Jump to content



Οδηγός Αναβάθμισης Bios Nvidia(Μετεφρασμένος)


DarkSaga

Recommended Posts

Με αφορμή τη δυσκολία ορισμένων χρηστών με τα Αγγλικά αλλα κυρίως επειδή η μητρική γλώσσα είναι ευκολότερη και τρέχει κανείς πιο γρήγορα απο σημείο σε σημείο σε μακροσκελή κείμενα άλλαξα τα φώτα(μετέφρασα) σε άλλον έναν οδηγό γενικά για την αναβάθμιση Βιοs καρτών γραφικών ελπίζω περισσότερο να βοηθήσω και να μην μπερδέψωμετυχόν αδόκιμους μεταφραστικούς όρους

η αρχική πηγή πάλι απο το MvkTech αν φανεί χρήσιμος θα μπορούσα να μεταφράσω και τους αντίστοιχους για ΑΤι

Link to comment
Share on other sites

Αναβάθμιση BIOS

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το dumpbios utility η το "nvflash.exe -b backup.rom"

Για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.

Χρησιμοποιείτε τις ανανεώσεις BIOS με δική σας ανευθύνότητα J

Προτείνετε να χρησιμοποιείτε το VGABios πρώτα για να τεστάρετε ότι το BIOS δουλεύει σωστά στο σύστημα μας πριν το Flash-αρετε στην κάρτα σας με το προγραμματάκι NVFlash utility.

Για να τεστάρετε αν το bios είναι συμβατό με την κάρτα σας , τρέξτε την ακόλουθη εντολή σε πραγματικό MSDOS mode (όχι απο cmd παράθυρο των Windows ):

VGABIOS -fbios.rom (όπου 'bios.rom' είναι το 8.3 όνομα του ΒIOS που θα χρησιμοποιήσουμε ). *8.3ΰ8 χαρακτήρες όνομα (χωρίς κενά) και 3 χαρακτήρες κατάληξη όνομα(8).κατάληξη(3)

Για να FLASH-άρεται το νέο bios στην κάρτα σας , χρησιμοποιείτε την ακόλουθη εντολή σε MSDOS πάντα:

NVFLASH -fbios.rom (για εκδόσεις του nvflash 4.x ή παλλαιότερες ; όπου 'bios.rom' είναι το 8.3 όνομα του BIOS ), ή

NVFLASH bios.rom (για εκδόσεις nvflash 5.x; όπου 'bios.rom' είναι το 8.3 όνομα του BIOS ).

Για να παρακάμψετε τις προειδοποιήσεις του κατασκευαστή /της κάρτας η του υποσυστήματος ,τοποθετολυμε την παράμετρο -p και -u flags (για τα nvflash 4.42 ή παλιότερα ) ή τις παραμέτρους -5 και -6 (για το nvflash 4.46 και τα νεώτερα ).

Συνήθως, η ύπαρξη ίδιου ID πυρήνα είναι σημείο συμβατότητας

(bb in a.bb.cc.dd.ee, όπως

'4.40.01.38.06' και

'5.40.02.22.03') είναι συμβατά μεταξύ τους ,οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα εναλλακτικά BIOS στην κάρτα με το ΊΔΙΟ ID πυρήνα! Φυσικά ,Οι χρονισμοί των ρολογιών η διαχείριση ανεμιστήρα του νέου BIOS πρέπει να έιναι επίσης συμβαρα με την κάρτα σας,γιαυτό συνίσταται η δοκιμή του BIOS πριν το σρησιμοποιήσουμε με το προγραμματάκι vgabios πριν απο το Flash-άρισμα!

Ο Τύπος της κάρτας που ακολουθεί το νούμερο του BIOS ,όπως

'5.40.02.22.03 (FX6800LE)', παρέχει μόνο μια ένδειξη του ποιάς κάρτας BIOS ήταν ,

Αλλά μπορείτε στο παράδειγμα να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλες NV40 κάρτες όπως η FX6800GT (Εφόσον οι συχνότητες μνήμης και πυρήνα μπορούν να επιτευχθούν φυσικά).

Αν λάβετε το μήνυμα "Board ID MISMATCH", δοκιμάστε να σβήσετε το EEPROM με την εντολή "nvflash -e" και μετά να Flash-άρετε το BIOS .

Αν λάβετε το μήνυμα "ERROR GPU Mismatch", Το BIOS είναι για ΔΙΑΦΟΡΕΤΚΌ πυρήνα απο αυτόν που έχι η κάρτα σας και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ σε ανανέωση!

To πρόγραμμα vgabios.exe κάποιες φορές εμφανίζει το μήνυμα "checksum error" ακόμα και αν το BIOS checksum είναι σωστό.

Ωστοσό , αν λάβετε αυτό το μήνυμα , ενδέχεται το BIOS να είναι ¨χαλασμένο¨ , οπότε είναι στην βούληση σας να ρισκάρετε FLASΗ-άροντας το μη δοκιμασμένο BIOS . Aν προσπαθείτε να FLASH-άρετε ένα BIOS που είναι συμβατό με τον διορθωτή BIOS , μπορείτε να ανοίξετε το BIOS και να σώσετε να το σώσετε παλι.Αυτό είναι αρκετό για να ξαναυπολογιστεί το CheckSUM του BIOS .

Αν ακόμα λαμβάνετε ε΄να μη΄νυμα σφάλματος στο checksum sto νέο BIOS που μόλις σώσατε,μπορείτε με ασφάλεια να αγνοήσετε το προειδοποιητικό μήνυμα.

Προσωπικά είμαι αρνητικός στο Flash-άρισμα αδοκίμασου BIOS ! μπορεί να καταστρέψετε την κάρτα σας,και τις περισσοτερες φορές νέο BIOS δεν φέρει καμμία βελτίωση της κατάστασης.

Τα παλαιώτερα BIOSES χαρακτηρίζονται απο τη λειτουργία tv-out χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες συντομογραφίες για τα chip εξόδου tv-out:

· sm απλή απεικόνηση ,(έλλεψη tv-out)

· bt - Brooktree tv-out chip

· ch - Chrontel tv-out chip

· ph - Philips tv-out chip

flash_bios.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.