Jump to content



ανάκτηση gmail account


Recommended Posts

Θέλω να κάνω ανάκτηση του gmail account. Δεν επαληθεύεται ο κωδικός στο login.

Δε θέλω να δώσω κινητό.

Στη διαδικασία ανάκτησης, σε κάποιο step, συμπληρώνω έναν λογαριασμό, στον οποίο μου στέλνουν έναν 6-ψήφιο κωδικό επαλήθευσης. Τον συμπληρώνω κανονικά, αλλά δίνει συνέχεια μήνυμα "Google couldn't verify is you.".

 

Έχω κοιτάξει πάρα πολλές σελίδες, χωρίς αποτέλεσμα. Είπα να ανεβάσω εδώ μία ερώτηση, με σκεπτικό να απαντήσει κάποιος ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα, και το έχει λύσει. Διότι, με τις πάμπολες σελίδες που διαβάζω, το χρόνο μου χάνω.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φτιάξε νέο λογαριασμό. Είχα το ίδιο πρόβλημα με το κινητό σε ένα γνωστό που δεν θυμόταν τον κωδικό του και είχε δώσει σαν τηλέφωνο ένα αριθμό που δεν υφίσταται πλέον (παλιό καρτοκινητό). Τζάμπα έχασα σχεδόν μια ώρα προσπαθώντας να ανακτήσουμε τον κωδικό.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, dpolal said:

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν θες να δώσεις κινητό ;

Συγκεκριμένος όχι. Απλά, δεν θέλω να δίνω το κινητό μου σε τέτοιες δημοσίου χαρακτήρα ιστοσελίδες. π.χ. free mail, fb, twitter, skype, κλπ κλπ.

Άλλωστε το κινητό, εάν δεν είναι ήδη δηλωμένο, δεν έχει νόημα να το δώσω τώρα. Και γω, δεν το έχω δηλωμένο. Οπότε, ακόμη και αν το δώσω,

ό,τι και να μου στείλουν, το ίδιο τζούφιο θα είναι, όπως ο 6-ψήφιος κωδικός ανάκτησης που μου στέλνουν στα mails που δηλώνω, και δεν κάνει τίποτα.

Πρέπει να είναι ήδη δηλωμένο το κινητό. Διαφορετικά, κάποιος που ξέρει το mail σου, θα μπορούσε να ζητήσει αλλαγή password δηλώνοντας το κινητό του. Θα του έστελναν κάτι εκεί, και θα σου έπειρνε το mail (αν δεν ζητούν και κάποιες άλλες πληροφορίες μετά).

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έχω νεώτερα.

Στην εφαρμογή για mails στο κινητό, έχω εγκατεστημένο τον λογαριασμό. Δουλεύει κανονικά (τουλάχιστον για την ώρα). Έστειλα 3 φορές selfie, και έλαβα κανονικά.

Το γεγονός ότι δουλεύει, υποδεικνύει ότι δεν είναι χακαρισμένος. Αν κάποιος τον είχε χακέψει, και αλλάξει password, δεν θα δούλευε.

Επίσης, ανάμεσα στα mails, βρήκα ένα του 2013, που είναι της Google, και το οποίο αναφέρει πως αλλάχτηκε password στον λογαριασμό. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά φτάνουμε στο συμπέρασμα πως θυμάμαι το παλιό password που είχε ο λογαριασμός, και όχι αυτό που άλλαξα από το 2013 και εντεύθεν.

Επίσης... Βρήκα ποιό είναι το security mail address που θέλει η google να μου στείλει verification code. Είναι, όντως, κάποιο yahoo. Αλλά, καί σ' αυτόν, λόγω του ότι είναι πανάρχαιος (10+ χρόνια), δεν θυμάμαι password. Εδώ δε θυμόμουν αυτό το mail, θα θυμάμαι password;

Και, τέλος, να πω πως έκανα φύλλο και φτερό τα settings της εφαρμογής mails στο κινητό, αλλά δεν έχει πουθενά το password των accounts.

Link to comment
Share on other sites

On 23/2/2017 at 3:14 ΜΜ, το μέλος Snips έγραψε:

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ΘΕΣ να δώσεις κινητό;

Ναί, εγώ το χρησιμοποιώ για 2-step verification συνήθως.

Αφενώς δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ από την google, αφετέρου από τη στιγμή που έχω το google account στο κινητό ο αριθμός νομίζεις τους μάρανε ; :D

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κάπου έκανα εγώ ένα λάθος.

Παρατήρησα καλύτερα τη διαδικασία και τα μηνύματα. Και τελικά, ο κωδικός που δίνω στο login είναι σωστός. Το εποδεικνύω με τα παρακάτω.

 

Όταν μπαίνω από web login, και όχι από την εφαρμογή στο κινητό (η οποία δυστυχώς τώρα δε με βάζει ούτε εκεί στο account - μπλόκαρε το authenticate στην εφαρμογή λόγω της Google - ), όταν, λοιπόν, προσπαθώ να κάνω login από browser, βάζοντας το password και πατώντας next, με οδηγεί στην παρακάτω οθόνη:

 

g2.jpg

 

 

Σε περίπτωση που κάποιος βάλει λάθος κωδικο, το μήνυμα είναι όπως παρακάτω:

 

 

g1.jpg

 

 

 

Στην δική μου περίπτωση, δεν βγάζει το μήνυμα όπως στην δεύτερη οθόνη.

Το password που βάζω είναι σωστό, διότι με βγάζει στην πρώτη οθόνη.

Στο πρώτο μήνυμα, λοιπόν, προσέξτε την αρχή τού μηνύματος:"Υπάρχει κάτι ασυνήθιστο στον τρόπο σύνδεσης...".

 

 

Τί το ασυνήθιστο βρίσκει; Δεν καταλαβαίνω. Εάν έχει πρόβλημα η Google το ότι έχω πάρα πολύ καιρό να κάνω web login, διότι δουλεύω συνέχεια το λογαριασμό από το mobile app, τότε τί να πω.

 

 

Ή μπορεί, το ασυνήθιστο γι' αυτούς να είναι το παραμικρό. Τί εννοώ παραμικρό; Μπορεί να κάνεις κανονικά web login, και να δουλεύεις το λογαριασμό σου από firefox για π.χ. ένα μήνα. Εάν, λοιπόν, πας μετά από ένα μήνα να κάνεις login από chrome, μπορεί αυτοί στη Google να θεωρήσουν "ασυνήθιστο" αυτό το login από chrome, και να ζητάνε πάλι αυτές τις επιβεβαιώσεις. Δεν πα να βάζεις εσύ σωστό password? Αυτοί εκεί. Το ότι προσπαθείς να μπεις από Chrome, μπορεί να το θεωρούν περίεργο. Είπαμε, ρε παιδιά. Ασφάλεια. Αλλά όχι κι έτσι. Το παραξεφτιλίσσατε!!

 

Βάζω, λοιπόν, το σωστό password, και με βάζει στην πρώτη φωτό.

Στη συνέχεια κάνω ένα πείραμα. Δίνω λάθος password. Εκεί, και σωστά, πιά, με βγάζει στην δεύτερη φωτό. Και, εάν βάλω ξανά λάθος password (για δοκιμή, πάλι), το μήνυμα βγαίνει, και ξαναβγαίνει, και ξαναβγαίνει, ...... Όσες φορές βάλω λάθος password.
 

Απλά, η πρώτη φωτό είναι αφού δώσεις σωστό password. Εκεί, η Google θέλει να κάνει μία ακόμη επιβεβαίωση λόγω, όπως λέει, ασυνήθιστου τρόπου login. Δεν ξέρω ποιά είναι τα κριτήριά τους για αυτό το "ασυνήθιστο".

 

Πάντως, λόγω του ότι δεν θέλω να δώσω κινητό, εάν δεν θυμηθώ τον κωδικό στο security mail που έχω δώσει (αυτό της Yahoo), δεν πρόκειται να μπω στον λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

 Δε μπορω να καταλάβω [για την συγκεκριμενη περιπτωση] γιατι δεν θέλεις να δωσεις τηλ, το email εχει καταντήσει σαν υπογραφή, γιατί να μη την εχεις  "ασφαλέστερη"  ?

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, schumifer said:

Πάρε μία σιμ καρτοκινητής (τσάμπα είναι συνήθως)

χρησιμοποίησέ τη μια φορά

κάνε τη δουλειά σου

βάλε τη σιμ στο συρτάρι

Nice!! Σ' αυτές τις sim, δίνεις προσωπικά στοιχεία; Ή δουλεύει έτσι, ανώνυμα;

Link to comment
Share on other sites

Ταυτοτητα δίνεις πλέον για να πάρεις καρτοκινητό. Πάντως με μπερδεύεις από τη μια λες ότι ήδη πρέπει να ειναι δηλωμένο το κινητό, από την άλλη εισαι έτοιμος να πας να πάρεις καρτοκινητό :p

Δώσε το κινητό σου να ξεκλειδώσεις το λογαριασμό σου. Μακάρι να ήταν το μόνο απόρρητο που δίνουμε. Εδώ κυκλοφορούμε με τα κινητά και μοιράζουμε στατιστικά από τη γύρω περιοχή, χωρίς να το ξέρουμε καν και τόσα άλλα.

 

Ούτε εμένα μου αρέσει να δίνω στοιχεία αλλά μου αρέσει δε μου αρέσει πλέον τα παίρνουν και μόνοι τους χωρίς να ρωτάνε. Κάνε λοιπόν την δουλειά σου και τίποτα παραπάνω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 26/2/2017 at 1:25 ΜΜ, το μέλος serpico75 έγραψε:

Δεν ξέρω ποιά είναι τα κριτήριά τους για αυτό το "ασυνήθιστο".

Mάλλον από τα πολλά αποτυχημένα login υποπτεύονται πιθανή προσπάθεια για hackariσμα του λογαριασμού και ζητάνε επιβεβαίωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.