Jump to content



Πρόταση για IP Camera.


Recommended Posts

Ψάχνω να αγοράσω μια IP camera, για να βλέπω στο parking από τον 7ο όροφο της πολυκατοικίας. Με ενδιαφέρει να έχει zoom,  καλή ποιόητα σε νυχτερινή λήψη, και επειδή θα γράφει αρκετά μάλλον θα χρειαστεί εγγραφή σε σκληρό δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Θελει και λιγο προσοχη στο που θα ειναι η καμερα κ που θα κοιταει. Την εχει πατησει φιλος με καμερα στο μπαλκονι που κοιταγε την εισοδο του και την Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων ( η οπως σκ@τα λεγεται)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Άρα θες κάμερα εξωτερικού χώρου από την οποία θα παρακολουθείς στα 20 και βάλε μέτρα, προφανώς θες να διακρίνεις πρόσωπα και να έχει night vision.... Λίγο δύσκολο αυτό που ζητάς, ειδικά εάν λάβουμε υπόψην και το budget σου (το οποίο στα 300 ευρώ περιλαμβάνει και καταγραφικό;)

Link to comment
Share on other sites

Στις IP κάμερες είτε γράφεις στην microSD, είτε έχεις καταγραφικό, είτε κάποιο NAS που εκτελεί χρέη καταγραφικού ή σαν έσχατη λύση αφήνεις το PC ανοιχτό 24/7 και γράφει.

 

Πόσα μέτρα απόσταση έχει το πάρκινγκ σου από το σημείο που θα μπει η κάμερα;

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, YDinopoulos said:

Θελει και λιγο προσοχη στο που θα ειναι η καμερα κ που θα κοιταει. Την εχει πατησει φιλος με καμερα στο μπαλκονι που κοιταγε την εισοδο του και την Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων ( η οπως σκ@τα λεγεται)

Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Απλά πρέπει να το γνωρίζεις από πριν. Κάνεις δήλωση ότι θέλεις να εγκατστήσεις κάμερα, πρέπει να μπουν σε εμφανές σημείο ταμπέλες και τα δεδομένα να μην αποθηκεύονται για παραπάνω από 48 ώρες. Τώρα για το ενδεχόμενο να καταγράφεις είσοδο/parking πολυκατοικίας, πιθανόν να πρέπει να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι. 

 

Quote

1. Θέλω να εγκαταστήσω σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω γνωστοποίηση στην Αρχή;

Ναι, βάσει του άρθρου 6 του ν. 2472/1997 (εκτός αν το σύστημα λαμβάνει ή/και καταγράφει εικόνα από αποκλειστικά ιδιωτικό σας χώρο, μη επαγγελματικό – π.χ. εντός του σπιτιού σας – οπότε δεν χρειάζεται να υποβάλετε γνωστοποίηση). Η μη γνωστοποίηση δύναται να επιφέρει τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις, όπως προβλέπεται στα άρθρα 20 και 22 του ν. 2472/1997. Οφείλετε επίσης να γνωστοποιείτε στην Αρχή κάθε μεταβολή στο σύστημά σας (π.χ. προσθήκη/αφαίρεση/επανατοποθέτηση καμερών).

2. Θέλω να εγκαταστήσω κάμερες στο σπίτι μου για λόγους ασφαλείας. Επιτρέπεται και με τι όρους;

Εάν οι κάμερες καταγράφουν αποκλειστικά δικό σας ιδιωτικό χώρο, τότε δεν έχετε καμία υποχρέωση προς την Αρχή (ούτε καν την υποχρέωση υποβολής γνωστοποίησης). Ωστόσο, σημειώνεται ότι απαγορεύεται να λαμβάνετε εικόνα από εξωτερικό δημόσιο χώρο (π.χ. δρόμο ή πεζοδρόμιο), καθώς και από γειτονικά κτίρια (βλ. και άρθρο 3 της οδηγίας 1/2011).

Αρχικό μενού

3. Διαμένω σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία και θέλω να τοποθετήσω κάμερες για λόγους ασφαλείας. Σε ποια σημεία επιτρέπεται;

Μπορείτε να τοποθετήσετε οπουδήποτε κάμερες εντός του διαμερίσματός σας (όπου ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λαμβάνουν εξωτερική εικόνα – π.χ. μία κάμερα στο μπαλκόνι που καταγράφει δρόμο δεν επιτρέπεται). Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να υποβάλετε γνωστοποίηση στην Αρχή.


Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης, για επιτήρηση οχήματός σας εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα από την πολυκατοικία σας. Θα πρέπει όμως γι’ αυτό να ερωτηθούν οι υπόλοιποι ένοικοι, η κάμερα να εστιάζει αποκλειστικά στο όχημά σας και να τοποθετήσετε ευδιάκριτες πινακίδες. Για αυτή την επεξεργασία, πρέπει να υποβάλετε γνωστοποίηση στην Αρχή.


Σημειώνεται ότι σε κανένα άλλο σημείο δεν μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερες (π.χ. στο διάδρομο που βρίσκεται η πόρτα του διαμερίσματός σας), διότι οι λοιποί χώροι είναι κοινόχρηστοι. Για αυτούς τους χώρους, σύστημα βιντεοεπιτήρησης μπορεί να εγκατασταθεί μόνο από την πολυκατοικία ως συλλογικό όργανο (π.χ. μέσω Γενικής Συνέλευσης) και όχι από μεμονωμένους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στο Άρθρο 15 της Οδηγίας 1/2011.

4. Απαιτείται ομοφωνία των ενοίκων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας;

Σύμφωνα με την Oδηγία 1/2011 απαιτείται απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση της πολυκατοικίας (π.χ. Γενική Συνέλευση ιδιοκτητών, όπως αυτή ορίζεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας, με ποσοστά ανά ιδιοκτησία κ.λπ.). 

Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας προβλέπει ήδη την εγκατάσταση του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, τότε απλά ακολουθείται ό,τι ορίζεται στον κανονισμό.
Αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό η εγκατάσταση, απαιτείται συναπόφαση των 2/3 των ενοίκων. Αυτό σημαίνει ότι οι ένοικοι θα εκφράσουν γνώμη μόνο για το αν επιθυμούν ή όχι την λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης. Επισημαίνεται ότι σε κάθε (κατοικημένο) διαμέρισμα αναλογεί μία ψήφος. 
Κατόπιν θετικής γνώμης, δίνεται η δυνατότητα στην Γ.Σ. της πολυκατοικίας να αποφασίσει την εγκατάσταση.

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL#1

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, infini said:

Αν παρουσιάσω το video ως αποδεικτικό στοιχείο, πως θα καταλάβουν οτι είναι από camera που λειτουργεί 24 ώρες και όχι από κινητό ή φωτογραφική;

1. Ποιός σου είπε ότι η καταγραφή με κινητό σε δημόσιους χώρους, επιτρέπεται ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο;

2. Μην τους περνάς για ηλίθιους. Για να τραβήξεις video από τον 7ο χρειάζεσαι ισχυρό φακό που δεν έχει κανένα κινητό. Έχει η φωτογραφική. Όμως και πάλι, υπάρχουν metadata που φαίνεται η πηγή.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, αυτό που γράφεις θα μπορούσε να το κρίνει το δικαστήριο. Θεωρητικά ναι, μπορεί να είναι παράνομο, αλλά πίσω από το γιατί το κάνεις υπάρχει ολόκληρη ιστορία. Πέρα από το νομικό της υπόθεσης υπάρχει κάποια πρόταση για camera;

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα πέρα από το νομικό της υπόθεσης δεν υπάρχει λόγος να μην αναφερθούμε και σε πειρατικά torrents είτε σε hacks.

 

Αλλά πέρα του του η όλη κουβέντα γίνεται και για το λόγο ότι μπορεί να δώσεις χρήματα τσάμπα αφού ότι γράψει η κάμερα θα σου είναι άχρηστο και πολύ πιθανών να γυρίσει boomerang πίσω σε σένα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.