Jump to content

salde

Premium Members
 • Posts

  5,990
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by salde

 1. διαφορετικές από σήμερα οι καλημέρες. Ας προσέχαμε. Τουλάχιστον μισο-αναπνέω. Στον θάλαμο του νοσ. δεν ήμουν μόνος. Πίασαμε την κουβέντα με τον ωραίο τύπο, 77 ετών, ακμαιότατο για τη φάση του, την γλυτωσε στο τσακ. Κάποια στιγμή είπα να ρίξω την μαγική ερώτηση «από Αθήνα είστε;». Η απάντηση είναι deep ΠΟΘ related. Θα ενθουσιαστεί κάποιος εδώ πέρα. Πήγα να βάλω τα γέλια όταν το άκουσα.
 2. salde

  COVID-19

  μη μιλάτε γιατί βγαίνει γενναιότερη εκείνη. Πήρε αποφάσεις, ανέλαβε δράση, σας έβαλε τα γυαλιά.
 3. παρακάλα να γίνεται, έχω πιει τρεις καφεδες, τον έναν ντεκαφεϊνέ τις τελευταίες 8 ημέρες. Να φροντίζεις εκεί τα Δυτικά να παραμείνουν ελεύθερα σαρσκοβ κι ελπίζω να επανέλθω σε ημικανονική ζωή. Προς το παρόν απλώς αναπνέω.
 4. δε νομιζω να μαι σε θέση για τέτοια, είδα κάτι στον χάρτη που κοίταζα που είναι αυτό το πράγμα το Μεγκα Εμβ. και θυμήθηκα τον Τόμμυ. Έχει κάποια με παραπλήσιο όνομα.
 5. έχει ιδιόρρυθμα μαθηματικά το ψάρι. Δεν βγαίνουν εύκολα.
 6. ώφου το μωλέ, μην φοβάσαι τόσο. Ένα μικρούλι φαγκρί εκεί πέρα, βγάλε κόκκαλα, κεφάλια, τι έμεινε, σιγά που δεν το καταφέρνουν δυο άνθρωποι. Κατάλυσες σίγουρα κι εσύ τη νηστεία σου αρχηγούλη μου σήμερα. Ψαράκι, να πιεις κι ένα ποτήρι κρασί εις υγείαν. να σου απαντήσω σε αυτό: εννοείται ότι δεν απολογείται κανείς εδώ πέρα για τις προτιμήσεις του. Στο γευστικό μέρος, ισχύει όπως ακριβώς το γράφεις, δεν έχει καν μεγάλη σημασία. Εμένα η εμμονή μου με τη χρήση κατάλληλου θερμόμετρου, όταν θέλουμε να κινηθούμε κοντά στο όριο ασφάλειας με πρώτη ύλη κρέας, δεν έχει να κάνει με γευστικά. Για την ασφάλεια του τροφίμου μιλώ, απολειστικά. Να είμαστε βέβαιοι ότι έχει περάσει όλη η τροφή σε ζώνη κατάλληλη προς κατανάλωση.
 7. 2/2 λοιπόν. Τώρα που ελευθερώθηκε η Πατούλαινα, ξέρουμε ήδη τον ένα μνηστήρα: Ριχάρδος.
 8. κοίτα να χετε το νου σας, να τηρούν τα μέτρα σχολαστικά. Εσύ είπες για ένα μαγαζί που είναι το μόνο που παραγγέλνεις μπιφτέκια κ΄τι τέτοια. Πες πάλι το όνομα. Μου βαλαν και το ραντεβού στις 10 παρά νυχτιάτικα, πως δεν τους ήρθε να φτιάξουν κάνα Μέγκα εμβολιαστικό στο Ζεφύρι. δίπλα το γήπεδο του Αγιου Ιερόθεου, έπαιζε ένας φίλος μου στο γυμνάσιο στη Χασιά, τερματοφύλακας αναπληρωματικός. Τον ρωτούσα κάθε Δευτέρα τι είχαν κάνει το Σ/Κ. Όταν έπαιζαν στον Αγ. Ιερόθεο, δεν είχε δίχτυ στο τέρμα. Καθόταν ένας με μια τσουγκράνα ανεβασμένη, «έτσι κι ακουμπήσεις μπάλα στην κατέβασα στο κεφάλι, μην κουνιέσαι». Τώρα κάνουν κι εμβόλια εκεί πέρα.
 9. μεγάλη προσοχή με τον Μπέρτσεν, πρέπει να μείνουν συνεργάσιμοι να καθαρίσουν την περιοχή του εμβολιαστικού μου από Σαρσκοβ. Ο Πέτα θα ρυθμίζει εκεί την κυκλοφορία. Θα πηγαίνουν να κάνουν παρατηρήσεις, επιπλήξεις, πρόστιμα.
 10. salde

  COVID-19

  ανεξαρτήτως ύψους τιμής, έχει δίκιο ότι αν τον υποχρεώνουν να συμμετέχει στην διαδικασία. οφειλουν να του έχουν εξασφαλίσει μια ελάχιστη διαθεσιμότητα σε συγκεκριμένη τιμή. Δεν είναι χωρίς πάτο οι τσέπες των εργοδοτών/αυτοαπασχολούμενων. Δες μονάχα Νίκο μη τυχόν έχουν πάει πίσω καμια βδμάδα την υποχρεωτική εφαρμογή για εσένα.
 11. Στην Κόκκινη Κυρία το έγραψα, ωραίο το seignant αλλά απαιτητικό για να γίνει σωστά. Με το μάτι σε κρέατα δεν... Κανονικά θες και διαφορετικά για άλλου είδους χρήσεις αλλά ας μην πάμε μέχρι εκεί. Εσύ αρχηγούλη αν έχεις γενεθλιάκια ματς μουτς, ΥΓΕΙΑ, θέλω δούμε κεράκια τούρτα, χρωστάς δείξεις λέμον πάι φτιαγμένη από τα χεράκια σου.
 12. ο αρχηγούλης είναι μερακλής, το λουκάνικο το θέλει ξεροψημένο κάπως. Αππρουβντ αρχηγούλη. Παίζει ρόλο και το είδος, μερικά είναι αξιοπρεπέστερα άλλων. Αγάπη, να το ξαναπούμε, αν σκοπεύεις να κινείσαι στα όρια του seignant, οπωσδήποτε δες για θερμόμετρο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
 13. Δεν υπήρξε Βασιλική Ανακοίνωση. Έχει την αγάπη μας και τις ευχές μας 366 ημέρες/έτος. Αν έσβησε τούρτα με κεράκια, φωτογραφία να δω κάτι.
 14. Γειά. Ορθή επιλογή πτηνού, μια σοφή αθηναϊκή, νυκτόβια κουκουβάγια. Σε έναν κόσμο από ημίτρελλα περιστέρια. Προσπαθήσαμε για ΓΝΑ Ευαγγελισμός, μας τις τραβούσε πολύ τις ημερομηνιες, προσπαθήσαμε για το εντόπιο, μας έδινε αμέσως ημερομηνία αλλά με το ΑΖ του Χόντα, που δίνει δεύτερο εμβολιασμό καλό Ιούλιο, δεν είμαστε και καλά για πολλά πολλά, δεχτήκαμε την κουρτίνα 1 με την αρχική πρόταση: 10 Μαΐου στις 21:50μμ, στο Μέγκα Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου (οι χάρτες το δείχνουν κοντά στο Μετρό Ανθούπολης, τουλάχιστον να μην αλλάζω βαγόνι) 31 Μαΐου λίγο νωρίτερα, η δεύτερη δόση. Δλδ μας κλήρωσε Pfizer. Θα διαμαρτυρηθώ αρμοδίως να μην υπάρχει Μεγκα Μέγκα κέντρο εντός των ορίων του Ένδοξου Ιστορικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Πέτα σε καθιστώ Υπεύθυνο, έως την ενάτη Μαΐου να έχει εξαφανιστεί ο σαρσκοβ2 από τον άξονα που θα κινηθούμε.
 15. Αρχηγούλη μου η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία https://www.facebook.com/antypas.karipoglou/posts/10158965379073830 Θα μας πεθάνουν, δεν την γλυτώνουμε. Έπεσα στην είδηση για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα του κ. Φουρθιώτη, βλέπω "Μαίνανδρος", λέω δεν γίνεται, ψάχνω, "Μαίνανδρο" τον έχουν βαφτίσει. Προφανώς κάποιος "αρχαιολάτρης" γονιός ή πνευματικός πατέρας, ή κάποιος ανορθόγραφος στο ληξιαρχείο, δεν ξέρω. Εν τω μεταξύ, το όνομα φυσικά γράφεται "Μένανδρος", μαίνανδρος άλλο είναι. Aν ανοίξετε το Liddell-Scott θα βρείτε: "*μαίνανδρος*: -ον, ἐπὶ γυναικός, μαίνανδρος γυνή, ἡ μαινομένη δι’ ἄνδρα".
 16. o Αρχηγούλης τραγουδά εξαιρετικά. Ένας μικρός Απόλλων, ένας Ορφέας.
 17. έχει σίγουρα με κάτι πρόβλημα, π΄ρεπει να είναι φουλ χωμένος σε ποινικά. αλλιώς δεν εξηγείται το θράσος του. Ειλικρινά πάντως, δεν θα στενοχωρηθώ για τον τύπο αυτόν. Αν είναι η χώρα να πρέπει να φροντίσει για 3.724.548.871 καθήκοντα απέναντι σε πολίτες, ας είναι του Μαίνανδρου το χρέος που θα παραλειφθεί πρώτο.
 18. salde

  COVID-19

  για την γνώμη τους στην επιτροπή, ορθότατο. Αυτό έλειπε να διευκολύνουν τον κάθε πικραμένο να ξεκινήσει βιομηχανία αγωγών/μηνύσεων. Είναι μη είδηση, δεν χρειάζονταν καν ειδικές διατάξεις. (έτσι κι αλλιώς θα πήγαινε στα σκουπίδια η όποια προσπάθεια μαζικών μηνύσεων, θα γινόταν καθαρά για λόγους πολιτικής διαφήμισης ή εκφοβισμού) Παρεμπιπτόντως έχουν περάσει 13-14 μήνες, δεν είναι τόσο δύσκολο να έχουν μάθει ότι η επιτροπή εμπειρογνωμώνων δεν αποτελείται αποκλειστικά από λοιμωξιολόγους.
 19. Διαβάζω τι γράφεις. ΠεΕμΒε οκ, ανεχόμαστε, γιαπωνέζικα μόνο Tamiya.
 20. salde

  COVID-19

  Αυτό! Με την προσθήκη ότι δεν είναι μόνο ο τουρισμ΄ς. Είναι κι οι συγκομιδές, είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Εισελθών-εξελθών δεν είναι μονάχα το στερεότυπο του δυτικοευρωπαίου , με τσάρτερ πτήση, σε all-inclusive των 800€ σε τουριστικό νησί. Είναι κι ο ανατολικός στην Μακεδονία, είναι κι ο εποχικός εργάτης, είναι και το Bansko bus που μου έγραψε ο Κούκης (ελληνότατοι αυτοί), τα πήγαινε-έλα σε συνοριακούς νομούς, οι φορτηγατζήδες, οι Έλληνες του εξωτερικού, φοιτητές, ναυτικοί, είναι κι οι απέναντι που δεν μας άφησαν σε χλωρό κλαρί από την πρώτη στιγμή. Ο μόνος τρόπος να εμποδίζεις το πέρασμα του ιού από τόπο σε τόπο είναι να ελέγχεις κάπως αυστηρά εισόδους-εξόδους. Άπαξ και περάσει εντός μεγάλης πόλης όπως Αθήνα/Θεσσ. καλή τύχη να το ελέγξεις πάνω στην καθημερινή συμπεριφορά μερικών εκατομμυρίων πολιτών. Σε εκείνο που γράφεις για τα εμβόλια Σωτήρη, έχω δυο ενστάσεις: α) υπεραπλουστεύεις να το εμφανίζεις ευκολότερο από όσο είναι στην πραγματικότητα β) ναι ήταν ταχύτατο το αρχικό, όμως η «καθυστέρηση» οφείλεται στην τήρηση πρωτοκόλλων ασφαλείας (δοκιμές). Ακόμα κι έτσι είναι άθλος αυτό που πέτυχαν οι επιστήμονες μέχρ στιγμής.
 21. Αργοστόλι: Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε πέντε παιδιά και εξαφανίστηκε WWW.PROTOTHEMA.GR Τα τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας - Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους - Το τροχαίο συνέβη μπροστά στα μάτια δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων Έχει παραγίνει αυτό με την εγκατάλειψη μετά από ατύχημα. Είναι φάμπρικα των τελευταίων 15 ετών περίπου, παλιότερα δεν ήταν τόσο συχνό.
 22. λυπήσου με! Μου τα ΄λεγε ένας φίλος μου αυτά. Ε΄χε παράδοση όμως: με τραβολόγαγε μια φορά, αντί να πάμε σε κάνα μπαρ ανθρώπινο να πάμε σε «σκυλάδικο». Το «σκυλάδικο» ήταν οι αδερφοί Κατσάμπα! Τον έβριζα 2 ώρες non stop.
 23. salde

  COVID-19

  δεν προτείνει να συνεχιστεί καθολικό λοκντάουν. Υποστηρίζει όμως σαφώς ότι πρέπει να τηρεί ο καθένας μας μέτρα προστασίας, ακόμα κι αν έχει αρνητικό τεστ (επιμένει πολύ σε αυτό), μάσκες, αποστάσεις, κατά το δυνατόν αυτοπεριορισμός κινητικότητας, αυστηρή καραντίνα στα θετικά τεστ, προσδοκώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχει κρατηθεί έστω κι οριακά όρθιο το σύστημα υγείας και με τους εμβολιασμούς να προχωρούν θα σπάνε σιγά σιγά οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού στις περιοχές (ουσιαστικά στις μεγάλες πόλεις) που είναι πολύ δύσκολο να έχεις καλό αποτέλεσμα αν κυκλοφορεί ο ιός αβέρτα. Θεωρεί τα selftests βοηθητικά (έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους ένα υψηλότερης ακριβείας) και καθοριστικά, όχι για να προστατεύεται ατομικά ο καθένας, αλλά στη λογική «όσους περισσότερους ασυμπτωματικούς θετικούς καταφέρεις να εντοπίσεις ώστε να μπουν σε ατομικές καραντίνες, το κέρδος είναι μεγάλο». Φωνάζει όμως ότι για να επιτύχει αυτή η τακτική απαιτείται α) μεγάλη συνεργασία των πολιτών, ιδιαιτερως όσων κινούνται, να κάνουν το τεστ και να δηλώνουν το αποτέλεσμα β) να γίνει κατανοητό σε όλους ότι σε περίπτωση αρνητικού τεστ, δεν το θεωρείς «οκ δεν είμαι φορέας, βγάζω μάσκα και κινούμαι απρόσεκτα». Θετικό selftest = ενημερώνω αμέσως το σύστημα, μπαίνω καραντίνα, (κανονίζω για δεύτερο τεστ επαλήθευσης κατά προτίμηση το PCR) Αρνητικό selftst= enhmer;vnv to s;ysthma, συνεχίζω να κινούμαι με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας Το Οντάριο το αναφέρει σχεδόν ως αντιπαράδειγμα. Σημ: οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που είχαν εκεί πέρα πριν το άνοιγμα που περιγράφει ήταν ηπιότερες των δικών μας.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.