billpeppas

Premium Members
 • Δημοσιευσεις

  8.855
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Σχετικά με το μέλος billpeppas

 • Τίτλος
  Sir Overclock-a-lot
 • Γενέθλια 01/07/1984

Contact Methods

 • Skype
  benchzowner

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Reviews Avenue 69
 • Ενδιαφέροντα
  None
 • Επάγγελμα
  all kinds of things

Πρόσφατοι επισκέπτες

2.395 εμφανίσεις προφίλ
 1. AMD ZEN thread

  Αν έχεις αποδείξεις για αυτό που λες ( ότι δήθεν είναι engineering samples τα παρών CPU στην αγορά )... κατηγορία που είναι πολύ βαριά, βγάλτες. Απλά δεν παίζει.
 2. AMD ZEN thread

  Δεν είναι ES οι CPUs στην αγορά. Για τα motherboards δεν έπιασες το marketing της Lisa... σου λέει έχουμε ανακοινώσεις τάδε μοντέλων από τους κατασκευαστές, όχι απαραιτήτως άμεσα market availability. Δεν είσαι πρωτάρης, ξέρεις να ξεχωρίζεις τι εννοούνε στα PRιλίκια τους οι εταιρίες. Για τα samples, αν θες να βγάλεις ψεύτη ας πούμε τον Shamino, go ahead @dfk_7677 το launch όντως περισσότερο κρατήθηκε πίσω από τους κατασκευαστές μητρικών παρά την AMD. Ότι παρουσίαζαν στην CES π.χ. ήταν rev 0.3 φάση μητρικές, που ανάθεμα αν λειτουργούσαν πέραν από το να bootάρουν κάθε μια στο τόσο και να μην λειτουργούν σωστά με το παραμικρό πείραγμα τιμών στο BIOS. Δεκέμβρη πάντως στα performance labs της Gigabyte & της Asus παίζανε τα παιδιά με άζωτο κανονικότατα και clockάρανε τους 1800X όπως clockάρουν και τώρα οι retail που βλέπεις στο HWbot όσον αφορά το extreme cooling & air cooling ( 4.1GHz ήταν το μαξ τότε, τόσο παραμένει και τώρα... ) Το γεγονός ότι και η Asus έχει σοβαρά θέματα ακόμα με τα BIOS μερικών από τις μητρικές τους δείχνει την τάση του κλάδου στην μετά-κρίση εποχή. Για να μην παραπονιέστε πάντως με τις retail, έπρεπε να δείτε τι σημαίνει πραγματικά τρελλό BIOS μητρικής όπως ήταν π.χ. της Gigabyte EP45T-DS5... ευτυχώς αποφάσισαν να μην την κυκλοφορίσουν
 3. AMD ZEN thread

  final silicon. QS είχανε από τα μέσα Νοέμβρη. Το QS στο 99% των περιπτώσεων by the way είναι ίδιο ακριβώς με το retail. Μετά έχουμε τα Pre-QS που είναι κοντά στα QS αλλά με χαμηλότερα clocks και ενδεχωμένως μερικά αδιόρθωτα errata. Τα ES είναι λοτταρία όσον αφορά τις επιδόσεις, κάποιες φορές είναι στα ίδια με το final silicon, άλλες απέχουν λίγο, και άλλες δεν απέχουν σε επιδόσεις αλλά ψοφάνε πιο εύκολα.
 4. AMD ZEN thread

  Προφανώς και είχαν. Κανένας κατασκευαστής, όσο χαζός και να θελήσει να είναι, δεν παίζει με τους συνεργάτες που τους έχει απόλυτη ανάγκη. Δεν μιλάμε με υποθέσεις αλλά με επιβεβαιωμένα πράγματα, άτομο που δουλεύει σε κατασκευαστή μητρικών και έχει validated 3D Mark runs με final silicon Ryzen πολύ πρίν το launch.
 5. AMD ZEN thread

  Σε reviewers έστειλαν στους περισσότερους πολύ αργά τα samples. Σε motherboard manufacturers όμως τους έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ τώρα. Όταν το CanardPC έκανε leak το F4 sample οι μητρικούντζες είχαν retail chips στην κατοχή τους... Τα θέματα με το BIOS έχουν να κάνουν ισόποσα και με την AMD που έφερε κάποιες αλλαγές στο πόδι, και με τους κατασκευαστές μητρικών που ούτως ή άλλως συχνά τα κάνουνε μαντάρα ( ούτε στις Z170 μετά από τόσα updates δεν λες και τέλεια τα BIOS αρκετών μητρικών )
 6. AMD ZEN thread

  Καλό είναι το AVX2 offset. Βοηθάει και στο air oc, αφού όταν τρέχουν AVX2 ζεσταίνονται περισσότερο και θέλουν περισσότερο ρεύμα. Το καλύτερο είναι που σε αφήνει να διαλέξεις εσύ AVX2 multiplier και δεν το κάνουνε force όπως στους μέχρι τώρα Xeon. Πολύ προτιμότερο από το να το forceάρανε π.χ. στα 3.9GHz και να μένουμε τόσο πίσω. Αν δεν κάνανε τις μαλακίες με το καπάκι ( IHS ) θα ήταν και πολύ καλύτερα για όλους, αφού οι CPU έχουν την δυνατότητα να παίξουν πολύ ψηλά on air, αλλά οι περισσότεροι limitάρονται από τις temps... Τώρα με τις εξελίξεις με Ryzen & Naples θα σφίξουν σίγουρα οι κώλοι και οι Coffee θα έρθουν σίγουρα πιο προσεγμένοι. Το ζουμί είναι στο επόμενο iteration των Zen. Εκεί θα φανεί αν η AMD επέστρεψε για τα καλά ή ήταν μια φωτοβολίδα αυτό που κάνανε τώρα.
 7. AMD ZEN thread

  Εξαρτάται και από τα clocks. Σε Intel που έχω ζωντανό παράδειγμα, μπορείς να καλύψεις αριθμό πυρήνων με αυξημένα clocks ( βεβαίως θες K/X CPU, αλλά καλύπτεις διαφορά ). Καλός ο βαρύς Xeon αλλά αν π.χ. σε AVX2 τρέχουν all cores @ 2.6GHz δεν βαστάει μπροστά σε έναν υψηλά χρονισμένο 10πύρηνο 6950X.
 8. AMD ZEN thread

  @NikosD η Intel έχει 2699 v5 32cores/64 threads ready... Η μάχη στους servers θα είναι πολύ μεγάλη.
 9. AMD ZEN thread

  Τρομερά αυτά τα reddit posts... newbie advice from newbies for newbies Άντε και ένας να βγάλει guide για να πεί ότι μεταξύ CPU και ψύκτρας βάζουμε θερμοαγώγιμη πάστα
 10. Ch.L-UEFA, & ΝΒΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις v2.0

  Νομίζω πως γκούχου γκούχου... έχασε ο Ολυμπιακός σήμερα στην Ελλάδα από μια Τούρκικη μικρο-ομαδίτσα που ανήκει στις χειρότερες της φετινής διοργάνωσης της Euroleague ?
 11. AMD ZEN thread

  Ο θεμιτός δεν νομίζω πως πρέπει να αποτελεί καν κουβέντα συζήτησης. Πόσα χρόνια πέρασαν από την εποχή που έκανε την φουστιά η Intel ? Athlon 64 είχαμε τότε... έκτοτε πόσα χρόνια πέρασαν που η AMD ήταν λες και επαναπαυόταν στα σκήπτρα της Intel ? Δεν είχανε φράγκα, βγάζανε μια χαρά τα CPU με τα εργοστάσια που έπαιζαν μπάλα, αλλά ξαφνικά θέλησαν να γίνουν κατασκευαστές οι ίδιοι δίχως να έχουν τα φράγκα για να στηρίξουν το εγχείρημα... GloFo και GloFo μας ζάλιζαν... τα είδαμε. Ας επένδυαν σε ξυστά καλύτερα, μπορεί να μάζευαν περισσότερα φράγκα έτσι. Εδώ η Intel τόσα χρόνια έχει δικά της εργοστάσια παραγωγής και έχουνε συχνά πυκνά θέματα, τι νόμιζαν στην AMD, ότι αυτών όλα θα τους πήγαιναν ρόδινα αγοράζοντας μερικά εργοστάσια ? Τέσπα, πολύ λάθος κίνηση το 2+2. Σαν να θέλουνε να αφήσουν την Intel να παίξει στους 4πυρηνους μπάλα ένα πράμα.
 12. AMD ZEN thread

  Δεν ήρθαν τυχαία σε αυτό το σημείο, ούτε είναι αποκλειστική ευθύνη των νοσηρών τακτικών της Intel με τους ΟΕΜ. Αυτοί δεν είναι που ξόδεψαν φράγκα για να πάρουν την Global Foundries και το ναυάγιο που κατάντησε ? Τα έσοδα στις γραφικών με την τραγική αργοπορία τους, ποιός τα κόβει ? η nVIDIA ? Δεν είναι Intel η nVIDIA, δεν έχει βρεθεί να έχει κάνει "εμπορική πουστιά". Θα μπορούσαν να είχαν το τμήμα γραφικών σε καλύτερη κατάσταση της τωρινής, και έτσι να είχαν περισσότερα έσοδα. Αντί αυτού...
 13. AMD ZEN thread

  2+2... shooting themselves in the foot...
 14. Τι mp3 ακούτε αυτή τη στιγμή; v2.0 (MusicLab)

  Τρελλό remix-bootlegοειδάκι
 15. AMD ZEN thread

  Από πότε έγινε πρόβλημα η έλλειψη dual BIOS ? Σοβαρά τώρα που είμαστε, στο 2000 ? Ακόμα και σε server μητρικές πλέον έχουνε EEPROM flasher built-in και flashάρεις BIOS απλά με ένα USB δίχως να έχεις τίποτα παραπάνω από ρεύμα στην mobo ( δεν χρειάζεσαι ούτε CPU, ούτε RAM πάνω, τίποτα απολύτως ). Οι παρούσες μητρικές μια χαρά είναι. Αν ο άλλος δεν μπορεί να πάρει χαμπάρι τα bugs τους δικό του πρόβλημα. Πιο προβληματικές και περίεργες από μητρικές με το nF680 δεν είναι, και ακόμα και με το προβληματικότατο 680 πολλοί έκαναν μια χαρά την δουλειά τους και τα overclock τους και τα πάντα όλα. Αν δεν έχεις την "εμπειρία" να δείς αν υπάρχει π.χ. κάποιο memory hole, oh well... quit OC and settle at stock