Jump to content

salde

Premium Members
 • Content Count

  4,050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

About salde

 • Rank
  Λαμπάκι
 • Birthday 01/01/1967

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 • Περιοχή
  Αθήνα

Recent Profile Visitors

3,870 profile views
 1. και τα αντίστοιχα φράγκα στις τσέπες τυχερών μη αγοραστών. Δεν θα μείνουν στο ράφι, στο φινάλε θα προσαρμόσουν διαφορετικά την παραγωγή, καλή κάρτα μοιάζει η 3090, για πολλούς χρήστες όμως η επιλογή είναι ξεκάθαρα υπέρ της 3080 έτσι όπως παρουσιάζεται.
 2. λογικό αυτό που γράφεις αλλά πάντοτε θα υπάρχει μια απειροελάχιστη δυνατότητα ή εντύπωση για κάποια βελτίωση. Και πάντα θα βρίσκεται κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει το κάτι παραπάνω. Binning, αισθητικές διαφορές, θερμοκρασίες, επιδόσεις. Το ερώτημα κάθε φορά είναι πόσο αξίζει το αντίτιμο.
 3. salde

  COVID-19

  να τηλεφωνήσεις αν έχεις χρόνο στην διευθυνση δημόσιας υγείας ή στο υπουργείο παιδείας. Τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τους σκίζει έτσι και δεν τηρούν τα μέτρα ή δεν φροντίζουν για την τηρησή τους. Αλλά για διάφορους λόγους θεωρώ α) ότι εκεί που πηγαίνει η κόρη τα τηρούν ή προσπαθούν β) δεν θέλεις να συγκρουστείς με την ιδιοκτησία. Εσύ επιθυμείς και σωστά imho να κυνηγήσεις τον γονέα/κηδεμόνα. Νομίζω είναι το 150άρι. Να ξέρεις επίσης ότι ο Ποινικός Κώδικας έχει διάταξη για μεταδοτικές ασθένειες. Βαριά διάταξη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει σε ακραίες ποινές. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργεί πειστικά σε κάποιον «αρνητή» τέτοια συζήτηση (μερικοί φοβούνται και συνειδητοποιούν ότι δεν είναι αστεία τα πράγματα αν... ΄Αλλοι το γράφουν στα παπάρια τους ότι και να πεις. Άλλοι γίνονται πολύ επιθετικοί) Στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί αποτελεσματικότερα το «ευκολότερο» (= αυτό που ρώτησες, πρόστιμο στον γονέα) Έχεις και παρατράγουδα παράπλευρα με τέτοια: την επιθυμία της κόρης σου (μπορεί για ευνόητους λόγους να μην θέλει να μαλώσεις εσύ), τυχόν σχέση κοινωνική/τοπική/επαγγελματική/γεωγραφική που έχεις με τον παραβάτη και το περιβάλλον του, τυχόν αντίδραση άσχετων με το περιστατικό που μπορεί να είναι φίλοι σου αλλά συμφωνούν με την μη χρήση μάσκας κι άλλα διάφορα.
 4. salde

  COVID-19

  ο Πέτα να δεις τι θα πάθει ΄τωρα που θα πιάσω την κόκκινη ηγεσία για τα ό,τι νάναι ζαντολάστιχα για «παντιλίκια στις αλάνες». Σοβαρολογώντας, είμαι γενικά επιεικής στο θέμα covid19. Επειδή έχω φάει στη μάπα πολλά χρόνια προσπάθειες για αποφυγή λοιμώξεων κι αναγνωρίζω τόσο τις δυσκολίες στην πράξη, τις διαχειριστικές αλλά και τις δυσκολίες για τον ασθενή. Ιδιαιτέρως σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα (κάπου όλοι λυγίζουν και δεν αντέχουν την τήρηση των κανόνων). Ένα πράγμα που μπορεί να με τρελλάνει όμως στο ζήτημα αυτό είναι η απειθαρχία χάριν της απειθαρχίας.
 5. salde

  COVID-19

  φαντάζομαι ότι ισχύει το 150 Ευρώ τουλάχιστον (που εμφανίζεται ως πρόστιμο σε διάφορα μέρη για τα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα εντός των χώρων). Δεν βρίσκω ρητή αναφορά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών/δομές εκπαίδευσης στο παρακάτω, αλλά δεν έψαξα καλά. https://www.taxheaven.gr/circulars/34209/d1a-g-p-oik-56435-14-9-2020 Εκεινο που δεν γνωρίζω είναι μη τυχόν έχουν διαφορετικά ποσά (αυστηρότερα ή ευμενέστερα) σε χώρους που είναι μπόλικοι ανήλικοι (προφανώς στους κηδεμόνες) για πρακτικούς λόγους. Σχετικό-άσχετο: είναι απολύτως απαράδεκτο να μην έχουν σηκώσει επίσημη ιστοσελίδα με τα μέτρα/κυρώσεις/FAQs σε γλώσσα που καταλαβαίνει κι ο πιο ηλίθιος. Όχι σε νομικό κείμενο (με παραπομπές σε άρθρα και παπαριές). Η κατάσταση ξεφεύγει κατά πολύ των συνηθισμένων συνθηκών κι έπρεπε να υπάρχει επίσημη, κρατική και μοναδική ιστοσελίδα με τέτοιες απαντήσεις. Απαράδεκτο. Παρομοίως έπρεπε να υπάρχει επίσημη, κρατική, μοναδική, ιστοσελίδα με τους αριθμούς κι όποια άλλα στατιστικά στοιχεία δεν θεωρούνται απόρρητα.
 6. salde

  COVID-19

  Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 - ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020 - Ασθένειες (Κορωνοϊός - COVID-19) WWW.E-NOMOTHESIA.GR Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων... Kef;alaio Γ, άρθρο 19 3.Η παράβαση των μέτρων του παρόντος άρθρου επισύρει για τον ιδιοκτήτη τις κυρώσεις της παρ. 4 του άρθρου 19 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.53080/28.8.2020 (Β' 3611) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. ψάχνε κι εσύ Grigas για κυρώσεις προς τον γονέα.
 7. salde

  COVID-19

  Αυτά είναι που πρέπει να εντοπίζονται σε προσωπικό επίπεδο καταλογισμού ευθύνης. Ποιος έγραψε το συγκεκριμένο σημείο της προκήρυξης. Με ονοματεπώνυμο. Να βγει ο ίδιος να εξηγήσει, όχι δελτία τύπου μόνο, όχι εκπρόσωποι τύπου, όχι υπουργοί, βουλευτές, μητροπολίτες, παπαγαλάκια, νονπεϊπεράδες. Ατομικά. Ένα πρόσωπο. Δεν γνωρίζω να κρίνω αν έχει δίκιο ο γιατρός στο βίντεο αλλά είναι βαρύ θέμα που απαιτεί απάντηση. Κι αν η απάντηση κριθεί από τους υπεύθυνους μη ικανοποιητική, επι τόπου νόμιμη κύρωση. Για τον έναν τουλάχιστον.
 8. φαίνεται κι ο Μπομπ Σφουγγαράκης για χατίρι του Πέτα που ζητά τετράγωνα
 9. με τόσο ρέιβ και τρανς τι περιμένεις; Θες να σηκωνομαστε κιόλας; Ο ένας πετυχαίνει το ρέιβ μα χάνει τις χρονολογίες για μπούμερ, οι άλλοι δυο χάνουν τις χρονολογίες για ρέιβ, μου φαίνεται θα εγκαινιάσουμε σειρά εβδομαδιαίων διαγωνισμάτων, τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, πότε αλώθηκε η Πόλη και τέτοια. Καλημέρα Ούλτρα εντ δε πιπλ αφού δεν αντέχεις χωρίς. Hoi polloi!
 10. Μάλλον κάτι έχει χαιρετήσει. Παρ' όλα αυτά, αν έχεις διάθεση για περαιτέρω ψάξιμο και με την επιφύλαξη μήπως κάνεις χειρότερη ζημιά ίσως δοκίμαζα δυο επιπλέον πράγματα: 1. να βγάλω τα πάντα εκτός κουτιού και να δοκιμάσω εκεί αν παίρνει μπροστά. 2. να βγάλω τον επεξεργαστή και να τον δοκιμάσω σε κάποια άλλη μητρική. Θεωρώ ότι έχεις ήδη ελέγξει οπτικά αν φαίνεται κάτι χαλασμένο πάνω στην μητρική (κάνας πυκνωτής)
 11. όχι βρε, τότε ήταν, τέλη δεκαετίας 80 αρχές 90, παλιότερα δεν είχε τέτοια. Παλιότερα υπήρχαν ροκ Vs σκυλάδικα, ροκ Vs ποπ παραλλαγές, λίγο μετά μέταλ/πανκ/σκιν αλλά μειονότητα πλην μέταλ.
 12. με είχαν παρασύρει! Όχι όμως, αντιστάθηκα. Το rave σε εμάς τότε διαμορφωνόταν, δεν είχε προλάβει να γίνει μόδα. Δεν ήμουν τίποτα ποτέ, αν έπρεπε να επιλέξω φυλή, η πιο ταιριαστή θα ήταν παλιό rock. Μέχρι 75-80 κάπου εκεί. Σε μαγαζιά συχνότερα έχω πάει σε metal, δεν ήταν δική μου επιλογή. Είχα το μκρό προτέρημα ότι δεν ψάχτηκα ποτέ με ουσίες, ίσως επειδή έπινα και κάπνιζα αρκετά, οπότε ήμουν αρκετά ήσυχος, δεν κόλαγα με τη φάση του ρέιβ.
 13. σε ρέντα είστε απόψε! Καλοχώνευτα αν ήταν σημερινά. Καρφώθηκε το μάτι μου στα λουκάνικα (δείχνουν τέλεια) και στην amatriciana παρακάτω, αν είχα να διαλέξω από όλα.
 14. το δικό σου, το δοκίμασα όμως τώρα (με παρέσυρε η πορτοκαλί φόρμα, τελικά είναι συνομήλικoς μου αυτός). Δεν ειν κακό αλλά δεν αντέχω το πολύ ηλεκτρονικό. Είχα πάρει δόση όταν είχαν αρχίσει να εμφανίζονται ηλεκτρονικοί ήχοι προς τα μέρη μας, σε διάφορες εκδοχές, στα εν Αθήναις μαγαζιά κάποια που έπαιζαν house. Δεν ξέρω γιατί, δεν μου κάθονταν ποτέ καλά. Για λίγο μπορώ, παραπάνω όχι.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.