Jump to content



συνδιασμός μνημών


ARK

Recommended Posts

Εχω τρείς μνήμες στον υπολογιστή,

512 kingston 400ρα

512 kingston 400ρα

256 kingston 400ρα

κάποιος μου είπε δεν είναι καλός συνδιασμός και καλύτερα να βγάλω την 256.

Σωστά ?

Για να πώ την αλήθεια έχω κάτι ψιλοκοληματάκια στα παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου πρεπει να μας πεις τι συστημα εχεις και κυριως τι μητρικη και με ποιο chipset. Γενικα παντως αν η μητρικη σου υποστηριζει διαταξη dual channel θα πρεπει να βγαλεις το 256αρι και να αφησεις τα 2χ512.Τωρα για το που θα τοποθετησεις το καθε dimm για να παιξουν dual αυτο πρεπει να το διαβασεις στην μητρικη σου και οταν το κανεις βαλε το CPU-z για να το επιβεβαιωσεις.Βεβαια το λεει και στο BIOS αλλα αν εχει αυτα τα screen που βαζουν οι κατασκευαστες κατα το Boot και δεν σου δειχνει τις πληροφοριες συστηματος μαλλον δεν θα το δεις.Τελος παντως δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες και θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε.

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα timings των μνημών.

Αν έχεις αφήσει το BIOS να τα καθορίζει (by SPD) το πιθανότερο είναι να έχεις προβλήματα.

Καλύτερα κάνε διάφορες δοκιμές μόνος σου τρέχοντας memtest και 3d mark. Μια καλή και συντηρητική αρχή είναι το 8-3-3-3. Μετά κατεβάζεις σιγά σιγά.

Επίσης αν έχεις Athlon παίζει το Dual Channel, αλλά από δική μου εμπειρία σου λέω ότι δε θα κερδίσεις και τίποτα το ιδιαίτερο σε "πραγματικές" εφαρμογές. (Εκτός αν σ' αρέσει ανα βλέπεις μεγαλύτερα σκορ στο Sandra).

Link to comment
Share on other sites

Εχω AMD 2700@2310 XP

MB A7N8X-X

ASUS 9800

Tροφοδ 450w

Παιδιά όχι ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά κάποιος μου είπε ότι θαναι καλύτερα σε απόδοση αν βγάλω την 256.

SNIPS γιατί κοροδεύεις ?

Link to comment
Share on other sites

Οκ λοιπον η μητρικη σου υποστηριζει dual channel διαταξη αρα παρε το βιβλιαρακι της μητρικης και δες σε ποιες θεσεις πρεπει να τοποθετησεις τα 2 512αρια dimm για dual channel λειτουργια.Βεβαια στους Athlon Xp οι διαφορα single-dual δεν ειναι χαοτικη αλλα οπως και να το κανουμε κατι κερδιζεις ειδικα αν παιζεις με διαιρετη στις μνημες.Τωρα βεβαια καλο θα ειναι να ψαξεις τους χρονισμους της μνημης γιατι εκει παιρνεις αρκετα σε επιδοσεις.Με λιγες δοκιμες και μια βοηθεια απο παιδια που εχουν Athlon με την συγκεκριμενη μητρικη θα φτιαξουν τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Sakis [Σήμερα, στις 16:19]

Το -X μοντελο δεν υποστηριζει dual channel.

Σωστά αρα τις αφήνω όπως είναι?

Το timming που έχω στις μνήμες είναι

7

3

3

2.5

Καλά είναι ?

(SNIPS θα σου ξεφουσκώσω τα λάστιχα)

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ παιδια δεν το ηξερα.Παντως οσον αφορα τους χρονισμους κατεβασε το memtest X86 ωστε να βλεπεις τι γινετε καθε φορα που κατεβαζεις καποιον χρονισμο.Ετσι μπορει να γλιτωσεις και καποια ζημια στο filesystem των windows κατα το φορτωμα αν η μνημη σου δεν αντεχει.Το memtest X86 τρεχει απο δισκετα και σηκωνει δικο του Dos περιβαλλον.Βαλε την ταση στις μνημες στο max 2,8V αν δεν κανω λαθος και βαλε για αρχη 2,5-3-2-7 αν περασει το Memtest ριξε το 7 σε 6 και επανελαβε μεχρι να βρεις τους ποιο γρηγορους σταθερους χρονισμους.Αν καποια στιγμη ο υπολογιστης δεν κανει ΒΟΟΤ μην φοβηθης απλα δεν αντεχει η μνημη τους χρονισμους.Κανε ενα Clear CMOS και συνεχισε απλα μην βαλεις τον χρονισμο που εκανε το συστημα να μην ξεκινα τοσο χαμηλα.Καλη επιτυχια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.