Jump to content



Πτωση συχνοτητας επεξεργαστη i7 6700HQ


JOHNX2

Recommended Posts

Καλημερα και καλο μηνα στην παρεα.

Εχω το laptop MSI Apache GE72 6QF με τον Intel i7 6700HQ, η επιθυμια μου ειναι η συχνοτητα του επεξεργαστη να μην εχει διακυμανσεις, με απλα λογια θελω να λειτουργει καρφωμενος στα 3500 MHz που ειναι η μεγιστη συχνοτητα λειτουργιας του ετσι ωστε να εχω ενα γρηγορο και σφαιρατο laptop. Η αντοχη της μπαταριας δεν με ενδιαφερει μιας και το laptop ειναι μονιμα σπιτι.

 

Του εχω ορισει απο τα Windows να ειναι σε λειτουργια Μεγιστων Επιδοσεων, αλλα τιποτα, το CPU εκει παιζει μεταξυ 800-1500 MHz και η πλοηγηση στο Internet ειναι ολιγων τραγικη λες και εχω Celeron του 2000.

 

Δοκιμασα απο το Bios να πειραξω τα C-States, Visualizations κ.τ.λ. αλλα παλι ο επεξεργαστης εκει στα 800-1500MHz.

 

Καμια ιδεα για να τον ανεβασουμε και να ειναι μονιμα στα 3500 MHz ?

vrvfrfrfr.JPG

Link to comment
Share on other sites

Από περιέργεια πήγαινε στο υψηλές επιδόσεις>αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου και μετά αλλαγή ρυθμίσεων για προχωρημένους.  Άνοιξε το μενού της γραμμής Διαχείριση ενέργειας επεξεργαστή και δές στο Κατάσταση ελάχιστων επιδόσεων τι νούμερο εχει? θα πρέπει να έχει 100, όσο και οι μέγιστες επιδόσεις δλδ. Επίσης αν θυμάμε καλά το αν είναι σε μπαταρία ή ρεύμα διαφοροποιεί τις ρυθμίσεις όταν το έχεις στο maximum.

 

Ο 6700HQ πάει μέχρι 3.1 και στα 4 cores ταυτόχρονα, 3,5 φτάνει μόνο το ένα από τα cores αν χρειαστεί μέσω του turbo boost και αυτό πάλι παίζεται όπως θα δείς αν ψάξεις στο ιντερνετ. Αν πάντως έχεις 100% και στο ελάχιστες και στο μέγιστες Ίσως αν κάνεις reset to defaults το bios ή κανένα bios update να συνέλθει. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να έχεις εγκατεστημένο το Intel Dynamic Platform and Thermal Framework το οποίο παίζει και αυτό το ρόλο του. Ψάξε πρώτα πριν το βγάλεις όμως.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το τσεκαρα τωρα και στις ελαχιστες επιδοσεις ηταν 5 με μπαταρια και 100 με φορτιστη. Τα εβαλα και τα δυο στο 100.

Θα το δουλεψω και θα σου πω εαν εστωσε.........

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.