Jump to content



Ups και συνδεσμολογία


Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα line interactive της cyberpower (CP1300EPFCLCD ~780W). Το συγκεκριμένο δεν έχει offline sockets πάνω, οπότε επειδή μπήκε στο παιχνίδι ένας laser εκτυπωτής πρόσφατα, έχω κάποιες απορίες για το πως θα το συνδέσω.

  • Καταρχήν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα αν τον βάλω και αυτόν πάνω στο ups? Αν υποθέσουμε ότι η παροχή ρεύματος από τη πρίζα είναι σταθερή, αλλά τα watt που ζητάει ο εκτυπωτής μαζί με το pc ξεπερνούν ή πλησιάζουν το rating του ups σε watt.
  • Αν απορρίψουμε την πρώτη περίπτωση, ενδείκνυται να έχω στην ίδια πρίζα εκτυπωτή και ups με τη χρήση ενός σταυρού σούκο? π.χ.

Βλέπω η apc προτείνει να μπαίνει το ups απευθείας πάνω στη πρίζα, αλλά αυτό που γνωρίζω στα σίγουρα είναι να αποφεύγουμε τα πολύπριζα ασφαλείας (είτε πριν είτε μετά το ups) οπότε θέλω να δω αν είναι υπερβολικοί.

Link to comment
Share on other sites

Στο manual του UPS  αναφέρεται αυτό 

3. With the UPS unit off and unplugged, connect the computer, monitor, and any externally powereddata storage device (Zip drive, Jazz drive, Tape drive, etc. into the battery power supplied outlets.DO NOT plug a laser printer, copier, space heater, vacuum, paper shredder or other large electricaldevice into the battery power supplied outlets. The power demands of these devices will overloadand possibly damage the unit.

 

Οι laser εκτυπωτές απ όσο γνωρίζω κατά το ''ζέσταμα'' καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια από την αναγραφόμενη.

Έγινε επεξεργασία από mimisb13
Link to comment
Share on other sites

Στο manual ο κατασκευαστής σωστά το λέει για να είναι καλυμμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

Εγώ επειδή μπορώ να το ρισκάρω για τους εξής λόγους:

  • Το peak του printer κατά το ζέσταμα είναι ~700watt μετρημένο (ups max=780w)
  • Στην περιοχή μου το ρεύμα είναι σταθερό 99,9% των περιπτώσεων, οπότε σπάνια παίρνει μπρος το Automatic Voltage Regulation του Ups.
  • Δεν εκτυπώνω καθημερινά.

Για αυτό ρωτάω αν κάποιος γνωρίζει, αν θα επιβαρυνθεί/ταλαιπωρηθεί το ups στο σενάριο που περιγράφω στο πρώτο post.

Link to comment
Share on other sites

Θα το θέσω λίγο γενικά, για να είναι λίγο πιο κατανοητό αυτό που ρωτάω.

 

Έστω ότι έχουμε ένα Line interactive ups rated 500W, και υποθέτουμε ότι τραβάει από την πρίζα 220 volt σταθερά χωρίς αυξομειώσεις.
Αν οι συσκευές που έχουμε στο ups ζητήσουν πάνω απο 500w τι γίνεται?
Κλείνει, επιβαρύνεται η μπαταρία ή τίποτα επειδή η τροφοδοσία του είναι σταθερή και δεν χρειάζεται να παρέμβει για να κάνει voltage regulation π.χ.?

Έγινε επεξεργασία από MasterCommander
Link to comment
Share on other sites

Γρήγορη απάντηση... για το ups που αναφέρεις. . Αν ζητήσεις πολλές φορές περισσότερα watt από όσα "σηκώνει " καταστρέφεις ξεφτιλιζεις την μπαταρία και σίγουρα θα σου καεί και το inverter. Για οσο αφορά τις διακοπές. . Τώρα συνεχόμενα. .χωρίς διακοπές. . Εξαρτάται από το πόσο καλό είναι το μηχάνημα. . Και να μην υπερβαίνεις κατά πολύ τα watt. Πάλι το πας για "κάψιμο" δηλαδή. . Και νοείται πως θα πάνε και οι συσκευές σου για βρούβες αν παίξει καμιά καλή πάνω κάτω το ρεύμα συνεχόμενη δυο τρεις φορές. Το avr δουλεύει συνέχεια.. αν το παρακάνεις πιθανά να χάσεις το ups ή σταθετοποιητη σου λόγο κατασκευής του για συγκεκριμένα watt. Πολύ γενικά αυτά. Βλέπε υπερθέρμανση... πάχος καλωδίων.. πηνία. .κτλ

Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 20/1/2017 at 10:15 ΜΜ, το μέλος mimisb13 έγραψε:

DO NOT plug a laser printer, copier, space heater, vacuum, paper shredder or other large electricaldevice into the battery power supplied outlets. The power demands of these devices will overload and possibly damage the unit.

Θα το πω απλα...

Τι δεν καταλαβαινεις???

 

Ουτε σκουπες, ουτε τρυπανια, ουτε ερ κοντισια

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.