Jump to content



Πρόβλημα με θόρυβο με την L30 (ψιλοεπείγον!).


Legend1416003172

Recommended Posts

Μετά από ένα χρόνο συνεχής λειτουργίας της υδρόψυξης, ήρθε επιτέλους η στιγμή να καθαρίσω το εσωτερικό. Τους περισσότερους μήνες ακουγόταν ένας θόρυβος από την αντλία αλλά είχα την εντύπωση ότι οφείλεται σε βρωμιά. Όταν άνοιξα σήμερα την αντλία είδα πως είναι πεντακάθαρη αλλά η προπελίτσα μαζί με τον μαγνήτη δεν είναι σταθερή γύρω από τον άξονα περιστροφής. Έκανα λίγες δοκιμές και συμπέρανα ότι αυτή είναι η αιτία θορύβου. Δοκίμασα να τοποθετήσω και καπως καλύτερα το λαστιχάκι αλλά δεν έγινε τίποτα... Ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση ώστε να το φτιάξω γρήγορα γιατί δεν με παίρνει να μείνω και άλλη μέρα χωρίς υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Πως ακριβώς κόλλησες τη φτερωτή πάνω στον άξονα και γύριζε ακόμα; Το έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ. Κοίταξα λίγο τη δικιά μου και μου φένεται πως είναι λίγο φαγωμένη. Δηλαδή η τρύπα αντί να είναι ολοστρόγγυλη, φέρνει λίγο σε αυγό. Ίσως είναι ιδέα μου αλλά σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω;

Link to comment
Share on other sites

μετρησε με παχυμετρο αν εχεις, δυο καθετες διαμετρους. αν σου βγουνε διαφορετικες, δεν υπαρχει τιποτα που μπορεις να κανεις.

ψαξε μεσα στο φορουμ, υπαρχουν φωτος για το τι κολλας.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν ανταλλακτικά...

η φτερωτή πάνω στον άξονα έχει δυνατότητα περιστροφής λίγο λιγότερο από 360 μοίρες (σχεδόν 1 περιστροφή) και μετά μπλοκάρει... αυτό νομίζω είναι για την προστασία της από κάποιο σκουπιδάκι να μην κλωτσήσει κατευθείαν κ σπάσει. αυτό όμως δημιουργεί τζόγο και κραδασμούς που μεταφράζονται σε λίγο θόρυβο... εγώ την είχα κολλήσει και ήταν σταθερή πάνω στον άξονα. και από εκεί και πέρα ο άξονας που έχει το μαγνήτη πάνω είναι αυτός που γυρνάει οπότε γυρνάει κ η φτερωτή...

στην περίπτωσή σου δεν ξέρω, ίσως αν πόσταρες μια φώτο να καταλαβαίναμε...

μήπως εννοείς την τρύπα που μπαίνει μέσα η κορυφή του άξονα με το μαύρο ελαστικό σκουφάκι?

Link to comment
Share on other sites

Voudas όταν λες άξονας εννοείς τη μικρή μετταλική ράβδο έτσι; Τελικά βρήκα τι φταίει η τρύπα της φτερωτής ΚΑΙ ή τρύπα του μαγνήτη είναι σαν αυγό... Μποορώ να κάνω κάτι σήμερα για να το φτιάξω; Δεν ξέρω αν ισχύει το ΡΜΑ σε αυτή τη περίπτωση αλλά θα ήθελα να το αποφύγω.

Link to comment
Share on other sites

H αν δεν θες να δωσεις τα λεφτα της 1250, παρε μια καινουργια λ30και κανε τα μονταρισματα που ανεφερονται στο φορουμ.(αν και δεν συγκρινεται η διαφορα ποιοτητας)

Link to comment
Share on other sites

LOL! Τυχερός είσαι! :p Εμείς που έχουμε μπλέξει με την hydor να δούμε τι θα κάνουμε!

Τελικά ευτυχώς βρήκα ανταλλακτικά από τον βιότοπο. Από ένα παλιότερο post του yanni κράτησα κάποια τηλέφωνα και τελικά βρήκα άκρη. Η φτερωτή τελικά ήταν όντως χαλασμένη (ο τυπάς μου είπε πως το έπαθε λόγω υπερθέρμανσης, δουλεύει για 24/7 εδώ και ένα χρόνο βλέπετε!) και το ανταλλακτικό κόστισε 10 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Legend [Σήμερα, στις 14:39]

.....Η φτερωτή τελικά ήταν όντως χαλασμένη (ο τυπάς μου είπε πως το έπαθε λόγω υπερθέρμανσης, δουλεύει για 24/7 εδώ και ένα χρόνο βλέπετε!) και το ανταλλακτικό κόστισε 10 ευρώ.

10!! Κακή φάση... Δύο φορές που χρειαστήκαμε φτερωτή εδώ Θεσσαλονίκη δωρεάν μας τις δώσανε... (μεταχειρισμένες βέβαια) Για καινούρια μας είπε 2-3...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, όλο το συστηματάκι που έχει μέσα (Μαγνήτης, φτερωτή και η μικρή ράβδος με τα σκουφάκια). Το θέμα είναι τώρα, πως θα αποφύγω παρόμοια ζημιά. Ο τύπος μου πρότεινε να την έχω βυθισμένη σε νερό αλλά δεν είναι και πολύ πρακτικό...

Υ/Γ: Είχα ξεχάσει πως είναι να έχεις ένα αθόρυβο σύστημα, μετά από τόσους μήνες με την ελλατωματική αντλία! :)

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα θα ξαναχαλασει, μηχανημα ειναι. προσπαθησε απλα να μην τη δουλευεις χωρις νερο. καποτε εριχνα σπρευ λιπαντικο στον αξονα της L30, δε νομιζω πως εκανε και καμια σοβαρη δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.