Jump to content

Seafalco

Reviewers
  • Posts

    16.124
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    16

4 Followers

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Αθήνα, κατά Ανατολή μεριά !

Πρόσφατοι Επισκέπτες

47.031 Εμφανίσεις προφίλ

Seafalco's Achievements

  1. Seafalco

    Αποστάτες στον ... τόρνο !

    Αναβίωση του θέματος! Ο λόγος είναι ότι κάποια video link δεν δουλεύουν, τόσο μέσα στο κύριο κείμενο , όσο και στη συζήτηση που το ακολουθεί. Βέβαια επιλέγοντας το χρήσιμο κομμάτι του link μπορείτε να το δείτε: π.χ. από αυτό το link: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Fux0x8y1A_w]Κατασκευή αποστάτη αλουμινίου σε τόρνο - YouTube[/ame] Επιλέγεις το μπλε τμήμα και μπορείς να το δείς, ανοίγοντας μια νέα καρτέλα στο περιηγητή σου, αλλά για να μη σας παιδεύω βάζω το βασικό video με την κατασκευή του αποστάτη στον τόρνο και κάποια στιγμή θα το περάσω και μέσα στο κείμενο. Καλή θέαση σε όποιον δεν το έχει δει!
  2. Καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να βγάλεις μια άκρη, αλλά πρέπει να δεις και εσύ ότι όσο περισσότερα στοιχεία δώσεις τόσο πιο εύκολα μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα. 1. Οι ανακλάσεις του αναπτήρα με τις γαλάζιες-λευκές φλόγες δείχνουν ότι το τζάμι που είναι πλησιέστερο προς τον αναπτήρα έχει περίπου το διπλάσιο πάχος από το άλλο τζάμι. Από τις γενικότερες ανακλάσεις στο τζάμι, πιστεύω ότι η φωτογραφία πάρθηκε από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω, συνεπώς το παχύτερο τζάμι είναι το εσωτερικό. Πράγμα που συνάδει με την επόμενη εικόνα, αλλά διαφωνεί με την επόμενή της, που και οι δύο προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή Laminated Insulating - Viracon - Single Source Architectural Glass WWW.VIRACON.COM BIG GLASS CONFIGURATIONS AVAILABLE UP TO 130” x 236” Laminated insulating glass is an insulating glass unit... Insulating Laminated - Viracon - Single Source Architectural Glass WWW.VIRACON.COM BIG GLASS CONFIGURATIONS AVAILABLE UP TO 130” x 236” Insulating Laminated Glass provides the solar... Όπως καταλαβαίνεις, ουσιαστική βοήθεια θα πάρεις μόνο από κάποιον του επαγγέλματος!
  3. Στην κατακόρυφη πλευρά, η οποία είναι στο "σκοτάδι" (χαμηλότερο και έμμεσο φωτισμό) δεν διακρίνεται ο δεύτερος -έξω- αποστάτης. Αντίθετα στην κάτω πλευρά όπου υπάρχει έντονος και άμεσος φωτισμός, διακρίνεται ευκρινέστατα ο δεύτερος -έξω- αποστάτης. Και αν προσπαθήσουμε να αναπαραστήσουμε με πιο ευκρινή τρόπο το τι φαίνεται σε αυτούς τους αποστάτες έχουμε : Οπότε πιστεύω ότι είναι φανερό ότι ο δεύτερος -έξω- αποστάτης δεν είναι πραγματικός, απλά αποτελεί ανάκλαση του μοναδικού αποστάτη. Εκτός και αν για κάποιο περίεργο λόγο το εργοστάσιο κατασκευής του έξω αποστάτη αποφάσισε να εκτυπώσει τους χαρακτήρες με τρόπο τελείως εσφαλμένο και "ακατάληπτο"!
  4. Αγάπη δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπόψη μου, αλλά θα δω και θα σου πω. Στη δουλειά είχαμε ένα απλό ανεμιστηράκι που ρούφαγε τον αέρα από το σημείο της συγκόλλησης και τον έριχνε απλά προς τα πίσω στο χώρο. Αυτός όπως θυμάσαι ήταν αρκετά μεγάλος, οπότε παίζαμε με την αραίωση των βλαβερών αναθυμιάσεων και τίποτε παραπέρα. Φαντάζομαι και σίγουρα θα το έχεις σκεφτεί και εσύ, κάτι σαν ένας ιδιότυπος απορροφητήρας με κάποια φίλτρα συγκράτησης των βλαπτικών θα κάνει δουλειά. Π.χ. Fume extractors ELESHOP.EU Eleshop is the webshop to go for oscilloscopes, multimeters, power supplies and more electronic equipment for the... VEVOR Solder Fume Extractor, 80W 106 CFM Smoke Absorber, φίλτρα 3 σταδίων 3 ταχυτήτων με σωλήνα για συγκόλληση, χάραξη με λέιζερ και συγκόλληση DIY | VEVOR GR EUR.VEVOR.COM Ανακαλύψτε τα VEVOR Solder Fume Extractor, 80W 106 CFM Smoke Absorber, φίλτρα 3 σταδίων 3 ταχυτήτων με... Οψόμεθα . . . !
  5. Από όσο μπορώ να καταλάβω έχεις δύο τζάμια, με το εξωτερικό να είναι πιο παχύ από το εσωτερικό, συνεπώς ενδέχεται να έχεις triplex (δύο τζάμια κολλημένα μεταξύ τους με μεμβράνες ηχομόνωσης ανάμεσά τους) , μετά μεσολαβεί διάκενο και μετά έχει το εσωτερικό τζάμι που είναι (ή μπορεί να είναι) ενεργειακό και είναι λίγο πιο λεπτό. Δες εδώ σαν μια μικρή βοήθεια: Είδη και κατηγορίες υαλοπινάκων – τζαμιών - Fenestral FENESTRAL.GR Τα είδη και κατηγορίες υαλοπινάκων – τζαμιών είναι δεκάδες,για αυτό θα αναλύσουμε τι είναι μονα,διπλά και... Ηχομονωτικά Κουφώματα Αλουμινίου (πόρτες παράθυρα) | Fenestral FENESTRAL.GR Τα ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου μας προστατεύουν από την ηχορύπανση. Η ηχομόνωση κουφωμάτων... Υαλοπίνακες - Κουφώματα PVC KOYFOMATA.GR
  6. Μετρά το πάχος όλου του τζαμιού από την εξωτερική πλευρά μέχρι την εσωτερική. Αν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο πρέπει να σκαρφιστείς καμιά πατέντα: Θέλεις κάποιον σε βοήθεια, αλλά γίνεται και δεν είναι δύσκολο να αποκτήσεις μια καλή ιδέα για το κατακευαστικό των τζαμιών σου. Ελπίζω να βοηθάνε αυτά! Ενημέρωσε για το τι έκανες τελικά και καλή παραμονή στη παρέα μας !
  7. Seafalco

    TechPosts Support pfotos_01

    Εικόνες για τεχνικά θέματα-01
  8. Για κάθε τζάμι έχεις δύο ανακλάσεις, μία για κάθε επιφάνειά του: Τα δικά μου είναι διπλά. Και αν δεν βαριέσαι μπορείς να μετρήσεις και με βάση το πάχος του τζαμιού να δείς και πόσο είναι το κενό, αρκεί να θέσεις την αναλογία σωστά. Και με αναπτήρα το ίδιο ισχύει:
  9. Ένα ενδιαφέρον test κατσαβιδιών ηλεκτρολόγου με βαριά ονόματα!
  10. Seafalco

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Υπάρχει ένα "ρητό/παραδοχή" που παλιά επικρατούσε λόγω αποστάσεων, και δυσκολίας μετακίνησης και επικοινωνίας, και σήμερα το κρατάνε στη ζωή οι γεροντότεροι, και ο νοών νοείτω! Ρϊχνω σε αυτό λοιπόν την αφηρημάδα μου και . . . . @astrolabos Χρόνια πολλά Αντώνη, χαρούμενα και πάντα με τους ανθρώπους σου, κοντά, γερούς και ευτυχισμένους! Χρόνια Πολλά και στους άλλους Αντώνηδες, και μέρα που είναι Χρόνια πολλά και στους Θανάσηδες ! Να είμαστε καλά ! !
  11. Seafalco

    Corsair A115 Dual Tower Cpu Cooler Review

    Αγάπη σε ευχαριστούμε για την περιεκτική και εύστοχη παρουσίαση! Δεν άφησες τίποτε ενδιαφέρον απέξω και η αναγκαστική έλλειψη βάσης σύγκρισης αντιμετωπίστηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Καθώς, η σύγκριση με την φυσική αντίπαλο Noctua, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν! Γιατί με βάση αυτή τη σύνδεση αποκτάται μια έμμεση μεν, αλλά πολύ χρήσιμη βάση αναφοράς και έτσι το αποτέλεσμα των μετρήσεων δεν "αιωρείται", και δίνει δυνατότητα στον αναγνώστη να αποκτήσει μια επαρκή συγκριτική εικόνα! Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα, ήταν η ιδέα να φέρεις στο προσκήνιο την πλευρά του χρήστη και να υιοθετήσεις μια μέτρηση με βάση τον ίδιο ανεκτό θόρυβο. Πολύ καλή σκέψη γιατί από το αποτέλεσμα αυτών των μετρήσεων,έχεις κατευθείαν το κύριο ζητούμενο μιας πολύ μεγάλης μερίδας χρηστών! Και για να μείνω σε "σεμεδάκι", να σου πω καλή "αρχή" και εδώ , πάντα "καλοτάξιδη" και ένα αβίαστο, Μπράβο Αγάπη ! ! !
  12. Seafalco

    Εξαίρεση Κελιού σε Τυπο στο Excel

    @skepasti21 Καλησπέρα! Και εγώ κατέβασα αυτό που έβαλες και πράγματι στα φύλλα μέσα δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί είναι προστατευμένα με password. Αλλά αν φτιάξεις ένα νέο φύλλο και αντιγράψεις σε αυτό, το φύλο που σε ενδιαφέρει ο κώδικας, σε αυτό το νέο φύλλο λειτουργεί κανονικά. Έτσι προσθέτεις ότι σειρά και στήλη θέλεις. Μπορείς ακόμα να μεταφέρει με αντιγραφή ότι θέλεις σε ένα νέο βιβλίο. Τώρα υπάρχει ένα προφανές ζήτημα, της ιδιοποίησης, αλλά αυτό το ξεπερνάμε για επιμορφωτικούς λόγους ! Το άλλο που πρόσεξα είναι ότι αν έχει κατανάλωση πετρελαίου από έναν μόνο, οι υπόλοιποι πληρώνουν κάποιο μικρό ποσό ανάλογα τα "χιλιοστά" τους, ποσό όμως που μπορεί να είναι και κάνα 30ρι! Αυτό θεωρείται πάγιο? Πρόσεξε μόνο , κατά τις αντιγραφές να τσεκάρεις τα κελιά που έχουν αναφορά σε συγκεκριμένο σταθερό κελί (π.χ. περιέχουν κώδικα του τύπου : =1-$Ε$46 αυτό το Ε46 μπορεί να χρειαστεί αναπροσδιορισμό και να γίνει κάτι άλλο π.χ. =1-$Ε$23 Καλή συνέχεια και πες μας τι έγινε. ypologismos_aftonomis_thermansis_new_tst-01.xls ypologismos_aftonomis_thermansis_new_tst-01a.xlsx ypologismos_aftonomis_thermansis_new_tst-02_Unlocked.xlsx ypologismos_aftonomis_thermansis_new_Ωρομέτρηση ως 20 Διαμ._tst-02_Unlocked_Α1.xlsx Υπολογισμός Αυτόνομης θέρμανσης_New_tst-02.xlsx
  13. Seafalco

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Καλά Χριστούγεννα σε όλη τη παρέα! Ιδιαίτερες ευχές σε όσους γιορτάζουν τις μέρες αυτές! Να είμαστε καλά με τους ανθρώπους μας, αγαπημένοι και υγιείς!
  14. Αυτό δεν μου είχε περάσει από το νου και πραγματικά το ευχαριστήθηκα! Γηράσκω αεί διδασκόμενος! Πάντως το ορυχείο το τρόμαξα!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.