Jump to content



Ιονιστής με (αφ)υγραντήρα;


Spirosssss

Recommended Posts

Χαιρετώ,

 

Η Βαρσοβία αν και αρκετά πράσσινη πόλη, έχει ιδιαίτερο πρόβλημα αιθαλομίχλης. Σκέφτομαι να πάρω ένας ιονιστή για το σπίτι μιας που τρέχουν και δυο ζιζάνια μέσα εκεί. Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά μπλέκεται και το έτερον ήμιση στην εξίσωση :hehe::hehe:

Η γυναίκα θέλει το μηχάνημα να είναι και υγραντήρας γιατι λέει η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι καλό πράγμα.. Το σπίτι από έναν μετεωρολογικό σταθμό που έχω δείχνει 35%-40% υγρασία εντός. 

Από την άλλη το σπίτι κατά την γνώμη μου έχει θέμα με υπερβολική υγρασία μιας και τα παράθυρα ποιάνουν τόση που τρέχουν ρυάκια πάνω στα μάρμαρα. Ήρθε αλουμινάς και έβαλε αεραγωγούς αλλά δεν βοήθησε (αν και είπε οτι θα βοηθούσε).

 

IMG_20180228_135351.jpg

IMG_20180228_135431.jpg

 

Τι σκ@τ@ να πάρω τη τρέλα μου μέσα;

Link to comment
Share on other sites

πριν 33 λεπτά, το μέλος Spirosssss έγραψε:

η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι καλό πράγμα..

Ολα θελουν το μετρο τους. Υπαρχουν τα επιθυμητα επιπεδα υγρασιας αναλογα με το χωρο και τα ατομα που βρισκονται μεσα. Το να εχεις τοσο χαμηλη (35%) υγρασια στο σπιτι -στα μερη εκεινα- το βλεπω δυσκολο. Μαλλον εχει πολυ υγρασια αλλα δεν μετριεται σωστα. Για μενα παρε αφυγραντηρα με ιονιστη, το μεγεθος αναλογο του χωρου (κυβικα μετρα).

ΑΛΛΑ δεν ξερω αν ο ιονιστης μπορει να βελτιωσει σημαντικα την ατμοσφαιρα οταν ειναι πολυ φορτωμενη με ρυπους. Οταν εχει αιθαλομιχλη καλυτερα να μην ανοιγεις πορτες-παραθυρα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι κυρίως τον χειμώνα που κάνει κρύο και καίνε οτι να 'ναι οπότε δεν παίζει να ανοίξει παράθυρο με -10+ έξω. Αλλά και με τους εξαερισμούς που βάλαμε ίσως να μπαίνει κάτι μέσα και με κλειστά τα παράθυρα. 

 

Το ίδιο και με την υγρασία στα παράθυρα. Μήπως λόγω της έντονης διαφοράς θερμοκρασίας μέσα με έξω έχω υγροποίηση; Πώς να το αποφύγω αυτό ρε γμτ.. Δεν έχω και παντζούρια να κλείσω μπας και βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοι οι αεραγωγοι που λες, δεν καταλαβαινω τι ειναι. Παντως οταν εχει πολυ βρωμικο αερα ολο και κατι θα μπαινει μεσα. Τουλαχιστον πορτες και παραθυρα να μη μενουν ανοιχτα.

Η υγροποιηση στα τζαμια ειναι ακριβως επειδη οριακα υπερβαινεται ενας συνδυασμος σχετικης υγρασιας μεσα στο σπιτι + θερμοκρασιας τζαμιου. Αυτο συμβαινει για καποιον απο αυτους τους λογους

1. Υπερβολικο (δεν εννοω -5) κρυο εξω, οποτε ειναι λογικο να υπαρχει μια υγροποιηση ακομα και με χαμηλη υγρασια μεσα στο σπιτι.

2. Ανεπαρκης μονωσης κρυσταλλα, οποτε περναει η εξωτερικη θερμοκρασια στο εσωτερικο τζαμι και υγροποιειται η υγρασια του εσωτερικου αερα.

3. Υψηλη υγρασια μεσα στο σπιτι.

Σου προτεινω να δανειστεις αν ειναι δυνατον εναν αφυγραντηρα με ιονιστη και να τον βαλεις σε ενα απο τα δωματια (με κλειστη την πορτα που πηγαινει στο υπολοιπο σπιτι) για να δεις πως θα ειναι ο αερας μετα απο 2-3 ωρες. Πιστευω πως θα δεις μεγαλη διαφορα.

 

Ασχετο-σχετικο: η υγροποιηση που φαινεται στη φωτο ειναι ελαχιστη. Το γραφω επειδη εγραψες πριν για ρυακια.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτό στην πρώτη φωτογραφία. Υποτίθεται θα δημιουργούσαν μια μικρή ροή αέρα παρόλο τα κλειστά παράθυρα (αν είχα καταλάβει καλά, εγώ απλά πλήρωσα :hehe:) ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα της υγροποίησης. Τα παράθυρα μαζεύουν αρκετό νερό, έχω λιμνούλες στα μάρμαρα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ε τοτε δεν ειναι αεραγωγοι, σαν αεροκουρτινα μοιαζει η λειτουργια του και σκοπευει ακριβως σε αυτο που λες, να απομακρυνει την υγρασια απο τα τζαμια. Αντιμετωπιζει το συμπτωμα ομως και οχι το προβλημα. Αν εχεις λιμνουλες τοτε σιγουρα εχεις αρκετη υγρασια μεσα στο σπιτι και χρειαζεσαι αφυγραντηρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εδώ στην Κορέα με -10 έξω και 25~35% υγρασία μέσα στο σπίτι έχω ακριβώς το ίδιο φαινόμενο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρα να το σκουπίζεις. Η λύση είναι τετραπλό τζάμι που έχουν κάποια άλλα σπιτια εδω, αλλά πολλά τα λεφτά! Είναι πολύ ξηρή  η ατμόσφαιρα εδώ.. αστα

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το σκουπιζεις και παλι εμφανιζεται, τοτε απο καπου προερχεται αυτη η υγρασια, αλλιως θα τελειωνε η υγρασια του αερα καποια στιγμη :p

Λοιπον. Αν δεν υπαρχει κατασκευαστικο προβλημα, δεν πρεπει να συμβαινει αυτο με σωστα κουφωματα. Σε τετοιες θερμοκρασιες (-10) επιβαλλεται ενα σωστο κουφωμα (με αναλογα κρυσταλα), το οποιο ακομα και στους -10 δε θα επιτρεπει κατι τετοιο.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι εμένα κάτι κατασκευαστικό σίγουρα παίζει γιατί περιξ των κουφωμάτων και ιδιαίτερα στις κάτω γωνίες, έχει μόνιμα υγρασία σε βαθμό να σκάει η μπογιά (γύρω γύρω ψηλά) και ο σοβάς (κάτω γωνίες). Είχε γίνει ανακαίνιση στο κτίριο στην εξωτερική μόνωση (βάζουν κάτι χοντρά κομμάτια σαν φελιζόλ και μετά κάποιου είδους αισθητικό επίχρισμα) αλλά μάλλον δεν διόρθωσε και πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι απαραιτητα κατασκευαστικο αυτο, μπορει απλα να μη γινεται θερμοδιακοπη στα κουφωμα-τζαμι και χαμηλα εμφανιζεται υγρασια, οποτε αν αυτο ειναι μονιμο, θα σκασει η μπογια πρωτα και ο σοβας στη συνεχεια. Βεβαια μπορει να συμβαινει και κατι αλλο πχ να μην εχει γινει μονωση περιμετρικα των κουφωματων. Αν πιστευεις οτι υπαρχει κατασκευαστικο προβλημα καλυτερα μιλα με τον ιδιοκτητη να το δει μηχανικος. Αλλιως το προβλημα λυνεται με περιορισμο των πηγων υγρασιας μεσα στο σπιτι + αφυγραντηρα.

Αυτο που περιγραφεις στο τελος, ειναι εξωτερικη θερμομονωση ή αλλιως θερμοκελυφος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.