Jump to content



Αγορά all-around οθόνης, Dell SE2216H, BenQ GW2470 κα


Recommended Posts

Πέτυχα την παραπάνω οθόνη στον Κωτσόβολο, στα 106€ ετοιμοπαράδοτη, και μου μπήκε στο μάτι. Είμαι μια δεκαετία με την 200WP και είπα να μεγαλώσουμε λίγο το real estate γτ αρχίζει και ζορίζει με τόσα παράθυρα ανοιχτά :p

 

Το λοιπόν. Η οθόνη θα χρησιμοποιηθεί για:

γράψιμο και διάβασμα. Κυρίως.

επεξεργασία φωτογραφίας (όχι κάτι τρομερό, αλλά θέλω να βλέπω τα ίδια χρώματα ακόμη κι αν κουνήσω 2 μοίρες δεξιά το κεφάλι μου)

gaming, αλλά όχι κάτι που να είναι κρίτικαλ το μόνιτορ (manager και κανένα παλιό adventure. Και WoT :hehe:)

 

Είδα ότι το panel είναι VA, όπως VA είναι και του μόνιτορ που έχω τώρα. Κανένα πρόβλημα με αυτό. Επίσης βλέπω στο manual ότι έχει flicker free backlight dimming, το οποίο φαντάζομαι είναι θετικό :p

 

Οπότε, έχουμε καμία ένσταση/αντιπρόταση για αυτό το μόνιτορ σε αυτά τα λεφτά;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάρτην. Και για να είμαι ειλικρινής πάω και γω να δω αν έχει στον κοτσώβολο της γειτονιάς. Και κλείσε τα αυτιά στις σειρήνες περι ips κτλ.. Εγώ δεν τα έκλεισα και ταλαιπωρούμαι, με διάφορα και φυσικά τρελό bleeding. Κατα τα άλλα οι γωνίες θέασης μας μάραναν. Το ότι δεν βλεπεις στην ευθεία καλά δεν μας πειράζει...

 

Η Phillips που έχεις, και η 6 πριν απο την 7, δυστυχώς ήταν σταθμός. (το ήταν για μένα διότι παρέδωσε πνέυμα πριν 2 χρόνια)

 

Η DELL s2209w η κάπως έτσι που είχα βρει στο carrefour πριν χρόνια στέκεται πολύ καλύτερα στα πάντα απο την ips 23 lg freesync coffemaker fastfood που απέκτησα πρόσφατα.

 

ΕΦΥΓΕΣ.

 

 

Έγινε επεξεργασία από Snips
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Κωτσόβολος την επέστρεψε στην αρχική της τιμή δυστυχώς σήμερα (αν και δε χάνω κάτι να πάω από ένα κατάστημα μπας και), οπότε η αγορά πάει στις πρώτες μέρες του νέου έτους

Link to comment
Share on other sites

Οι ips ειναι all round καλύτερες επιλογές, ειδικά για gaming και color critical εργασια, εκτός και αν η οθόνη χρησιμοποιείται σε σκοτεινό δωμάτιο χωρίς bias lighting.  Εφόσον όμως είσαι σε φωτεινό δωμάτιο η με bias lighting και δεν έχεις τερματισμένη τη φωτεινότητα στην οθόνη, οι ips δίνουν ζωντανοτερα και πιο ακριβή χρώματα χωρίς gamma shift και με σημαντικά λιγότερο ghosting στο gaming. Οι γωνίες θέασης είναι το λιγότερο. 

 

Oι νέες ips της LG είναι πολύ καλές και οικονομικές οθόνες (LG 22mp58vq, 22mp68vq με freesync). 

 

Η se2216h δεν έχει καλό review online, αλλά όπως και να έχει οι 1080p οθόνες του 15 είναι χειρότερες από τις 1080p ips του 16.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τη Dell ήμουν έτοιμος να την χτυπήσω στα 106 αφρώ, tbh :p Προς το παρόν περιμένουμε σαν αρπακτικά κάποια προσφορά για τις LG που λες :p

Αν και τώρα βλέπω στο ΜύδιαΜαρκτ, μια BenQ GW2470 (πάλι με VA panel  :hehe:), στα 119€ τελική, με κουπονάκι kalixronia. Κι εδώ δυσκολεύομαι να βρω πληροφορίες, όμως. Πάντως έχω VA panel του 2006 (Philips Brilliance 200WP7), και δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο σε κάτι από αυτά που κάνω. Απλά πλέον είναι "μικρή", με χαμηλή ανάλυση, και -κυρίως- έχει πέσει πολύ η ένταση της λάμπας της.

 

ΥΓ Το ghosting στο gaming είναι το λιγότερο για εμένα, ειλικρινά. Παίζω τόσο casual, που δε με νοιάζει, αρκεί να μην προκαλεί ζαλάδα.

ΥΓ2 αλλάζω και τον τίτλο, μιας και πλέον πάει σε γενικότερο ψάξιμο οθόνης

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη BenQ είναι πολύ καλή VA οθόνη, και θα μπορούσες να την προτιμήσεις αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς την οθόνη σε σκοτεινό δωμάτιο, για να βλέπεις ταινίες πχ. Οι νέες LG βέβαια παραμένουν καλύτερες all round επιλογές, και βέβαια είναι μονόδρομος αν σε ενδιαφέρει η χρωματική ακρίβεια κατά την επεξεργασία φωτογραφιών. 

 

Είχα βρει review της BenQ, θα στο στείλω όταν το ξαναψαξω. Να θυμάσαι πάντως ότι οι μετρήσεις χρωματικής ακρίβειας σε μια VA όσο καλές και να είναι δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της οθόνης καθώς έχουν horizontal gamma shift. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.