Jump to content

cabdik

Premium Members
  • Posts

    4.427
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

1 Follower

About cabdik

  • Γενέθλια 26/01/1973

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Αγια Χωματα
  • Ενδιαφέροντα
    μουσικη,αυτοκινητα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

3.219 Εμφανίσεις προφίλ

cabdik's Achievements

  1. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    (τελευταιο ποστ) σου ανεφερα οτι το TDP δεν ειναι πανακεια, και για πιο λογο. αν θες να μετρησεις καταναλωσεις, το κανεις με μετρητη στην πριζα...και μονο...., και ΟΧΙ βασει TDP...!!!! ενας ισχυροτερος επεξεργαστης, σαφεστατα μπορει να κανει τις ιδιες δουλειες με τον σεμπρον πολυ πιο ανετα και πολυ πιο ξεκουραστα (=μικροτερη καταναλωση, μικροτερη εκπομπη θερμοτητας, συν οτι εχεις το πλεονεκτημα περισσοτερων πυρηνων...)...!
  2. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    επειδη, ο,τι προταση ειχα να κανω, την εκανα........., δεν μπορω να βοηθησω σε τπτ αλλο, Καλη συνεχεια και καλη χρονια.......!!
  3. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    ok ... εγω μπερδευτηκα...! οσον αφορα το TDP (=Thermal Design Power) καταλαβαινεις οτι εχει να κανει με την θερμικη αποδοση του επεξεργαστη και οχι τοσο αμεσα με την καταναλωση του...!! Εμμεσως, σαφως ισως δηλωνει οτι ενας επεξεργαστης με μεγαλυτερο TDP σαφως καταναλωνει παραπανω, για να αποδιδει και τετοια θερμοτητα (και ΟΧΙ καταναλωση........ επαναλαμβανω..). εδω λοιπον εισερχεται ο παραγοντας "ισχυς επεξεργαστη", η οποια τι υποννοει..? οτι ενας δυνατοτερος 4πυρηνος επεξεργαστης, με TDP 65W εναντι των 45 που ειναι ο Sempron θα αποδιδει πολυ καλυτερα και με καλυτερη θερμικη αποδοση, καθως θα λειτουργει το πολυ στο 50% οταν κανει τις ιδιες ακριβως διεργασιες που κανει ο Σεμπρον στο 100%. επομενως..., ποιος καταναλωνει και θερμαινεται περισσοτερο? και υπενθυμιζω οτι ακομα και στην ΑΜ3 πλατφορμα υπηρχε η διαχειριση ενεργειας της AMD, οπου οταν ο επεξεργαστης καθοταν, κατεβαζε χρονισμους και εκλεινε οτι δεν χρειαζοταν, ωστε ο επεξεργαστης να φτανει να καταναλωνει 10-15W..... μετρημενα....!!!
  4. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    1 Δεν ειπα ποτε εγω οτι το OC μπορει να φθειρει τους δισκους, καθε αλλο.., ...μην χρεωνεις σε μενα λογια που δεν ειπα.....!!! 2 εσυ ξερεις και μπορεις να βρεις ποιους υποστηριζει η μητρικη σου. αν δεις και ποια μοντελα απο αυτα εβγαιναν και LOW TDP (Πχ 8320e, αλλα εγω δεν ξερω την μητρικη σου....) θα μπορουσες τουλαχιστον να ψαξεις. Εβγαιναν επισης Athlon e ή και Opteron...!
  5. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    οταν εχεις τον μικροτερο "Budget" επεξεργαστη της AMD, και ο οποιος ειναι και με κλειδωμενο πολ/στη, δεν εχει περιθωρια τρελης αυξησης χρονισμων. με 100-200ΜΗΖ ...επαναλαμβανω δεν αξιζει να ασχοληθεις σε αυτον τον επεξεργαστη. Οσον αφορα τους δισκους, θα σου πω την αποψη μου, και πετα την στα σκουπιδια..! οσον αφορα τον συγκεκριμενο επεξεργαστη και τους χρονισμους που μπορεις να ανεβασεις, δεν καθομαι να συζητησω για την επήρεια που θα εχει σε δισκους. ο ξαφνικος θανατος των SSD, προσωπικα... δεν θεωρω, οτι εχει -τουλαχιστον- αμμεση σχεση με τους υπερχρονισμους των επεξεργαστων..! γι αυτο σου ειπα εχω αλλη αποψη και δεν θελω να επηρεασω κανεναν..! ουτε να μπω σε καμια αντιπαραθεση...! για τα ρευματα εννοω οτι ισως θεωρουν μερικοι, οτι οταν κανεις υπερχρονισμο σε καποιο συστημα, ειτε σε επεξεργαστη ειτε σε μνημες, η τακτικη λεει οτι οσο ανεβαζεις, τοσο ταιζεις με ρευμα. δλδ, με το στανταρ ρευμα που δινει η μητρικη, θα φτασει εως ενα σημειο. απο εκει και πανω, για να ανεβει περισσοτερο, θα χρειαστει και ανοδο σε τασεις (=ρευματα). αρα, ισως θεωρειται οτι αυτο θα επηρεασει και τους δισκους, που δεν εχει καμια λογικη, βεβαιως, καθως οι δισκοι τροφοδοτουνται ξεχωριστα απο το τροφοδοτικο..! γι αυτο περιελαβα και τα "ρευματα".... τωρα... οσον αφορα την περιπτωση να "πεθανει" ο SSD ξαφνικα, αυτο μπορει να συμβει οποτεδηποτε. γι αυτο το λογο λεμε και ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ εδω και δεκαετιες..., οταν εχουμε δεδομενα που δεν θελουμε να χασουμε, ΠΑΝΤΑ....ΜΑ ΠΑΝΤΑ... κραταμε BACK-UP...!!!! αλλα δυστυχως μονο οταν παθαινεις..., μαθαινεις...!!!! ΥΓ1... στη θεση σου, θα κοιταζα να βρω εναν PHENOM x4/χ6 και να τον ΥΠΟ-χρονισω για να μην καιει ρευμα και να μην χρειαζεται ιδιαιτερη ψυξη, ετσι θα ειχες με ΕΛΑΧΙΣΤΑ χρηματα, εναν 4/6πυρηνο με πολυ περισσοτερη δυναμη, οταν και οποτε το χρειαστεις, και ρυθμισμενο να λειτουργει πολυ χαμηλοτερα σε ρευμα και να ειναι ταυτοχρονα πολυ πιο αποτελεσματικος σε ολα, και ειδικα σε 40-50 tabs του περιηγητη...! γι αυτο σου ζητησα να αναφερεις το μοντελο της μητρικης, να δουμε αν τους υποστηριζει, που λογικα θα υποστηριζει.... ΥΓ2 ........ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ........!!!!!
  6. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    Σου ειπαν και αλλα παιδια, οτι αν βολευεσαι με τον Σεμπρον, μεινε ως εχεις. Γιατι προσπαθεις να κανεις κατι που ο Σεμπρον δεν εχει δυνατοτητες? και γιατι θες να "ρισκαρεις" καποια ασταθεια στο πισι σου? Για το θεμα των δισκων, θα μου επιτρεψεις να μην σχολιασω τιποτα, ουτε για ρευματα, ουτε για "ξαφνικο θανατο"..........! εχεις την αποψη σου, εχω την αποψη μου. αφου δεν δεχεσαι να ακουσεις..., δεν εχει νοημα να συνεχισουμε....! αν τελικα βολευεσαι ή οχι.....με το συστημα ως εχει, εσυ πρεπει να το ξερεις καλυτερα απο ολους μας. απλα δεν καταλαβα σε αυτη την περιπτωση, γιατι ανοιξες θεμα και ασχολεισαι με το OC του σεμπρον αφου βολευεσαι.....?
  7. cabdik

    Ανέβασμα FSB

  8. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    γι αυτο πρεπει να αναφερει και ποια μητρικη εχει, για να δουμε και τι δυνατοτητες εχει....! δεν λεμε απλα τον επεξεργαστη, γιατι ο επεξεργαστης "παταει" πανω σε μια μητρικη...! ακομα και ο Sempron x2 αν τον βαλεις πανω σε μια μητρικη 790FX chipset μπορει να Overclckαριστει παραπανω, απο μια βασικη μητρικη με 760-770 ..!
  9. cabdik

    Ανέβασμα FSB

    Ποια μητρικη εχεις ...? δεν ειδα.....! γενικα θα σου προτεινα, αντι να σπας τα νευρα σου... με τον Sempron, που δεν προκειται να δεις και καμια ουσιαστικη διαφορα...., να βρεις εναν καλυτερο επεξεργαστη που υποστηριζει η μητρικη σου... και να τον βαλεις επανω....!
  10. cabdik

    ΣΕΤ ΑΜ3+ πλατφορμα

    Changed Κατάσταση to Πωλήθηκε
  11. Crysis .......... τρεχει.....???????
  12. cabdik

    Corsair HS55 Wireless Gaming Headset Review

    ερωτηση.... μπορει να λειτουργησει σε τηλεοραση, για ασυρματη χρηση..?
  13. cabdik

    RTX 2080 Ti ή RTX 3070;

    3070 στεγνα.......!!
  14. cabdik

    στερεοφωνικά ηχεία σε TV

    προτασεις μου : 1, το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να συνδεσεις 2 απλα στερεοφωνικα ηχειακια, σαν αυτα που βαζουμε και στους υπολογιστες. Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR 2, το αμεσως επομενο αλλα και πολυ ανωτερο σε ηχο, ακομα και απο τα ηχεια της τηλεορασης, ειναι μια ηχομπαρα...!! Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR ο,τιδηποτε απο τα 2 σε βολευει και σε συμφερει...!!!! ΥΓ αυτα αν δεν μπορεις να βρεις εναν τεχνικο να σου επισκευασει τα ηχεια της τηλεορασης..!
  15. cabdik

    Προβλημα με ταμπελα "πωληθηκε" στις αγγελιες

    εχεις ενα δικιο. στον Chrome το κανει αυτο στην μεγεθυνση 125%. αν το βαλεις 110-100 στρωνει..! στον ΟΠΕΡΑ που δοκιμασα παλι σε 125% γινεται πολυ λιγοτερη επικαλυψη....! ισα που ακουμπαει την διπλανη αγγελια..! στον Chrome επικαλυπτει παρα πολυ, σε αυτη την μεγεθυνση (125%).
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.