Jump to content



Κάθετη γραμμή στη μέση της οθόνης, σε γκρο μοτιβο


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδες, 

 

Έχω ένα μεγάλο VA πάνελ καινούργιο το οποίο μόλις είδα ότι παρουσίαζε banding σε ένα γκρι background του Spotify. Έπαιξα λίγο με τα χρωματικά προφίλ για να το βελτιώσω, αλλά παρατήρησα ότι το πάνελ έχει μια κάθετη γραμμή, όχι εντελώς ευθεία, στη μέση ακριβώς της οθόνης (δείτε εικόνες, ο σκούρος κύκλος είναι από την κάμερα του κινητού). 

 

Η γραμμή αυτή εμφανίζεται όταν υπάρχει αυτό το  γκρι background με το banding, και παραμένει ακόμα και αν μετακινήσω πάνω κάτω το background αυτό. Η γραμμή δεν εμφανίζεται με άλλες εικόνες όσο είδα. 

 

Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Πείτε παίδες για να δω πως θα προχωρήσω με το μόνιτορ. 

IMG_20170810_024557.jpg

IMG_20170810_024813.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ανακάλυψα κάτι ακόμα. Η κάθετη γραμμή στη μέση της οθόνης είναι κάτι σα backlight bleeding. Όταν η μισή οθόνη (και κάτι λίγο παραπάνω, για να πιάνει τη μέση της οθόνης) είναι γκρί, και η άλλη μισή κάτι άλλο (π.χ. μαύρο ή διάφορα χρώματα), τότε η γραμμή στη μέση της οθόνης είναι έντονη. Αν "απλώσω" όμως το παράθυρο ώστε να καλύψει σιγά σιγά το άλλο μισό της οθόνης με γκρί, τότε η γραμμή εξαφανίζεται όσο η οθόνη γεμίζει γκρί!

 

What. The. Fuck. 

 

Το ίδιο συμβαίνει και με την ανάποδη μεριά. Πείτε ρε παίδες καμιά ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτό που είπες, bleeding. Το monitor (δεν ξέρω ποιο είναι δεν μας είπες) πιθανολογώ (όχι πιθανολογώ είμαι σίγουρος) ότι είναι edge LED, με αποτέλεσμα να βλέπεις τη γραμμή. Δηλαδή ο φωτισμός προκύπτει από LED που βρίσκονται στις άκρες του monitor. Η γραμμή είναι κάθετη όποτε τα LED βρίσκονται αριστερά και δεξιά. 

 

Αν το έχεις λιγότερο από 7 ημέρες, κάνε ένα τηλ μήπως στο αντικαταστήσει η εταιρεία. Πάντως και το νέο που θα πάρεις, πιθανότατα να έχει παρόμοιο (λιγότερο η περισσότερο) πρόβλημα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.