Jump to content



Raid 0 σε ssd.Αξιζει;


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Επειδη έχει αρχίσει να γεμίζει ο 850 μου με το λειτουργικό και κάποια παιχνίδια που έχω,θα προσθέσω άλλον εναν ίδιο μόνο για την εγκατάσταση παιχνιδιών.Ο 2ος ssd υπάρχει ήδη από άλλο σύστημα που δεν χρησιμοποιείτε.

 

Αξίζει να τους κάνω raid 0?Διάφορα υπάρχει στην χρήση ή μόνο στα benchmark? κρατάω συνεχώς backup οπότε δεν με ενοχλει η περίπτωση που αποτύχει κάποιος από τους 2 ssd..

 

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι αξίζει.

Σε συνηθισμένη χρήση, δεν πρέπει να έχεις συχνό bottleneck ούτε IOPS ούτε throughput σε κάποιον από τους δύο. Ειδικά μια και οι δουλειές που θα κάνουν είναι χωριστές (ένας σύστημα και ένας data/παιχνίδια) ίσως να είναι και πιο καλά εάν δεν κάνεις RAID0.
Προσωπικά δεν θα το έκανα...

Link to comment
Share on other sites

Tα seq read/write θα αυξηθούν, τα 4κ read θα πέσουν λίγο. Για τη χρήση που το θες, δεν νομιζω να καταλαβεις διαφορά και προσωπικά δεν θα το κανα.

Έγινε επεξεργασία από Eddie
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.