Jump to content



Αντικατάσταση Modem, αξίζει?


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν αξίζει να αντικαταστήσω το παλιό modem που έχω τώρα και τρέχει το ίντερνετ του σπιτιού με ένα (εξίσου παλιό βέβαια) που βρέθηκε τυχαία στην κατοχή μου. Αυτή τη στιγμή έχω το Huawei EchoLife-HG520c που έδινε κάποτε ο ΟΤΕ και το άλλο είναι ένα Linksys WAG54G2. Αξίζει να σετάρω το 2ο μιας και το'χω και κάθεται? Θα προσφέρει κάτι έστω και λίγο καλύτερο σε σχέση με το άλλο? Ευχαριστώ! B)

Link to comment
Share on other sites

Είχα ξαναδεί πριν λίγες ημέρες το ερώτημά σου - υπάρχει περίπτωση να το έχεις και σε άλλη κατηγορία?

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο να πάρεις απάντηση γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Κριτής θα πρέπει να είσαι εσύ, και οι γενικές παράμετροι είναι δύο:

1. Ταχύτητα κλειδώματος

2. Λοιπές λειτουργίες (routing, WiFi, κλπ)

 

Το πρώτο είναι εύκολο: Κοιτάς την ίδια ώρα της ημέρας 2-3 φορές με κάθε μόντεμ τα χαρακτηριστικά της γραμμής (Κυρίως ταχύτητα κλειδώματος Down/Up). Εάν κάποιο φαίνεται να έχει σημαντικό πλεονέκτημα, σκέψου να το κρατήσεις. Αυτό εξαρτάται και από το DSLAM που έχεις στην άλλη πλευρά (πχ Broadcom με Broadcom "μιλάνε" καλύτερα).

 

Το δεύτερο έχει να κάνει με το τί χρειάζεσαι εσύ. Πχ εάν κάποιο έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση στο χώρο σου σε WiFi, εάν κάποιο από τα δύο υποστηρίζει QoS (και το χρειάζεσαι) κλπ. Δυστυχώς το Huawei δεν το έχω δουλέψει, οπότε δεν έχω εικόνα των δυνατοτήτων του χωρίς να κάτσω να κοιτάω το manual.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι το είχα ποστάρει και στην κατηγορία networking απλά είπα να το βάλω εδώ γιατί θεώρησα ότι ίσως φταίει που δεν παίρνω κάποια απάντηση επειδή γενικά δεν έχει πολύ "trafic" εκείνη η κατηγορία. Είπα να το "διαφημίσω" λίγο παραπάνω. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.