Jump to content

MasterCommander

Premium Members
  • Posts

    1.057
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Πειραιάς

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MasterCommander's Achievements

  1. MasterCommander

    Ubuntu / Raspberry Pi OS printer drivers

    Τελικά το βρήκα συγκρίνοντας τα σχετικά πακέτα (με keywords cups, print, hp) που ήταν εγκαταστημένα στο κάθε OS. Αυτό που χρειαζόμουν ήταν το printer-driver-foo2zjs (δεν αναφέρει τον Laserjet m12a, στο openprinting.org) Θα μπορούσα βέβαια να γλιτώσω όλο αυτό το trial n error, αν απλά κοιτούσα στο Test Page που εκτύπωσαν τα Ubuntu.... Στο πεδίο driver είχε : FOO2ZJS-.PPD
  2. Καλησπέρα, έχω ένα εκτυπωτή HP LaserJet m12a ο οποίος απ'ότι ήξερα δεν έχει υποστήριξη στα Linux. Δοκιμάζοντας όμως τα Ubuntu 21.10 32bit στο Raspberry, το σύστημα τον αναγνωρίζει αμέσως και φαίνεται να λειτουργεί οκ. Στο τελευταίο Raspberry Pi OS [βασισμένο στο Debian Bullseye], δεν έχω την ίδια τύχη. Υπάρχει τρόπος να βρω το πακέτο που χρησιμοποιούν στα Ubuntu ώστε να έχω υποστήριξη και στο άλλο OS?
  3. MasterCommander

    Απλό Τηλεφωνικό Κέντρο

    Να κάνω μια ερώτηση, επειδή είμαστε στο γραφείο σε παρόμοια κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε 1 νούμερο με δύο κανάλια φωνής [ΟΤΕ] (isdn, αλλά ευρυζωνικό, δηλαδή τα τηλέφωνα κουμπώνουν πάνω στο Speedport W 724V). Αν γυρίσουμε σε 1 κανάλι φωνής (ptsn - ευρυζωνικό?), και στήσουμε τηλεφωνικό κέντρο όπως συζητήθηκε, θα μπορούμε να δεχόμαστε δύο κλήσεις ταυτόχρονα?
  4. MasterCommander

    putty + raspberry pi

    Δοκίμασε πρώτα με ping να δεις αν "μιλάνε" μεταξύ τους οι συσκευές που είναι στο δικό σου wifi ,για να δούμε αν υπάρχει κάποιο είδος isolation όπως είπε και ο acct. Το δίκτυο βλέπω αποτελείται από πολλές συσκευές στο ίδιο(?) Lan και καλό είναι να μην πειράξεις πολύ τις ρυθμίσεις στο router που συνδέονται και οι υπόλοιποι.
  5. MasterCommander

    putty + raspberry pi

    Ping περνάει προς το rapsberry? Putty λογικά τρέχεις από το Τ440 που φαίνεται? Στην εικόνα που έδωσες από το repeater φαίνεται να έχει πάρει ip σε διαφορετικό lan από αυτό του rapsberry. Τι DHCP settings έχεις σε router και repeater?
  6. MasterCommander

    COVID-19

    Ανοιχτές είναι. Οι ΚΑΔ 47.25 (Λιανική) και 46.34 (Χονδρική) δεν είναι στη λίστα. Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από το Σάββατο 07/11 και ώρα 06.00 στο σύνολο της επικράτειας και ποιες παραμένουν ανοιχτές - Οι ΚΑΔ αναλυτικά. WWW.TAXHEAVEN.GR
  7. Αυτό συμβαίνει μόνο αν η δραστηριότητα σου δεν έχει δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ. Διαφορετικά στην περιοδική το δηλώνεις στη μεριά των εσόδων αλλά και των εξόδων, οπότε το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Ουσιαστικά πριν το καθεστώς 39Α αν είχες πληρώσει ΦΠΑ μπορούσες να το εκπέσεις από το ΦΠΑ των εσόδων σου. Τώρα ούτε πληρώνεις ούτε κάνεις έκπτωση (κάτι που δεν πλήρωσες) ούτε πιάνει στα χέρια του ο έμπορος κινητών ΦΠΑ για αυτά τα προιόντα.
  8. MasterCommander

    Έφτασε το νέο Raspberry Pi 4 με απίστευτες δυνατότητες για 35$

    Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο η πατάτα που έκαναν με το usb-c γιατί, πρώτον δεν είναι ότι δημιουργείται ζημιά από τα συγκεκριμένα καλώδια, απλά δεν δίνουν ρεύμα καθόλου. Επίσης τα περισσότερα φτηνά usb-c που έρχονται πακέτο με smartphones είναι αυτά που δουλεύουν σωστά. (είναι η κατηγορία 1 από αυτό το άρθρο). Το πρόβλημα μου με το rpi4 είναι οι θερμοκρασίες. Ενδεικτικά επειδή έχω άλλα δύο pi να τρέχουν 24/7 βλέπω τις εξής idle temps (όλα στον ίδιο χώρο) : pi2 = 50.8'C pi3 = 53.7'C pi4 = 67.0'C Οπότε μέχρι να βρω κάποια λύση με active cooling και να βγάλουν κάποιο firmware που να βελτιώνει τα πράγματα, το pi4 παραμένει στο κουτί όπως μου ήρθε.
  9. Τέλος καλό, όλα καλά. Δεν πιστεύω όμως να έχουν σχέση αυτά τα δύο : https://thehackernews.com/2019/02/malware-torrent-download.html
  10. Ας αποκαλύψουν και ποιος/ποιοι του έκαναν πλάτες σε ολόκληρη τη "καριέρα" του. Ο τύπος πρέπει να είχε χοντρό μέσο....
  11. MasterCommander

    Αναβάθμιση οικιακού δικτύου.

    Δοκίμασα το AC lite στο max που με αφήνει (20 dBm, γράφει ο controller). Σε απόσταση περίπου 7 μέτρα και με ένα τοίχο να παρεμβάλλεται, το nexus 5x πιάνει -53 dBm, σκέτο καλά δηλαδή. Δεν έχω κάποιο λάπτοπ με 5ghz δυστηχώς να δοκιμάσω, ίσως το nexus να μην έχει τόσο ισχυρή κεραία.
  12. MasterCommander

    Αναβάθμιση οικιακού δικτύου.

    Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα 5 ghz είναι φτιαγμένα για περισσότερο bandwidth σε μικρές αποστάσεις, και όχι για τη δουλειά που το θες. Αν είναι να πάρεις μόνο ένα AC lite, μπορεί να μη σε καλύπτει.
  13. MasterCommander

    Αναβάθμιση οικιακού δικτύου.

    Έχει βγει revision και για το Lite με 802.3af. https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Wireless/Updating-PoE-Standards-on-the-UniFi-Product-line/m-p/1999465#M239370 Το δικό που το είχα πάρει από Ελληνικό μαγαζί πριν ένα χρόνο ήταν το καινούριο revision.
  14. Κάποια features του παλιού movie maker φαίνεται να τα έχουν περάσει στο Photos app που έρχεται εγκατεστημένο μαζί με τα Windows 10. https://www.howtogeek.com/355524/how-to-use-windows-10s-hidden-video-editor/
  15. Οι φάκελοι "Program Files" ξέρω ότι είναι πλέον προστατευόμενοι με δρακόντεια μέτρα. Είναι θέμα permissions πιστεύω. Δοκίμασα και εγώ να κάνω paste από network share και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα (δεν έχω περάσει το april update ακόμα). Η ιδανική λύση είναι, αν σου δίνει επιλογή το photoshop, να ορίσεις ένα διαφορετικό path (για τα asset που θες να μεταφέρεις) σε κάποιο καινούριο φάκελο ο οποίος να μην είναι κάτω από τον "Program Files" ή γενικά από τέτοια security settings.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.