Jump to content



Οδηγός ΝιΒιΤορ 1.7 (μετεφρασμένος)


DarkSaga

Recommended Posts

NiBiTor Re-Coded Explained (as of v1.7)

H νέα έκδοση του NiBiTor (NVIDIA BIOS Editor) έχει αρκετές αλλαγές στο τμήμα που κάνει τις αλλαγές στα Volt .Αυτές είναι These are αποτελεσμάτικες όπως και στην έκδοση 1.7 . παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια σύνοψη όλων των αλλαγών και επίσης τι κρύβεται πίσω απο την λογική αυτών...

Κύρια πληροφορία

Το NiBiTor (NVIDIA BIOS Editor) είναι είναι διορθωτης πληροφορίας/BIOS σχεδιασμένο να αρχικοποιεί τους χρονισμούς όλων των καρτών γραφικών nVidia GeForce . Το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί να ελέγχει τους αρχικούς χρονισμούς των BIOSes της Nvidia και επίσης επιτρέπει κάποιες μετατροπέςς σε αυτές. Έτσι με το εργαλείο αυτό μπορείτε να So with this tool you can ήδη να ελέγξετε το γνήσιο BIOS και να δείτε τι ενημερωμένες εκδόσεις υπάρχουν αυτού και να κάνετε μικροαλλαγές σε αυτό ...

Γιατί είναι διαφορετική η επέμβαση στο Voltage από την προηγούμενη έκδοση (<1.7)?

Η προηγούμενη έκδοση υπέθετε ότι η NVIDIA χρησιμοποιούσε στατκά διευθυσιοδοτούμενη πρόσβαση στα Volt . Για παράδειγμα,το πρώτο δυναμικό είναι χρησιμοποιείται στα Δισδιάστατα γραφικά,το δεύτερο σε κατάσταση Throttle και το τρίτο για την κατάσταση Τρισδιάτατων γραφικών .Ο Unwinder (Alexey Nicolaychuk) ανακάλυψε ότι η πρόσβαση σε αυτά δεν γίνεται με βάση κάποιο δείκτη ,ο οδηγός θέτει το δυναμικό αναζητώντας τους αναγνωριστές τάσης για κάθε συγκεκριμένη τάση , και θέτει το VID που συνδέει την τάση με το ανγνωριστή τάσης . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να αντρέξετε στο Αρχείο συνήθων ερωτήσεων του RivaTuner .

Που μπορο΄υμε να επέμβουμε λοιπόν ?

Καθώς οι τάσεις δεν είναι ταξινομημένες απο το επίπεδο απόδοσης ,δεν μπορείτε από το BIOS μόνο του ποια τάση χρησιμοποιείται σε κάθε κατάσταση . Γιαυτό το λόγο έχεουν αφαιρεθεί οι ταμπέλες "2D/Thrl/3D".

Από την υπόθεση ότι η πρόσβαση είναι βασισμένη σε δείκτες και από τις ανφορές χρηστών σε προηγούμενες εκδόσεις , δεν είναι ορατές όλες οι είσοδοι του πίνακα τάσεων , αυτές που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν έχουν αποκοπεί . Λόγω του ότι ήταν λάθος, είναι καλύτερα να υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις εγγραφές .Έτσι κάποιες κάρτες μπορεί να εμφανίζουν περισσότερες εγγραφές δυναμικού τώρα απο ότι δείχναν με την προηγούμενη έκδοση .

Επειδή ο αναγνώστης δυναμικού είναι σημαντικός για την λειτουργία της βάση αναζήτησης πρόσβασης ,δεν είναι πλέον αλλαγμένο όταν αλλάζονται τα δυναμικά .Το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι το VID για τον αναγνώστη δυναμικού . Γιαυτό πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα ένα φρέσκο BIOS για διόρθωση ,επειδή ο διορθωτής δεν μπορεί να θυμάται ποιό VID αντιστοιχεί σε ποιό δυναμικό αφού κλείσουμε το τροποποιημένο BIOS. Έτσι οι ταμπέλες του VID δυναμικού των τροποποιημένων BIOSes θα είναι λάνθασμένες. ΠΑΝΤΑ να χρησιμοποείται ένα φρέσκο BIOS.

Πως θα ξέρω ποιά τάση να πειράξω για να επιτύχω υψηλότερο υπερχρονισμό???

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να πολυμετρήσουμε ή να χρησιμοποιείσουμε την καταγραφική ιδιότητα του RivaTuner για να δούμε τη τάση η καρτα μας παίρνει όταν τρέχει παιχνίδια. Τότε αλλάζουμε το VID για τον συγκεκριμένο αναγνώστη τάσης . Σαν επίπεδο βοηθείας ,το NiBiTor θα μαρκάρει με πράσινο την τάση που είναι κατα κανόνα χρησιμοποιούμενη απο το τον τύπο της κάρτας σας σε κατάσταση τρισδιάστατων γραφικών. Αυτό για να αποκλείσουμε κύματα ερωτήσεων «τι τάση χρησιμοποιεί η κάρτα μου»? στα διάφορα Φόρουμ οπουδήποτε.

Προσοχή αυτό αποτελεί ένδειξη ΜΟΝΟ.μπορεί να μην είναι σωστό αν το BIOS της κάρτας σας δεν είναι τόσο τυπικό ή αν χρησιμοποιεί ένα τροπομοιημένο bios κτλ...

πώς ξέρω ποια VIDS να επιλέξω ώστε να επιτύχω καλύτερο υπερχρονισμό?

Τα VIDs που τώρα χρησιμοποιεί το BIOS είναι ταυτοποιημένα με τους ανάλογους αναγνώστες τάσης, υποθέτοντας οτι ο συνδιασμός VID-τάσης είναι σωστός από τονκατασκευαστή του BIOS σας. Γιαυτό το λόγο η ταυτοποίηση θα είναι λάθος όταν φορτώσετε ένα ήδη τροποποιημένο .

Μπορείτε να επιλέξετε όλα τα VIDs πού είναι διαθέσιμα απο το BIOS σας.Τα VIDs που δεν είναι αναγνωρισμένα με την παραπάνω μέθοδο εμφανίζονται σαν εγγραφές της μορφής : "?.?V". Αυτά τα VIDs μπορούν να ταυτοποιηθούν με τις τάσεις που βασίζονται στα BIOS της κάρτα σας που εμπειρικά/πειραματικά συλλέχηκαν,με το να τσεκάρετε το "Extended Labeling" στον διορθωτή.Προσοχή πρόκειται για γενικευμένη μέθοδο και μπορεί να είναι λάθος!

Αλλαγές σε αυτή την έκδοση

Ξαναγράφηκε η διαδικασία αναγνώρισης και τροποποίησης τάσης

Προστέθηκε υποστήριξε για τα μοντέλα PCI-E 6600GT, PCI-E 6800U, Quadro3400,

Quadro1100, Quadro700

Με την νέα λογική πίσω απο την μετάφραση/ερμηνεία των τάσεων πρέπει να

διορθώνονται αρκετές από τις παρεξηγήσεις των προηγούμεμων εκδόσεων...

απο το site-->MVKTECH αφορά τη έκδοση 1.7

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.