα οποία χρηματοδοτούνται από κρατικό προϋπολογισμό. Μπράβο στο Μακρον που έβαλε μπροστά μια μεταρρύθμιση υπέρ της νέας γενιάς και των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων χωρίς να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι όπως είχε γίνει στην Ελλάδα.
 6. Δε σχολιάζω τις γνώσεις ή την ικανότητά του, αλλα τη σύγκρουση συμφερόντων. Τον συμφέρει να παρουσιάσει τις ΗΠΑ αναξιόπιστες για να αναδειχτεί ως ο πλεον αξιόπιστος πόλος εξουσίας. Και βέβαια τα καμώματα του Trump του κάθονται υπέροχα.
 7. O Ασαντ προφανως και θα υποστηρίξει αυτό που τον συμφέρει. Και δικιο να έχει, δεν γίνεται να τον παρεις στα σοβαρα. Πραγματικά τα tweets του είναι σαν να τα βγαλαν από κομιξ.
 8. Κανένας δε λέει να κόψουμε τα ορυκτά καύσιμα και να γυρίσουμε στην εποχή του χαλκού. Η στροφή στις ανανεώσιμες σημαίνει οργανομενο σχέδιο για σταδιακή αντικατάσταση των μεν και των δε χωρίς να διαταραχτουν οι οικονομικές ισορροπίες. Σαφώς κατά τη μετάβαση θα πληρωθεί ένα κόστος, κυρίως λόγω της ανάγκης αντικατάστασης της υφιστάμενης τεχνολογίας, καθώς πλέον οι ανανεώσιμες συνήθως συμφέρουν οικονομικά ακόμη και χωρίς επιδοτήσεις, και η πρόκληση είναι να μη βαρύνει αυτούς που δε το αντέχουν οικονομικά. Αυτό πάντως ισχύει με κάθε μορφής επένδυση, πληρώνεις τώρα για να δρεψεις τους καρπούς της επένδυσης σου αργότερα.
 9. Είμαστε εκτός ποσοτική χαλάρωσης, για αυτό. Τα ομολογα της Ιταλίας θεωρούνται ακόμη inv. grade. Το κατά πόσο είναι σωστό ξένοι οίκοι αξιολόγησης να ορίζουν ποιες χώρες θα έχουν φθηνό δανεισμό και ποιες όχι ούτε εγώ το κτλβαινω, αλλά αυτη τη στιγμή είναι στο mandate της ΕΚΤ να μη δέχεται junk bonds.
 10. Εδώ και ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Vox σχετικα΄με την πυρηνική ενέργεια. https://www.vox.com/energy-and-environment/2019/9/6/20852313/cnn-climate-town-hall-nuclear-power-energy Όλο έχει ενδιαφέρον, αλλα το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι αυτο: "Η γενική μου αίσθηση είναι ότι η αναδυόμενη συναίνεση είναι ένα μείγμα: αξίζει να διατηρηθούν τα υπάρχοντα πυρηνικά εργοστάσια, είναι απίθανο να αναζωογονηθεί η σημερινή πυρηνική βιομηχανία, και αξίζει να επενδύσουμε σε πυρηνικές τεχνολογίες επόμενης γενιάς."
 11. O μισος φτωχός και βάλε πλανήτης ήδη βιώνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, είτε λόγω ξηρασίας, είτε λόγω καταστροφής της βιοποικιλοτητας κλπ. Αν δε κινητοποιηθει άμεσα η ανθρωπότητα για να αλλαξει τον κυρίαρχο τρόπο παραγωγής ενέργειας και παραγωγής ο λογαριασμός της κλιματικής καταστροφής θα εκτοξευθεί. Και μην ακούς την Γκρετα, η οποία ίσως είναι λίγο πιο ριζοσπαστική από όσο θα ήταν το ιδανικό, διάβασε απευθείας από τον IPCC.
 12. Αυτή τη μανία με τη κωλοτούμπα που διαβαζω και αλλου δεν την καταλαβαινω. Δεν γίνεται δλδ να αποδίδεις ευθύνες στην εκάτοστε κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης, ή ακόμη και για την αδυναμία της να προλάβει κάποιες πτυχές της, αλλα συγχρόνως να αποδίδεις τα αίτιας της στην κλιματικά αλλαγή? Αν θες τη γνώμη μου, για την καταστροφη φταίει η κλιματική αλλαγή, τα αυθαίρετα και η ελλειψη οργανωμένου οικοδομικού σχεδίου στην περιοχή και η διαχειρισιακή ανικανότητα του συστήματος αλλα και καποιον αρμόδιων στελεχών. Κερασάκι στην τούρτα το επικοινωνιακό τρικ που πήγε να στήσει ο Τσίπρας αλλα του βγήκε ξινό.
 13. Κάνεις δε περιμένει το σκηνικό να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, αντίθετα οι ριζικές αλλαγές συνήθως φέρνουν και αλλού είδους προβλήματα (γκρεμίζεις περισσότερα από όσα χτίζεις, οι αλλαγές δεν εδραιωνονται). Οι προοδευτική αλλαγή προς τη σωστή κατευθυνση ειναι αυτές που συνήθως μένουν, αλλά χρειάζεται στόχος και οι παραπάνω πολιτικές είναι ένας τέτοιος.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.