Jump to content



Διαμοιρασμός Internet σε 3 κτίρια


giorgosh

Recommended Posts

Προσπαθώ με το καινούργιο ρουτεράκι του ΟΤΕ (Speedport Entry) να μοιράσω το δίκτυο σε 3 διαφορετικά κτίρια, αλλά δυστυχώς χωρίς καμία τύχη μέχρι στιγμής.
Αρχικά δοκίμασα να χρησιμοποιήσω πάλια παλιά ρουτεράκια ως WiFi Access points αλλά δυστυχώς δεν τα περισσόερα δεν συνεργάζονταν.
Πλέον έχω βάλει καλώδια ethernet ~30 μέτρα τα οποία καταλήγουν σε κάθε κτίριο και εκεί σύνδεσα τα ρουτεράκια που είχα για να μοιράσουν WiFi αλλά συνεχώς είτε πέφτει το WiFi τους είτε χάνουν την IP. Ακόμα και το καλώδιο να συνδεθεί απευθείας σε κάποιο λαπτοπ, πάλι κάποιες φορές δεν παίρνει σωστή IP αλλά της μορφής 169.χχχ.χχχ.χχχ
Τα καλώδια ξεκινούν από ενα 4αρι switch που έβαλα πάνω στο Speedport για να αυξήσω τις πόρτες του, DHCP κάνει το Speedport ενώ σε όλα τα routerάκια το DHCP είναι απενεργοποιημένο.

Σημ. στο κτίριο όπου καταλήξει η γραμμή του ΟΤΕ και βρίσκεται το Speedport έχω βάλει 2 DLink DAP-1320 Access Points τα οποία συνδέονται στο Speedport κανονικά αλλά με χαμηλό σχετικά ping.

Υπάρχει κάποια πρόταση στο τι να ελέγξω στην καλωδίωση ή κάτι άλλο? 
Με ποιον άλλο τρόπο θα προτείνατε να γίνει η παραπάνω σύνδεση (εκτός φυσικά το να μπουν 3 διαφορετικές γραμμές)
Θα ήταν αποτελεσματικότερο να αγόραζα ένα καλύτερο modem ή switch Που να αναλάβει το DHCP και να μην το διαχειρίζεται το Speedport?
Υπάρχει περίπτωση τα καλώδια να έχουν θέμα παρόλο που μερικές φορές δουλεύουν ΟΚ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Η τοπολογία δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, οπότε κι εγώ προσανατολίζομαι στα καλώδια.

Πολύ απλά, εάν κάνεις μια δοκιμή με κοντά καλώδια (ιδανικά έτοιμα και όχι φτιαγμένα) και δουλεύεις χωρίς πρόβλημα και μετά βάλεις τα μακριά καλώδια και δεν δουλεύεις, τότε έχεις βρει το πρόβλημα. Με δοκιμαστή καλωδίων τα έχεις ελέγξει? Έχεις τρέξει τίποτα (πχ ένα ping) να δεις εάν χάνονται πακέτα?

Όταν λες "συνδέονται κανονικά αλλά με χαμηλό σχετικά ping" τί εννοείς? Χαμηλό ping είναι αναμενόμενο και επιθυμητό.

Link to comment
Share on other sites

Πιο τσαμπας δεν γίνεται. (αυτό θα πει πολλά προβλήματα τώρα και αργότερα ) Λοιπον για τα 3 κτήρια σε 30 μέτρα utp δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με όλα τα ρουτερ του οτε ,switch και καλώδια. Αν όλα λειτουργούν μέσα στο ίδιο δωμάτιο θα δουλέψουν και στα 30-70 μέτρα χωρίς πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν να ελέγξεις καλά το υλικό σου και να εγκαταστησεις σωστά. Το πιο πιθανό είναι να φταίνε τα καλώδια και να μην σου έχει ξεφύγει κανένα ip dhcp conflict. Εννοείται πως δεν περνάς καλώδια μαζί με καλώδια ρεύματος ή αλλων ηλεκτρομαγνητικων πηγών. Καλή τύχη, το δίκτυο αυτό πιστεύω ότι θα εξυπηρετεί άψογα μια οικογένεια.

Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.