billpeppas

Premium Members
 • Δημοσιευσεις

  9.015
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Σχετικά με το μέλος billpeppas

 • Τίτλος
  Sir Overclock-a-lot
 • Γενέθλια 01/07/1984

Contact Methods

 • Skype
  benchzowner

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Reviews Avenue 69
 • Ενδιαφέροντα
  None
 • Επάγγελμα
  all kinds of things

Πρόσφατοι επισκέπτες

3.778 εμφανίσεις προφίλ
 1. VEGA Coming Soon

  Ουδεμία ειρωνία. Είπα εν ολίγοις πως τα έχει κάνει σαλάτα. Τέλος πάντων, όποιος θεωρεί πως TDP = κατανάλωση, good for him, δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.
 2. VEGA Coming Soon

  Το έφαγες το report @env0y που προκαλείς και σε ανέχονται οι moderators ( ) @NikosD μάθε μας master τι είναι το TDP και εμείς οι κοινοί θνητοί στο thelab.
 3. AMD ZEN thread

  Άρα συμφωνείτε π.χ. στο να χρησιμοποιήσει η Intel ή κάποιος reviewer επίτηδες έκδοση που κόβει επιδόσεις στον Ryzen σε κάποιο review. Sorry, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Δεν με νοιάζει ( ούτε τον IT administrator κάποιου datacenter ) αν με τον GCC έχει χαμηλότερη απόδοση ο Intel, ή κοντινότερη απόδοση ο AMD. Ο κάθε IT admin & consumer κοιτάει την περίπτωση των max επιδόσεων ανά την περίπτωση. Έστω ότι θέλω ένα σύστημα για apache server. Αν με ICC compiled executables έχω απόδοση 100% στον i7. Γιατί να χρησιμοποιήσω GCC compiled και να έχω 80% απόδοση ? Το είπε και ο @yanni προηγουμένως. Αν η AMD πιστεύει πως αδικείται που η Intel έχει κάτσει και δουλέψει στον δικό της compiler... guess what ? AMD πιάσε software engineers και φτιάξε και εσύ δικό σου compiler που να κάνει το καλύτερο δυνατό optimization για τα δικά σου CPU.
 4. VEGA Coming Soon

  Τα έχεις κάνει αχταρμά. Όταν θες να συγκρίνεις κατανάλωση CPU ή GPU βάζεις αμπεροτσιμπήδες και μετράς το κάθε component. Το TDP δεν έχει να κάνει με την κατανάλωση. Δύο επεξεργαστές της ίδιας της Intel με TDP 90W και οι 2, δεν σημαίνει ότι καταναλώνουν τα ίδια Watt. TDP = Thermal Design Power. Απλοϊκότατα είναι ένας δείκτης για το τι απόδοση του συστήματος ψύξης χρειάζεται το component. Το να συσχετίζεις άμεσα το TDP με την κατανάλωση είναι καλό όταν σε βολεύει ( π.χ. Zen vs Intel, γιατί στο TDP η διαφορά είναι αρκετά μεγαλύτερη από την διαφορά στην πραγματική κατανάλωση ). Στο θέμα μας τώρα... αμφότερα fanboys δουλεύανε ψιλό γαζί την αντίστοιχη εταιρία για το "καίει πολλά" και το "who cares about power consumption". Καλό θα είναι να μην στρουθοκαμηλίζετε μερικοί γιατί scripta manent.
 5. AMD ZEN thread

 6. VEGA Coming Soon

  Το TDP δεν σημαίνει κατανάλωση. Άκυρος ο άμεσος συσχετισμός του TDP με τα W που καταναλώνει μια CPU/GPU.
 7. AMD ZEN thread

  Βασικά το AMD PR dpt. έκανε πάλι την παπάτζα του ( σιγά μην κρατιόντουσαν ). Στα score της Intel έχουνε αφαιρέσει λένε 20% επειδή είναι Intel optimized ο κώδικας του test
 8. intel kaby lake or coffe lake?

  Πάντα τα official specs είναι χαμηλότερα του max OC. Για αυτό και τσιμπάς μητρική που να έχει τούμπανο VRM αν έχεις σκοπό να πουσάρεις πολύ το θηρίο. Η προηγούμενη Rampage αν δεν απατώμαι είχε κύκλωμα που μπορούσε να πασσάρει στον CPU μέχρι και 250A!
 9. intel kaby lake or coffe lake?

  Ο 18πύρηνος εδώ, χωρίς AC, και με δωμάτιο που είναι ζεστό και το χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος, full load με όσο OC μπορώ να του κάνω, παίζει 40C ο ζεστότερος πυρήνας με μια Noctua NH-D14 και τον ανεμιστήρα σχεδόν σβηστό ( 14άρης στο 30% ) [ max RPM @ 100% νομίζω περί τα 1200RPM, καταλαβαίνεις πόσο αργά πάει στο 30% ]
 10. rar & zip files with password

  Εσύ έκανες κλίκ στο AARP όχι στο AAPR Δεν φταίω εγω αν δεν βλέπεις καλά. Κατά τα λοιπά κοντεύεις να γίνεις πιο γραφικός και από τον @jamesbond
 11. rar & zip files with password

  Που ακριβώς σε δουλεύω ? Σου λέω. AARP = το πρόγραμμα που χρειάζεσαι. Και σου λέω πως αν έχεις κωδικό με length ( αριθμό χαρακτήρων ) μεγάλο ( π.χ. 10 χαρακτήρες που δεν είναι μόνο νούμερα ) θα χρειαστείς ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ για να σπάσει ο κωδικός. Η δουλειά γίνεται πιο γρήγορα με password cracking farms, δεν ξέρω κάποιο site συγκεκριμένα αλλά με λίγο google θα βρείς κάτι.
 12. intel kaby lake or coffe lake?

  Δεν έχει θέμα με τα clocks η Intelα. Όπως βλέπεις και ο 10πύρηνος κλοκάρει αβέρτα, βασικά περισσότερο και από τον τωρινό 8πύρηνο ( τα ups & downs σε benchmarks είναι αποτέλεσμα κυρίως της αλλαγής της L3 Cache σε non-inclusive victim cache ). Μην κοιτάς τους Xeon γιατί εκεί παίζουνε επίτηδες πολύ χαμηλά γιατί πολλές εταιρίες πέραν των επιδόσεων κοιτάνε πολύ και το heat output καθώς και την κατανάλωση. Σε load τα Xeonάκια μου default παίζουνε με 0.85V... με τα ίδια 0.85V πάνε και 400MHz παραπάνω. Σκέψου αν ήταν ξεκλείδωτος π.χ. ο 2680v4 πως θα πήγαινε εύκολα με το κατάλληλο cooling στα 4GHz ( πρόκειται για ίδιο core ουσιαστικά με τους "haswell - skylake" in-between ) και τα 14 coreάκια του. Αν περιμένεις των 18C κάτω από baseclock ( all cores ) από τα 3.6GHz πέφτεις έξω. Δεν παίζει να κάνουν τέτοιο λάθος ακόμα και αν χρειαστεί να έχουνε TDP 180W. To όλο θέμα και για τα 2 στρατόπεδα είναι πως θα τα πηγαίνουνε σε all cores OC. Και οι τιμές. Αν δώσει 16αρη στα 850$ η AMD, και ο άτιμος πιάνει έστω 3.6-3.8GHz θα είναι όχι απλά σούπερ, και κλοπή θα μπορούσες να το πείς.
 13. rar & zip files with password

  AAPR. Αλλά αν είναι πολύ πολύπλοκοι και μεγάλοι σε μέγεθος παίζει να θες αρκετά χρόνια για να σπάσεις έστω 1
 14. intel kaby lake or coffe lake?

  Δεν έχω πλήρη γνώση για τα σχέδια και κυριότερα τις τιμές των TR by AMD οπότε δεν μπορώ να πω κάτι μετά σιγουριάς. Πρός το παρών, το μόνο που πιστεύω πως είναι σίγουρο, είναι ότι η AMD δεν θα ζητήσει 1700 για τον 16πύρηνο μεγάλο ThreadRipper. Με βάση αυτό, η τιμή του 18πύρηνου Intel δεν είναι λογική ( εκτός και αν, λέω εκτός, και αν δεν πιάνουνε τα 3.8-4GHz all core OC οι 16c ThreadRipper και κολλάνε πιο χαμηλά στα 3.5-3.6GHz ) [ και πάλι δεν θα την έλεγες λογική την τιμή του CPU στα 2k αλλά θα είναι πιο "δικαιολογημένη" αν είναι π.χ. 20% more performance για 400€ διαφορά στην τιμή ]
 15. VEGA Coming Soon

  Γράφουνε τις πιο ανούσιες ειδήσεις για τα κλίκ.