Jump to content



Αναβάθμιση PC για επεξεργασία εικόνας


Recommended Posts

Χαιρετώ  την παρέα, έφτασε η ώρα της αναβάθμισης και μιας και έχω καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα θα ήθελα την συμβουλή σας.

 

Αυτήν την στιγμή έχω έναν C2D 6850 (3Gh) με 6GB Ram και μια 9800GT/512mb VGA  η χρήση είναι καθαρά για επεξεργασία εικόνας, πριν λίγο καιρό αναβάθμισα τους Μνήμη (Από 2 σε 6) δίσκους (840 EVO για σύστημα και WD RED 3Terra για αποθήκη)  και το λειτουργικό από Win7 σε Win10Pro. Ο παραπάνω συνδυασμός μου έδωσε την απαραίτητη ώθηση και πλέον το σύστημα δουλεύει αξιοπρεπώς αλλά τον τελευταίο καιρό  άρχισα να χρησιμοποιώ το DxO Optics Pro το οποίο είναι υπερβολικά ενεργοβόρο και το σύστημα κυριολεκτικά την άκουσε.

 

Οπότε η κίνηση της αναβάθμισης είναι υποχρεωτική και εδώ σας ρωτώ με ένα budget της τάξης των 500€ τι μπορούμε να πάρουμε. Θα ήθελα οι επιλογές να κινηθούν στα πλαίσια του value for money μιας και εάν περισσέψουν χρήματα θα πάνε σε αγορά υποχρεωτικού φωτογραφικού εξοπλισμού. Ξέχασα να αναφέρω πως έχω στην άκρη δυο δίσκος WD640GB που θα ήθελα να τους βάλω σε Raid1 και το USB3 μου είναι απαραίτητο μιας και τώρα με το 2 περιμένω με τις ώρες

 

Ευχαριστώ και περιμένω τις προτάσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι το dx.. εχει αναγκη απο ram... αν θες να πας σε κατι καινουργιο θα αλλαξεις psu που λογικα τα εχει φαει τα ψωμια του τοσα χρονια... απο cpu με εναν i5 εισαι υπερπληρης 16gb ram βαλε να εισαι ανετος και μια μετρια καρτουλα γραφικων και εισαι ετοιμος. απο κει και περα ειναι δικια σου επιλογη σε ποια πλατφορμα θα πας... 1150 η 1151. επειδη το budget ειναι λιγο περιορισμενο.. στα λεφτα που θες να ξοδεψεις θα εχεις οικονομικοτερες επιλογες σε 1150 socket

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.