Jump to content



Windows 10 Via usb3 controller driver


Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω κάνει αναβάθμιση σε Windows 10 (που να μην την έκανα) και έχω θέμα με τους driver usb 3 της μητρικής του συστήματος της υπογραφής μου. Το πρόβλημα μου το δημιουργεί στα usb wifi adaptor και δεν τα αναγνωρίζει. Στις αρχές με κάποιες επανεκκινήσεις έστρωνε αλλά τώρα δεν ξέρω, έκαναν κανένα update τα Windows και αναγκάστηκα να κάνω απεγκατάσταση τους drivers για να δουλέψει. Το θέμα είναι ότι νομίζω ότι θα το ξανακάνει. Έχει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα, το έχει λύσει;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι του κατασκευαστή των WiFi Adaptor και όχι των Windows. Πρέπει να ανανεώσει τους drivers (αν έχει αποκλειστικά για windows 10)

Συνεπώς το πρόβλημα πρέπει να το λύσει ο αντίστοιχος κατασκευαστής. 

 

Το κακό είναι ότι η MS αλλάζει συνέχεια εκδόσεις και πολλές φορές παλαιότεροι drivers (ή μη ανανεωμένοι), δεν κάνουν σε νεότερες εκδόσεις. 

Παρόλα αυτά είμαι της άποψης ότι δεν γίνεται να δουλεύει μια εξωτερική συσκευή για πάντα.

Οι ευθύνες για αυτό το πράγμα είναι 50/50, if you ask me! 

 

Ο usb3.0 Driver πρέπει να βρίσκεται στο website της μητρικής σου, σωστά; Από εκεί φαντάζομαι κατεβάζεις την αντίστοιχη έκδοση για Windows 10 x64 και την κάνεις εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δικαιολογείται και λίγο με το παραπάνω το πρόβλημά σου. 4-5 χρονών όμως δεν δικαιολογείται η Gigabyte να μην δίνει σίγουρους δικούς της Drivers για Windows 10. 

 

Ίσως να πρέπει να παίξεις με τους "generic" που βάζουν τα windows. 

Είχα πρόβλημα πάντως με ένα WiFi adapter (όχι στο δικό μου σύστημα), παλαιότερα, αλλά τελικά έφταιγε το ίδιο το adapter (πότε το έβρισκε , πότε όχι, όπως και σε εσένα - με άλλο adapter όλα δούλευαν ρολόι! ). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.