Jump to content



megaworks 2.1 και μικτης ήχου


psyber

Recommended Posts

χρησιμοποιώ τα megaworks 250d thx της creative.μαζι με ένα οχι ιδιάιτερα ακριβο μικτη ήχου.πριν προσθέσω το μικτη η ενταση που εδιναν τα ηχεια δεν ηταν ικανοποιητικη αλλα τώρα σκοτώνουν.υπαρχει περιπτωση ο μικτης να τα κάψεί?ποιος αλλος εχει τα ίδια ηχεία;

Link to comment
Share on other sites

Ψαχνοντας λιγακι βρηκα οτι τα ηχειακια αυτα ειναι 8 ohm πραγμα που σημαινει οτι ειναι αρκετα δυσκολο να καουν μιας και τα περισσοτερα ηχεια της αγορας ειναι παρομοια.Την προηγουμενη βδομαδα εκανα συνδεση του ραδιοενισχυτη pioneer 814 (100w σε καθε καναλι) με αυτα τα ηχειακια και δεν ειχα κανενα προβλημα ακομα και στην μεγιστη ενταση που μπορουσε να δωσει.Αυτο που φοβαμαι περισσοτερο ειναι το woofer γιατι επρεπε να αυξησω πολυ την ενταση απο το remote των ηχειων ( το εβαλα σχεδον στο τερμα για να παρω την ενταση που ηθελα ).Παντος εδω και μια βδομαδα δεν εχω δει τπτ ανησυχητικο αν και νομιζω οτι το woofer εχει μεσα μια ασφαλια για προστασια. Οποτε στην περιπτωση σου μιας και τα ηχεια δεν συνδεονται απευθειας στον μεικτη αλλα στο sub δεν νομιζω πως εχεις κανενα κινδυνο αφου αμα καει η ασφαλεια την αλλαζεις.

Link to comment
Share on other sites

Oσο τα ηχεία σου σε μεγάλη ένταση δεν παραμορφώνουν και τo SUBWOOFER στα μπάσα δεν σκάει (Χτυπάει) δεν πρέπει να ΄φοβάσαι....

Βέβαια εκείνο που θέλει προσοχή είναι το τweeter (Υψηλές) γιατί πριν καλά - καλά καταλάβεις την παραμόρφωση στα Πρίμα υπάρχει κίνδυνος να καεί από υπεροδήγηση....

Νομίζω όμως επειδή και εγώ έχω τα συγκεκριμμένα ηχεία ότι η Creative έχει υλοποιήσει στο κύκλωμά της Overdrive protection το οποίο σε ακρέες τιμές ισχύως ή παραμορφώσεως ρίχνει τα Output DB => Power σε χαμηλότερα επίπεδα ότι υπάρξει κορεσμός (Οverdrive)....

Περισσότερο πάντως υποφέρουν οι δορυφόροι από υπερθερμάνσεις - παραμορφώσεις παρά τα κτήνη SUBWOOFER τα οποία και λόγο του μεγάλου πυρήνα που διαθέτουν είναι και ποιό απαθή σε θερμοκρασίες και ισχύ..... :T:

Link to comment
Share on other sites

Dag μηπως ξερεις αν εχει ασφαλεια γιατι αν εχει το woofer δεν υπαρχει κανενας κινδυνος αφου θα καει αυτη πρωτα αν κατι δεν παει καλα.Τα 550thx εχουν σιγουρα αλλα τα 2,1 δεν ξερω αν εχουν.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 10:07]

Dag μηπως ξερεις αν εχει ασφαλεια γιατι αν εχει το woofer δεν υπαρχει κανενας κινδυνος αφου θα καει αυτη πρωτα αν κατι δεν παει καλα.Τα 550thx εχουν σιγουρα αλλα τα 2,1 δεν ξερω αν εχουν.

Ασφάλειες υπάρχουν σύγουρα αλλά δεν ξέρω εαν υπάρχει καμμία αποκλειστικά για την γραμμή εξόδου προς το SUBWOOFER.... :wassat:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(Post #6 of 6)

astacus εδινες ενισχυμένο σημα στον ενισχυτή και δεν ειχες προβλημα? και κατι αλλο τα δικα σου 250d δινουν ικανο ποιητικη ενταση απτη μανα τους ?

Link to comment
Share on other sites

Την ιδια απορια ειχα και γω με τον suboy.... πως παιζουν πριμα αυτα τα πραγματα?????

τελικα παιζουν και αρκετα καλα αν σκεφτεις το γεγονος οτι ΔΕΝ ειναι tweeter...

η ΜΕΓΙΣΤΗ μαλ@κια που εχουν κανει ειναι οτι δεν περνανε απο crossover οι δορυφοροι με αποτελεσμα να παιζουν χαμηλες και να χτυπανε σε extreme bass καταστασεις...

Λοιπον εχω μια ερωτηση για τους κατοχους... αν τα συνδεσεται στην ψηφιακη εισοδο και τα παιξετε τερμα μετα απο λιγη ωρα ζεστενονται; κανουν διακοπες; οταν τα ειχα πανω στην dfi, απλα δεν μπορουσα να ακουσω, εκαναν διακοπες με την μια, δεν χρειαζοτανε να τα βαλω τερμα.... τωρα που τα ξανα εβαλα στην audigy κανουν κατι στιγμιαιες ψιλοδιακοπες μετα απο ωρα, αλλα οχι συχνα ΓΑΜΟΤΟ............... θελω να τα παω για RMA! :rant: :rant: :rant: ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ Ζ2300!!!!

εν το μεταξυ εχει παρατηρισει κανεις τον τρομερο θορυβο που εχουν οταν δεν παιζουν μουσικη; ποοολλλυυυυυυυυυυυ ενοχλητικος............

ΕΔΙΤ: επιτελους το βουλωσαν! :happy2: :happy2: :happy2: μετα απο 40 λεπτα στο τερμα αρχιζουν και κανουν μεγαλες παυσεις πλεον! φευγουν για ΡΜΑ προς το τελος του μηνα! :clap: :clap:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.