Jump to content



ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ PC


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω το παρακάτω σύστημα:

MB: ASROCK970 PRO3 R2.0

CPU: X4 955 BE

COOLER: SCYTHE MUGEN

RAM: 8GB

GPU: AMD 5850 1GB

POWER: THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W

2*HDD

1*SSD

1*DVD WRITER

MONITOR: 1080p

Θέλω να αναβαθμίσω το σύστημα για να μπορώ να παίζω σύγχρονα παιχνίδια (witcher 3, farcry 4 - 5 κλπ) σε 1080ρ με φουλ εφέ στα 60 καρέ. Σκέφτομαι να βάλω FX 8350 και RX580, όμως φοβάμαι οτι το τροφοδοτικό δεν φτάνει. Η 580 είναι ήδη πολύ ακριβή κι αν πρέπει να δώσω άλλα 120 με 140 ευρώ για  τροφοδοτικό, θα πάει μακριά η βαλίτσα. Θα με καλύψει κάποια μικρότερη κάρτα, ώστε να μείνει το κόστος κοντά στα 500 ευρώ συνολικά; Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έγινε επεξεργασία από Tony Stark
Link to comment
Share on other sites

Ότι είπε ο προλαλήσαντας.  Με fx8350 + rx480 8gb + 16gb ram  στο witcher με τα settings σε high + ultra παρατηρούσα  ότι ζοριζοτανε ο επεξεργαστής  και επιανα δεν έπιανα 50-60 fps και με αρκετά  frame drops, βέβαια σε καμια περιπτωση  δεν ήταν unplayable .  Με rx580 μην περιμένεις  να δεις κάτι καλύτερο  καθώς οι διαφορές με 480 είναι απειροελάχιστες. Μετά την αλλαγή σε ryzen 1600x έχω στάνταρ  58+ fps μέχρι 75 max με την 480.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Ironman... εε, Tony Stark ήθελα να πω! Σχετικά με τις δυνατότητες του FX 8350 δεν γνωρίζω (ο Harrsxr650 σου εξήγησε) αλλά με την μητρική σου θέλει λίγο προσοχή.

Παράθεση

* For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.

Πιθανόν επειδή δεν υπάρχει ψύκτρα στα VRM.

Όσο για το τροφοδοτικό σου αν δεν είναι αρκετά χρόνια σε υπηρεσία (που μάλλον είναι αν έχει π.χ. την ηλικία του phenom 955) δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει. Τα 600W είναι αρκετά για ένα όποιοδήποτε σύστημα με μια RX 580.

Παράθεση

PSU Recommendation: 500 W

Αν σκεφτείς για αντικατάσταση του τροφοδοτικού, ένα ποιοτικό τροφοδοτικό στα 500W είναι μια χαρά και μπορεί να σου κοστίσει και λιγότερα από 100€. Και για να σε προλάβω, όχι, τα (ποιοτικά) 500W δεν είναι "οριακά" για να ανησυχείς.

Link to comment
Share on other sites

φιλε tony..... κοιτα το συστημα μου κατ αρχας...!!!! 

 

1 προσεξε την μητρικη σου, αν θες να βαλεις FX83** επανω.  οχι O/C και ψυκτρα στα VRM οπως και δηποτε...!! 

2  το τροφοδοτικο σαν W ειναι αρκετο. δεν γνωριζουμε βεβαια ποσα χρονια το εχεις και τι "ζορι" εχει τραβηξει... αλλα με νορμαλ συνθηκες, το μελλοντικο σου συστημα δυσκολα θα ξεπερασει τα 400W σε Gaming συνθηκες...!!  στο δικο μου, η μονη περιπτωση που ειδα ποτε πανω απο 500W  (530-540W)  ηταν οταν -καποτε- ετρεξα ταυτοχρονα OCCT + Furmark...!!!!!  

αυτο βεβαια επηρεαζεται ακομα περισσοτερο με το O/C...!

 

 

τωρα οσον αφορα τις επιδοσεις για Full Settings σε 1080Ρ,  σιγουρα θα εισαι μακραν καλυτερος απο τωρα με 955 +5850  (κατα συμπτωση, ηταν το προηγουμενο συστημα μου...!!!). αν θα πιανεις και θα ξεπερνας τα 60FPS?   χμμμ εξαρταται απο τα παιχνιδια...!  σε καποια μαλλον δεν θα τα χτυπαει, λογω επεξεργαστη καθαρα.....!!   

 

επειδη εχω μερικα παιχνιδια στο δικο μου, θα προσπαθησω να σου δωσω καποια νουμερα τις επομενες μερες που θα εχω και λιγο χρονο....!!!  

 

 

η δικη μου συσταση προς εσενα παντως, ειναι απευθειας αναβαθμιση σε AM4, ειδικα τωρα που πεφτουν η τιμες των ZEN πρωτης γενιας....!  και θα εχεις και καλυτερες επιδοσεις απο FX, αλλα και μια βαση για αλλη μια 5ετια....!! 

σε αυτη την περιπτωση, ακομα και..... η 5850 θα αποδιδει καλυτερα απο τωρα με τον 955....!!  θα εχεις πιο σταθερα FPS παντου...!!  αυτη ειναι η διαφορα των επεξεργαστων...!!   

Αυτο το ειχα δει κι εγω οταν αλλαξα τον Phenom με τον FX8320 που εχω ακομα.  σε ολα τα -τοτε- παιχνιδια, ειδα μια μεγαλη ανασα απο την καρτα...!!  επαιζαν ολα πιο Smooth.  

σαφεστατα δεν λεω να κρατησεις την "αρχαια" 5850....! Απλα σου λεω τι ειχα δει απο τη αλλαγη επεξεργαστη...! 

 

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Φίλε cabdik, αν βρεις το χρόνο, θα με ενδιέφερε να δω τα νούμερα που λες για να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 

Η πλήρης αλλαγή πλατφόρμας είναι μεγάλο βήμα (και από οικονομικής απόψεως) και για να πω την αλήθεια ήλπιζα να την αποφύγω. Αφού όμως λέτε οτι θα μπουκώνει ο επεξεργαστής το σύστημα, θα το κοιτάξω. 

Περιμένω περισσότερες γνώμες.

Καλή Ανάσταση 

Link to comment
Share on other sites

αν δεν μπορεις να κανεις το μεγαλο βημα για αναβαθμιση, τοτε δεν εχεις αλλη επιλογη απο τον FX.........!!   τουλαχιστον μεχρι να μπορεσεις οικονομικα να ανταπεξελθεις. 

 

To FAR CRY 4  το εχω στο πισι μου, οποτε θα εχεις αμεση εικονα.

εχω επισης

Rise of the TOMB RAIDER, 

Witcher 3

BF1

BF4

COD  WWII

 

σου κανουν αυτα?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για μένα καλύτερα πούλα CPU+board+RAM και αναβάθμισε σε 2400G Ryzen με την υπάρχουσα 5850 προς το παρόν.

Ή δώσε και την GPU και επειδή αυτή είναι η χειρότερη εποχή για αγορά κάρτας γραφικών αφού οι τιμές είναι γειά σου μπορείς να αντέξεις λίγο με την ενσωματωμένη Vega μέχρι να πέσουν κάπως οι τιμές ή αν αυτό δεν γίνει κοιτάς για μεταχειρισμένη αργότερα.

 

ή κάνε υπομονή μέχρι να βγούν οι ryzen 2 και βλέπεις τί σε συμφέρει τότε.

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα την αναβάλλω την αναβάθμιση για λίγο και θα πάω σε ΑΜ4. Να περιμένω για Ryzen 2, δλδ από Αύγουστο και βλέπουμε; Δε νομίζω! Μέχρι Ιούνιο το πολύ. Ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

anyway, το ΑΜ4 ειναι η καλυτερη λυση. 

 

 

παντως, ενδεικτικα..., επειδη προλαβα κι ετρεξα μονο το FarCry4, στο συστημα μου σε ULTRA settings με την 570 default, εβγαζα απο 40-80 Fps. σου δινω το ευρος και οχι τον Μ.Ο. για να καταλαβεις.   

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.