Jump to content

Matia

Premium Members
  • Posts

    809
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Everything posted by Matia

  1. Matia

    Χαμηλές ταχύτητες usb

    Ε τότε ή πάς με τον elements σε άλλο μηχάνημα, όχι αρχαίο , να τσεκάρεις τι γίνεται ή δανείζεσαι έναν άλλο usb δίσκο ή stick που έχει πιάσει αποδεδειγμένα ταχύτητες καλές αλλού για να το τεστάρεις στο δικό σου πισί. Το x570 είχε κάτι κουλά με τις usb αλλά σε μητρικές που είχαν και bluetooth, πχ έκλεινες το bluetooth και ανέβαζαν ταχύτητες οι usb, εσένα δεν έχει όμως..
  2. Matia

    Χαμηλές ταχύτητες usb

    Οι Chipset drivers επηρεάζουν τις usb, οι τελευταίοι είναι του 2022 στο site της GB, αν τους έβαλες πάλι και δεν έγινε τπτ τότε δοκίμασε και του 2023 στο site της AMD.
  3. Νορμάλ είναι για τον 14700 οι 100 για render ακόμη και με την 240 υδρόψυξη, άντε να πέσει 3-4 βαθμούς με την 360 και μεγαλύτερο κουτί με καλύτερο airlow ΑΝ δεν έχεις ήδη γιατί δεν είπες τι κουτί έχεις. Το τροφοδοτικό δεν έχει σχέση με την θερμοκρασία της CPU , προτιμότερο όμως θα ήταν να έβαζες ένα πολύ καλύτερο αν είναι να κάνεις render κλπ με το μηχάνημα. Νομίζω ότι αυτό που έχεις δεν έχει OTP protection δηλαδή over temperature protection αν τυχόν το ζορίσεις και ανεβάσει πολύ θερμοκρασία αν και δεν νομίζω να φτάσεις τόσο κοντά στα 750w .
  4. Matia

    αγορά notebook

    Για podcast και απλό streaming είσαι στο όριο με αυτό το laptop και γενικά μεταχειρισμένα στα 250 δύσκολα θα βρείς από μαγαζί με πιο δυνατό επεξεργαστή 4 core κλπ, εγώ απλά ενημερωτικά ανέφερα ότι βρίσκεται αν το θές. Αντικειμενικά, αυτή την περίοδο κιόλας, παίρνεις με 300 ευρώ καινούριο πολύ δυνατό laptop αλλά χωρίς windows και χωρις lan απο εδώ πχ HP 250 G9 (6F1Z7EA) - Οθόνη Full HD 15.6" - Intel® Core™ i3-1215U Processor - 8GB RAM - 256GB NVMe SSD - FreeDOS | COSMODATA WWW.COSMODATA.GR HP 250 G9 (6F1Z7EA) - Οθόνη Full HD 15.6" - Intel® Core™ i3-1215U Processor - 8GB RAM - 256GB NVMe SSD - FreeDOS ή αυτό στα 350 που είναι το ίδιο αλλά με lan, πάλι χωρίς windows Lenovo V15 G3 IAP, i3-1215U/15.6 FHD/8GB/256GB SSD/Webcam/No OS, Business Black < Laptops - MG Manager | MGManager WWW.MGMANAGER.GR Lenovo V15 G3 IAP, i3-1215U/15.6 FHD/8GB/256GB SSD/Webcam/No OS, Business Black < Laptops - MG Manager | MGManager Αυτά τα περι fanless για ποιό λόγο τα αναφέρεις? Τα παραπάνω καινούργια ας πούμε δεν κάνουν και τόσο θόρυβο όπως κάποτε. Επίσης πέρα από το προαναφερόμενο μεταχειρισμένο toshiba tablet/laptop που έβγαινε fanless κάποτε, δεν υπάρχει κάποιο άλλο σε νορμάλ τιμή, τα mac είναι μετά τα μόνα όπως πρότειναν και τα παιδιά αλλά οι τιμές είναι εκτός των ορίων που θέτεις κατά πολύ.
  5. Matia

    αγορά notebook

    Υπάρχει αυτό με παρόμοια χαρακτηριστικά και ethernet και fanless, Toshiba Portege Z20T , σε refurbished εννοείται και παίζει γύρω στα 200 με 250 γενικά, με ένα γρήγορο ψάξιμο σε ένα μαγαζί το βρίσκω διαθέσιμο. Toshiba portege z20t-b(Intel Core M-5Y71/1.2 GHz/8GB/240GB SSD/Intel HD Graphics 5300/12,5') WWW.PCPORTAL.GR Βρείτε το Toshiba Portege Z20t-B μόνο στο Pcportal.gr... Όταν είχε βγεί όντως έπαιζε γύρω στα 2000 ευρώ
  6. Matia

    Εφορευτικη επιτροπη 2023

    Σε μένα ήρθε πριν 2 μέρες στο πατρικό μου χαρτί για εφορευτική σε εκλογικό τμήμα Αθήνας, εγώ μένω 20+ χρόνια Θεσσαλονίκη , δεν έχω φέρει τα εκλογικά δικαιώματα εδώ. Πήρα τηλέφωνο στο πρωτοδικείο Αθηνών και μου λένε πρέπει να έρθετε εδώ στην τάδε αίθουσα για απαλλαγή κλπ..λέω μένω θεσσαλονίκη τι μου λές..μου λέει θα ψηφίσετε? λέω όχι αφού είμαι Θεσσαλονίκη πάνω από 200χλμ κλπ..και μ λέει καλά δεν πειράζει όλα καλά αφήστε το έτσι κλπ...what the actual fuck?
  7. Matia

    Εκτίμηση τιμής συστήματος

    Ας καλωσορίσουμε το νέο μας μέλος από το london, Ελένη GPTόπουλου . On topic 120 max καλά είναι.
  8. Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Μακρυά από το google search , δες στο skroutz από επίσημους μεταπωλητές κλπ
  9. Matia

    Νεο pc guys με 7950 η 13900. Λιγο βοηθεια για parts

    Ναι είναι λίγο wtf, φαντάζομαι οι μνήμες είναι στα A2-B2 slots? Δοκίμασες με μία μνήμη μόνο μήπως το βγάζει?
  10. Matia

    Νεο pc guys με 7950 η 13900. Λιγο βοηθεια για parts

    Ε τότε μήπως οι μνήμες είναι οι Z5 και όχι οι Z5 Neo?
  11. Matia

    Νεο pc guys με 7950 η 13900. Λιγο βοηθεια για parts

    Δλδ στο μενού TWEAKER - Extreme Memory Profile στο dropdown δεν σ εμφανίζει EXPO1? Μόνο XMP1 και XMP2?
  12. Matia

    Samsung 990 Pro

    Το πιο πιθανό είναι να έχει θέμα ο 990, μια πολύ μικρή πιθανότητα να φταίει το bios της gigabyte αλλά όπως είπες το δοκίμασες και σε άλλη μητρική, Asrock αν θυμάμαι καλά. Για μένα άρχισε διαδικασία RMA.
  13. Matia

    Samsung 990 Pro

    Είναι πιθανό να είναι θέμα συμβατότητας, bios ή και του controller της samsung . Μπορείς αν θες να "παίξεις" λίγο, να δοκιμάσεις να τον αφήσεις μόνο του τον σκληρό και να μπουτάρεις με το uefi usb setup των win11 και εκεί που σου εμφανίζει τον σκληρό για να κάνεις install να διαλέξεις load driver πρώτα και να βάλεις τους drivers της motherboard, λογικά είναι ο φάκελος nonvmd. Στο boot priorities δεν θα στον εμφανίσει πάντως αν δεν γίνει εγκατάσταση πρώτα ώστε να ενημερωθεί ο windows boot manager. Αφού έχεις σκληρό πάντως να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα περίμενε απάντηση από τα support της samsung ή και της gigabyte αν άνοιξες και εκεί κάποιο ticket.
  14. Matia

    Samsung 990 Pro

    @wolfmandim Αφού και ο άλλος που έχει θέμα απ΄οτι είδα έχει παρόμοια motherboard μάλλον θα πρέπει να περιμένεις κανένα bios update. Υπάρχει και η περίπτωση να έχει αφήσει η gigabyte enabled by default τη ρύθμιση για raid (VMD λέγεται το μενού στη δικιά σου) και να έχουν κάτσει οι δίσκοι πίσω από τον raid controller ο οποίος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μην αναγνωρίζει τον 990 χωρίς κάποιο update. Πρόσεξε όμως αν όντως ισχύει αυτό και κάνεις αλλαγές κλπ μπορεί να μην μπορείς να μπείς στα windows που έχεις ήδη στον 970. Δεν βγάζεις κανένα screenshot από το bios/settings/io ports/ NVME Configuration - Sata Configuration και VMD Setup menu?
  15. Πόσα χρόνια εγγύηση έχουν ακόμη τα επιμέρους εξαρτήματα?
  16. Matia

    3,4GHz/8GB/240GB για Εφαρμογές Γραφείου/Entry Level Gaming

    Πόσα χρόνια εγγύηση έχουν ακόμη τα επιμέρους εξαρτήματα?
  17. Matia

    GPU σε λαπτοπ

    Προφανώς η motherboard που έχεις βρεί έχει μόνο onboard graphics της intel οπότε είσαι καλυμμένος, τώρα αν θες να έχει και την 8750m πρέπει να βρείς άλλη motherboard που την περιέχει, δεν υπάρχει λόγος ή λογική να ασχοληθείς με το αν γίνεται να προσθέσεις το τσιπάκι της 8570m σε motherboard που δεν το έχει.
  18. Matia

    UPS πρόταση...

    Το UPS που έχεις στο link είναι για μέχρι 300w φορτίο, το σύστημα που έχεις στην υπογραφή σου μαζί με την οθόνη πρέπει να έχει κατανάλωση max λίγο κάτω από 200w. Ψάξε για PSU Calculator και θα βρείς αρκετά site. Εγώ σου πρότεινα ένα με max φορτίο 480w που έχει ίδια τιμή και είναι το ίδιο αξιόπιστο με αυτό που έχεις στο link, θα έχεις περισσότερο χρόνο διάρκειας μπαταρίας σε περίπτωση διακοπής και θα αντέξει και τυχόν μελλοντική αναβάθμιση που μπορεί να κάνεις στο PC σου.
  19. Matia

    UPS πρόταση...

    Αυτό το UPS είναι για 300w φορτίο, μπορεί να σε καλύπτει μεν αλλά είσαι λίγο στο όριο, καλύτερα πάρε ένα μεγαλύτερο στα ίδια λεφτά και εξίσου αξιόπιστο Eaton 5E 850VA USB DIN UPS Line-Interactive 480W με Πρίζα Schuko
  20. Matia

    (άλλο ένα) Νέο πισί για 3D design

    Ο @schumifer είπε AMD μεν αλλά είπε οτι θα ήθελε να έχει και δυνατότητα αναβάθμισης, πράγμα το οποίο δεν ισχύει απόλυτα για το AM4. Για αυτό τον λόγο και πήρε την απάντηση ότι ή θα πάει για AM5 σε λίγο καιρό ή σε Intel τώρα. Το am4 καλώς η κακώς μας τελείωσε, μέχρι 5950x μπορείς να πας και άντε και κάποιους ακόμη που θα βγάλει στο μέλλον απ ότι ειπώθηκε. Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα intel για την σιχαίνομαι σαν εταιρία δεκαετίες τώρα, αλλά στον πελάτη θα προτείνεις την πιο σωστή λύση από θέμα κόστους-απόδοσης και, δυστυχώς η ευτυχώς όπως είπα και εγώ, αυτή την στιγμή είναι η ιντελα. Και όχι τόσο από θέμα κόστους- απόδοσης, δεν έχει και καμιά τρελή διαφορά άντε ενα 20% το πολύ, όσο από θέμα αναβαθμισημότητας (αστείο μου φαίνεται και πάλι που το βλέπω ) . Για την σύνθεση που πρότεινε ο @GoMaR τώρα, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ κόβεις από εκεί που πραγματικά δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία δλδ από το αν θα είναι η μητρική και οι μνήμες DDR5. Θα έπρεπε να δώσει +100 ευρώ τουλάχιστον για να πάει σε z690+ddr5 για να κερδίσει το απόλυτο τίποτα. Αντιθέτως τα 50 ευρώ που θα γλίτωνε αν έπαιρνε τον 12700f είναι μηδαμινό κόστος μπροστά στο όφελος του να έχεις κάρτα γραφικών On board για οποτεδήποτε χρειαστεί. Γενικά όσο περιμένεις οι πιθανότητες να πάρεις κάτι καλύτερο με τα ίδια λεφτά ή και με λιγότερα είναι με το μέρος σου, συνήθως..Αν θέλει να περιμένει no problem, για τώρα που μιλάμε πάντως αυτά είναι τα δεδομένα...στην τελική ότι και να πάρει με παρόμοιο κόστος τη δουλειά του θα την κάνει, απλά κάνουμε και λίγο market probing που λένε και στο χωριό μου
  21. Matia

    (άλλο ένα) Νέο πισί για 3D design

    Αυτές οι δύο διαπιστώσεις είναι δικές σου, δλδ "DDR4+B660 εν έτη 2022" και "ενσωματωμένα γραφικά με κάρτα γραφικών ξεχωριστή", απλά σ είπα ή ρωτάς το παλικάρι γιατί επέλεξε αυτές τις "λύσεις" μπας και μάθεις κάτι παραπάνω ή επιχειρηματολογείς την διαφωνία σου.
  22. Matia

    (άλλο ένα) Νέο πισί για 3D design

    @GoMaR Μια χαρά χαλαρή αλλά δυνατή σύνθεση. Οι DDR5 είναι τζάμπα λεφτά εφόσον υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ, και οι πέτρες το ξέρουν, απορώ γιατί ακόμη εντυπωσιάζεται κόσμος από το "καινούργιο"... Εμένα με ξεπερνάει που έχει πιο φτηνά ο 12700 tray στην Ελλάδα από την Ολλανδία @Chipakias Είσαι ανάμεσα σε γκουρού με μούσια, οτι διαβάζεις έχει λόγο ύπαρξης και επιχειρήματα από πίσω του. Αν διαφωνείς πες τους λόγους και μπορεί και να προσφέρεις και κάτι παραπάνω στην κουβέντα...Όταν δεν γνωρίζεις τους λόγους πίσω από "DDR4+B660 εν έτη 2022" και "ενσωματωμένα γραφικά με κάρτα γραφικών ή ρωτάς μπας και μάθεις κάτι παραπάνω ή επιχειρηματολογείς, its simple as that.
  23. Matia

    (άλλο ένα) Νέο πισί για 3D design

    Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή τη χρονική στιγμή Intel είναι η λύση εκτός των άλλων και λόγω δυνατότητας μελλοντικής αναβάθμισης σε 13η γενιά (αστείο μου φαίνεται αλλά τέλοσπαντων) αν και λίγο χλωμό να χρειαστεί αφού δεν μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα. Σε λίγους μήνες πάντως όπως ειπώθηκε τα ηνία φαίνεται να τα παίρνει η AMD με το AM5 όσον αφορά και για το θέμα της επεκτασιμότητας. Για τώρα πάντως με έναν Ι7 12700 (ή ακόμη και έναν 12600 για -100 ευρώ και -20% απόδοση πάνω κάτω) και ένα καλό mobo b660 ή ακόμη και z690 και 32gb ram, nvme και μια 3060 ας πούμε είσαι υπερκαλυμμένος για τα ζητούμενα και για να κρατηθεί χαμηλό το κόστος. Αντίστοιχο amd χωρίς δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης με έναν 5800x-5900x και b550 ή x570 είσαι πάνω κάτω στα ίδια. Γενικά αφού μιλάς για 3d design βασικό είναι να ξέρουμε τι renderer θα θέλει να χρησιμοποιήσει, cpu η gpu based? Για να υπάρχει ένας οδηγός ώστε να γίνει σωστό fine tuning στις προτάσεις.
  24. Matia

    Gtx 1080ti

    50 ευρώ είναι καλά για να πάρεις αξιόλογο τροφοδοτικό αλλά στα 350-400w το πολύ, για 600w+ είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγα τα 50 ευρώ. Αφού την γλίτωσες και χωρίς χοντρή ζημιά τόσα χρόνια με 50 ευρώ ε κρίμα είναι, αν και μπορείς να πάρεις αρκετά αξιόλογο με λίγο λιγότερα από 100 ευρώ πάνε πάρε τώρα ένα με 125 που σ είπε ο gdp77 για "τιμωρία" Είναι το μόνο εξάρτημα υπολογιστή που και να υπερβάλλεις δεν ξεφεύγεις σε κόστος πολύ και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για περισσότερα χρόνια, λόγω εγγύησης προφανώς.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.