Jump to content



displayport, hdmi και ποιότητα καλωδίων


Recommended Posts

Δεν βρήκα σχετικό θέμα(βασικά βρήκα παραπλήσιο αλλά 6 χρονών)

 

On topic:

 

-Σε ένα high end gaming σύστημα, ποια είναι η καλύτερη επιλογή? Έχει σημασία?  (μεταξύ dl-dvi, hdmi, dp) Υπάρχει πέρα απ τις τεχνικές διαφορές κάποια αισθητή διαφορά που μπορεί να δει και το λαϊκό παιδί? 

-Και δεύτερον, υπάρχουν καλώδια πχ 1.8M από 2-3Ε από ebay, μέχρι και 100αδων ευρών. Και φυσικά πιο μέσες λύσεις στα 20-25. Υπάρχει κάποιο νόημα εδώ φαντάζομαι εκτός απ'την αντοχή στο χρόνο? (Μιλάμε για εικόνα μόνο προφανώς και όχι για τον ήχο )

 

Νομίζω θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια καταληκτική απάντηση στο θέμα. Αν κάποιος δίνει 2-3K σε ένα σύστημα, θα ήταν λίγο προβληματικό να έτρωγε ''bottleneck' ποιοτικά εξαιτίας της συνδεσμολογίας...

Link to comment
Share on other sites

όπως σου το γράφει ο Wizard με μόνη παρατήρηση να μην το ξεχειλώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση: πληρώνοντας ακριβά δεν θα βρεις διαμάντι αλλά αν πας στο άλλο άκρο υπάρχει ενδεχόμενο να αγοράσεις σκουπίδι. Κυρίως σε θέματα κακής κατασκευής κλπ. Βρες τη φτηνότερη μάρκα με σχετικό βαθμό αξιοπιστίας κι αγόρασε αυτό, μην καταλήξεις με αγνώστου ή ύποπτης προέλευσης καλώδιο που κάνει 0,10€ αντί για κάποιο επώνυμο που κοστίζει 2€. Στις ΗΠΑ καλό value for money θεωρείται ότι έχουν τα καλώδια της monoprice, σου δίνει μια ιδέα περί του εύρους τιμής που είναι ασφαλές να κινηθείς.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.