Jump to content

salde

Premium Members
 • Content Count

  1,795
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About salde

 • Rank
  TheLab Guru
 • Birthday 01/01/1967

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 • Περιοχή
  Αθήνα

Recent Profile Visitors

2,372 profile views
 1. δεν είναι κακό που εμφανίζει προϊόν με μικρές βελτιώσεις. Κακό ή καλύτερα γελοίο είναι να κατακερματίζει τις προσφορές της σε ένα σωρό κατηγορίες χωρίς ριζική διάκριση μεταξύ πολλών υποκατηγοριών, ονομάζοντάς τις φυσικά με διαφορετικό όνομα. Σε λίγο θα είναι αυτόνομο παιχνίδι να βρει ο υποψήφιος αγοραστής ποια κάρτα κάνει τι. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές διακριτές υποκατηγορίες χρηστών ώστε να κατακερματίζεται έτσι η προσφορά. Παρόμοιο συμβαίνει και με τις οθόνες, όπου μία εταιρεία βγάζει παραπλήσια μοντέλα με ελάχιστη διαφορά τιμής μεταξύ τους.
 2. όπου η διαφορά τιμής είναι μικρή ίσως είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος το ακριβότερο. Μπορεί να φτάνουν στο ίδιο όριο αλλά με λιγότερο ζόρι.
 3. αν λέγεται Κουντουρά, Παπακώστα κ.ο.κ. μπορεί και ναι
 4. κάτι συμβαίνει και δεν περνάς σωστά τους συνδέσμους, έλεγξε αν είναι από σένα αλλιώς στα bugs
 5. Αν δεν έχεις διαβάσει προηγούμενες συζητήσεις περί UPS εδώ στο φόρουμ θα σου πρότεινα να το κάνεις. Κατ' αρχήν νομίζω θα έπρεπε να ξεκαθαρίσεις τις προσδοκίες σου και τον ρόλο που επιθυμείς από ένα UPS: τηλεοράσεις, ηχεία, λοιπά περιφερειακά μάλλον δεν έχουν λόγο να υπάρχουν στην συσκευή. Ο ρόλος της είναι να σου παρέχει τη δυνατότητα μιας περιορισμένης λειτουργίας του υπολογιστή, για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ώστε να προλάβεις να σώσεις εκείνο που κάνεις τη στιγμή της διακοπής, προσφέροντας παράλληλα και κάποια προστασία από απότομο κλείσιμο και τα παρόμοια (στιγμιαίες πτώσης τάσης κλπ). Αν χρειάζεσαι μόνο το σκέλος της προστασίας αδιαφορώντας για το αν θα μείνουν για κάποια ώρα ανοιχτά ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις άλλες λύσεις. Αν χρειάζεσαι το σκέλος της λειτουργίας όλων των μηχανημάτων που αναφέρεις (τηλεοράσεις, ηχεία κλπ) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις ότι θα το λύσεις με 200-300€. Είτε θα χρειααστείς λύσεις τύπου γεννήτριας αν θες να έχεις ρεύμα στα πάντα για μεγάλα χρονικά διαστήματα (εκτεταμένη διακοπή για πολλές ώρες) είτε θα ξεφύγεις κατά πολύ σε χρήματα, αν θες να έχεις ρεύμα από UPS για λιγότερη ώρα που όμως ξεπερνά τα λίγα λεπτά (π.χ. διακοπή 3 ωρών).
 6. Έχεις δίκιο ως προς την υπερβολική δύναμη που αποκτούν ιδιωτικές εταιρείες αλλά στο παραπάνω υπερβάλλεις. Νερό πρωτίστως και ρεύμα δευτερευόντως δεν έχουν σχέση ως προς την σημασία τους με κανένα τηλέφωνο/επικοινωνία/διαδίκτυο. Επίσης δεν είναι τα πάντα θέατρο. Υπάρχουν πολιτικές και άλλες συγκρούσεις, λογικό είναι να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις ως προς το πώς αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο περιστατικό. Το πρόστιμο συγκριτικά με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές του ΦΒ όντως φαίνεται μικρότερο αυτού που πολλοί θα θέλαμε (νομίζω μάλιστα ότι υπήρχε μειοψηφία στην απόφαση, δεν ήταν ομόφωνη) αλλά δεν θα έκλειναν και την εταιρεία για αυτό. Δηλαδή και τα 8 και 9 δις δεν θα ήταν συντριπτικά διαφορετικά από τα 5. Πάντως ο έλεγχος και η σύγκρουση γύρω από αυτόν τέτοιων εταιρειών δείχνει πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή προσπάθεια για συνεργασία και ολοκλήρωση. Αρκεί να φανταστεί κάποιος τι δύναμη θα είχε μόνη της μια χώρα όπως η Ελλάδα απέναντι σε τέτοιες εταιρείες χωρίς την προσπάθεια να βρίσκεται σε ένα σύνολο χωρών. Το οποίο παρά τις τεράστιες ατέλειες και αδυναμίες παραμένει η λιγότερο κακή επιλογή που έχουμε στην προσπάθεια να προστατεύσουμε όσο μπορούμε την δημοκρατία μας.
 7. Το out of stock είδα εχθές και δεν απάντησα, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτή η τιμή. 15 και 16 είχαν εκπτώσεις αρκετοί επειδή κάνει το Άμαζον αυτό που ονομάζει Prime Day. Σε κάποια γερμανικά το ονόμαζαν «Black Friday im Juli». Κάποιες εκπτώσεις που είδα ήταν μέτριες, κάποιες κακές αλλά υπήρχαν και μερικές καλές. Στις ΗΠΑ καλύτερα από Ευρώπη νομίζω. Στο Άμαζον αν κάποιος θέλει να αγοράσει τα διάφορα Fire, Kindle κλπ ίσως αξίζει να το κάνει μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία αλλά να ελέγξει αν τα στέλνουν Ελλάδα, νομίζω δεν στέλνουν αυτές τις συσκευές.
 8. είχες δοκιμάσει και το spinrite ανάμεσα στα όσα δοκίμασες;
 9. από όσο κατάλαβα ψάχνεις, περίμενε να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/
 10. αν έχεις το ρευστό άνετα, τότε ψηφίζω 32. αν και είναι παλιό νήμα, πάρε μια ιδέα, δες και τα σχόλια. Νομίζω δεν έχει τόση σημασία πια αλλά διάβασε περαιτέρω αν πρόκειται να αγοράσεις άμεσα μνήμη για Ryzen rig ΥΓ παρεμπιπτόντως αναφέρουν πριν κάνα δίμηνο ότι η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή του https://www.techpowerup.com/255165/samsung-kills-production-of-famed-b-die-ddr4-memory-in-favor-or-higher-densities
 11. https://www.nbcbayarea.com/news/local/Where-Do-Those-Huge-Federal-Fines-Go-412751133.html Συνήθως στο Υπ. Οικονομικών (U.S. Treasury). Ενίοτε -αναλόγως της φύσης και της αιτίας του προστίμου- μπορεί να πάνε σε «θύματα» ή και στην ομοσπονδιακή υπηρεσία που έκανε την αντίστοιχη έρευνα και επέβαλε το πρόστιμο.
 12. Σημείωσε ότι σαλιγκάρια με γάτες τριγύρω είναι από μόνο του αυτόνομο challenge. ΥΓ1 λέγονται κοκκινιστά ή γιαχνί; Έχω ξεχάσει κι έχουν πεθάνει όσες μπορούσα να ρωτήσω ΥΓ2 μάλλον σειρά μηνυμάτων από εδώ πρέπει να μεταφερθεί στο ΠΟΘ
 13. Αποδέχομαι την πρό(σ)κληση. Αν είναι, να γράψω κι εγώ ότι οι γυναίκες είναι άχρηστες. Μετά θα με καλέσεις να έρθω να ελέγξω, η γυναίκα (εσύ είσαι αυτή μη μπερδευτείς και βάλεις την Κατερίνα) θα κάνει βαριές εργασίες, εγώ θα κάθομαι να βλέπω τον Λάμπη, πριν τις εργασίες θα μας σερβίρεις Ζοζέφ. Αν αποδειχθεί η αλήθεια προτίθεμαι να γράψω 30 φορές εδώ πέρα πόσο χρήσιμες είναι οι γυναίκες. Αν μπορώ με τα 1-2 κιλά βάρος από τον καταραμένο Ζοζέφ. ΥΓ τρώω με ευχαρίστηση και χορτοπιτάκια, σκαλτσούνια, σαρικοπιτάκια. λυχναράκια αλλά χοχλιούς με κόκκινη σάλτσα πληζ, όχι τους άλλους.
 14. Για να είμαστε ον τόπικ με τον Spyrious, το παραπάνω είναι το ζουμί της ιστορίας. Τι ακριβώς έχεις υπογράψει, τι λένε οι όροι του πακέτου που υπέγραψες, ποια χαρακτηριστικά αναφέρει και αν η τιμή που σε χρεώνουν είναι για 50άρα ή όχι. Το αρχικό σκέλος της ιστορίας με τα «μου είπε ότι» είναι δυσκολότερο να σε οδηγήσει κάπου πέρα από την ακύρωση της σύμβασης επειδή είναι δυσκολότερο να αποδειχθούν. Σε δικηγόρο να ζητήσεις τι; Να ακυρωθεί η σύμβαση και να επιστρέψεις στη vodafone; Αν είναι μόνο για αυτό κι αν είναι εφικτό λογικά θα το πετύχεις με ΕΕΤΤ και ΣτΚ χωρίς δικηγόρο. Αν ελπίζεις ότι θα εισπράξεις κάποιο είδος αποζημίωσης, ότι θα πας σε δικαστήρια κλπ δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα. Ειδικά αν τα χαρτιά που υπέγραψες είναι εντάξει σε σχέση με αυτό που συμβαίνει και η παραπλάνηση είναι μόνο οι προφορικές υποσχέσεις του τύπου. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσεις πριν εμπλακείς σε διαμάχες.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.