Jump to content



Καινούργιος HHD για Router/Nas


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους 

 

Επειδή πλέον έχουν μαζευτεί πολλές φωτογραφίες βίντεο από κινητό, action cam , mirrorless, images από pc πρέπει επιτέλους να κάνω μια επέκταση στον αποθηκευτικό χώρο.

Έχω αγοράσει αυτό το ρουτεράκι το οποίο έχει μέσα ένα Seagate 1Tb , o οποίος θα βγει μόλις θα αγοραστεί ο καινούργιος HDD και θα μπει με ένα ακόμα 1tb σε ένα παλιό nas (total size of nas 2Tb) . Έτσι στο ρούτερ θα βάλω 3tb ή 4tb γιατί 2tb θα τα γεμίσω γρήγορα και μετά τα 4tb ξεφεύγουν τα πράγματα και το nas θα παίζει τον ρόλο του back-up του router για τα βασικά αρχεία. Περίπου σε χρήματα αυτοί οι δίσκοι παίζουν κάπου στα 100-140€ οπότε εκεί μέσα θα κινηθώ και εγώ. Το θέμα μου είναι ότι επειδή το router θα δουλεύει 24/7 καθώς έχει μέσα και torrent client  , σίγουρα θα είναι επίπονο για τον δίσκο και γι αυτό χρειάζομαι κάτι αξιόπιστο.Σε μάρκες από ότι είδα αρκετά αξιόπιστοι είναι οι Toshiba/Hitachi και μετά οι WD. Σε Seagate μου φαίνεται θα πήγαινα μόνο άμα ήθελα να έχω προβλήματα. Τι θα προτείνατε από αυτούς που υπάρχουν στην ελληνική αγορά ? 

Επίσης ξέχασα να πω ότι το ρουτερ έχει gigabit και άμα υποθέσουμε τα περισσότερα αρχεία να πηγαίνουν στο router από σταθερό με ssd πιστεύω οι σημερινοί HDD μπορούν να πιάσουν το όριο των 1000Mbps/125MB/s για εγγραφή και ανάγνωση.Με τον seagate που έκανα μερικά πειράματα έπιασα 115-120ΜΒ/s (almost 1Gbps)από router στον σταθερό και 75-90MB/s από τον σταθερό στον router που νομίζω είναι αρκετά καλά.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Λέω να πάω για ένα από αυτούς αλλά με αγχώνουν λίγο οι ταχύτητες και πραγματικά δεν ξέρω ποιον  .

https://www.skroutz.gr/s/3870224/Western-Digital-Red-NAS-4TB.html 

https://www.skroutz.gr/s/11275505/Hitachi-Deskstar-NAS-4TB-WW.html

https://www.skroutz.gr/s/11453907/Toshiba-N300-4TB.html

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.