Jump to content



Skylake και overclockability για αναβάθμιση συστήματος


Recommended Posts

Το καλοκαιρι σχεδιαζω να παρω ειτε καινουρια GTX 1070 , ειτε μεταχειρησμενη 980ti. Επειδη λοιπον εχω μεινει παρα πολλα χρονια με 2600k σχεδιαζω και μια αλλαγη πλατφορμας να παει πακετο με την νεα καρτα.

 

Απο περσι τον Αυγουστο που βγηκε ο Skylake στο συγκεκριμενο διλλημα εκλινα προς 5820k.  Κυριως ομως για κατι καινουριο (6πυρηνος) αφου εχω βαρεθει συνεχεια τα ιδια 4c/8t με λιγη αυξηση IPC.

 

Πλεον ομως που εχουμε μια πολυ πιο ξεκαθαρη κατασταση θελω να το ξανασκεφτω.

 

Η κυρια ερωτηση μου σε αυτο το thread ειναι τι να περιμενει κανεις στο θεμα OC μιας και θα γινει OC to the max stable με νερο.

Δηλαδη ποια ειναι η συνηθισμενη συχνοτητα που θα πιασεις με τον καθενα? Πχ 4500 ο 5820 και 4600 ο skylake?

Μετα, ποσο λοτο ειναι ο καθενας στο θεμα OC? (πχ στους 4770k υπηρχε τεραστια μεταβλητοτητα απο κομματι σε κομματι σε αντιθεση με τους 2600k ας πουμε)

 

Αποκει και περα η χρηση θα ειναι gaming κυριως αλλα μηπως και εκει τωρα με DX12 εχουμε εκμεταλευση περισσοτερων πυρηνων?

 

Αυτο που εχω στο μυαλο μου αυτη τη στιγμη ειναι οτι προτιμω να παω σε 5820k για τη διαφορετικοτητα (6πυρηνες και 4channel) και επειδη δεν ειναι ουσιαστικα πιο ακριβη η πλατφορμα (5820 σε μεταχειρο παιζει στα 300 και ο 6700 παραπανω, ενω και στις μητρικες δε θα παω στου κιλου σε Ζ170 οποτε πανω κατω αντε να κοστισει 50ε παραπανω η Χ99) και το θεωρω λιγο κοροιδια στην τιμη τον skylake. Επισης αν ισχυουν τα overclock Που λεω παραπανω μου ακουγεται και καλυτερο το 6c/12t στα 4.5 παρα 4c/8t στα 4.6 και με ενα 5% αυξηση IPC.

 

Το μονο που με ανησυχει για το Χ99 ειναι οτι ειναι δυσκολα στη μεταπωληση (και ο Zen αναμενεται οποτε ποτε δε ξερεις), ενω ειμαι ανοικτος και αν μου πειτε οτι τα 4.5 θα τα πιασει ο 5820 με πολυ λοτο ενω τα 4.7 ειναι στανταρακι στον skylake...

 

Τελευταια επιλογη να μεινω για αλλη μια χρονια στα ιδια και να αλλαξω μονο την καρτα, μιας και στο σεναριο skylake που μενω στους ιδιους πυρηνες δε ξερω ποσο μεγαλο ειναι το κερδος απο εναν 6700k στα 4.6-4.7 εφοσον ειμαι στα 5ghz με τον 2600k... αν και φοβαμαι οτι με καρτα επιπεδου 1070 θα αρχισει να κοβει και το pci-express 2.0 του sandy...

Έγινε επεξεργασία από Blinky
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.