Jump to content



ISDN χρήση σαν PSTN !!


Recommended Posts

Σε εναν επαγγελματικό χώρο (φαρμακείο) έχουν ISDN.
Μάλλον αυτό υπάρχει από παλιά που χρειαζόμασταν ISDN για τηλέφωνο και internet μαζί.
Τέλος πάντων, το έχει αφήσει από τότε στον χώρο.

 

Το θέμα είναι ποιό?
Ξαφνικά, και ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό το σήμα αναμονής δεν ακουγόταν, ενεργοποιήθηκε. Τώρα, από μόνο του, από τον Ο.Τ.Ε., ουδείς γνωρίζει. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημα. Από ποιον ενεργοποιήθηκε. Άλλο είναι το θέμα.

 

Ο φαρμακοποιός, μάλλον με την ενεργοποίηση αυτή, κατάλαβε αυτό που τόσα χρόνια γινόταν, προφανώς εν αγνοία του. Δεν το ήξερε λόγω της απενεργοποιημένης αναμονής. και εξηγώ...

 

Στον χώρο, υπάρχει μόνο μία συσκευή (πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε ένα ab τού netmod). Με την ενεργοποίηση της αναμονής, ενώ μιλάει με κάποιον, ακούει στο ακουστικό του το σήμα της αναμονής (κάτι ανάλογο με τα κινητά). Το ίδιο καί ο πρώτος με τον οποίο μιλάει ο φαρμακοποιός:ακούγεται αμυδρά στο βάθος ένα σήμα αναμονής, ότι δηλαδή κάποιος δεύτερος καλεί τον φαρμακοποιό (πώς το ξέρω:έκανα μία δοκιμή - θα εξηγήσω λίγο παρακάτω - ).

 

Τώρα, το θέμα είναι ποιό? Θέλει ο φαρμακοποιός, να εξακολουθεί να έχει μόνο μία συσκευή στον χώρο, να αφήσει το ISDN, και να το κάνει να συμπεριφέρεται σαν PSTN. Δηλαδή, ενώ μιλάει με κάποιον, και κάποιος δεύτερος π.χ. πελάτης, καλεί, ο δεύτερος να ακούει αυτό το συνεχόμενο μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ...... Ο φαρμακοποιός, όντως, είναι στον χώρος και απασχολεί τη γραμμή, αλλά, αυτό που γίνεται τώρα είναι, στον δεύτερο, να χτυπάει και να νομίζει ότι δεν το σηκώνει ο φαρμακοποιός. Δέν θέλει αυτό να γίνεται.

 

Τώρα θα μου πείτε:τότε για ποιό λόγω έχει το ISDN; Δεν ξέρω. Ας πούμε πως για την ώρα, δεν μας απασχολεί αυτό, και δεν το κάνει PSTN.

 

Γιατί δεν απενεργοποιεί το Call waiting και να το κάνει Call Rejection on Busy (Busy on Busy); (άν είναι σωστός ο όρος που θέλουμε).
Αυτό το δοκίμασα.
Μίλησα με τον Ο.Τ.Ε., και το έψαξα στο web, και είδα πως:

 

απενεργοποίηση αναμονής κλήσης: #43#

 

Δεν δούλεψε. Πήτησε #43#. Με κάλεσε, και ο υπάλληλος που είχε, κάλεσε στο φαρμακείο από το κινητό του. Αυτό που μόνο έγινε ήταν στο κινητό να ακούγεται ότι χτυπάει αλλά δεν το σηκώνει, και απλά στο ακουστικό τού φαρμακοποιού, όπως καί στο δικό μου, σταμάτησε το σήμα αναμονής (ότι κάποιος δεύτερος καλεί - αυτό το μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ...).

 

Στη συνέχεια, αφού δεν έπιασε αυτό που ήθελε με το #43#, έκανε πάλι επαναφορά της αναμονής με το *43# (άσκοπο, φυσικά, γι' αυτό που θέλει, αλλά ήθελε ακριβώς την προηγούμενη κατάσταση). Δοκιμάσαμε πάλι τις κλήσεις με σταθερό-κινητό, και η αναμονή επανήλθε.

 

Βάση αυτό το story, υπάρχει περίπτωση να πετύχει αυτό που θέλει με μία συσκευή, και χωρίς να το γυρίσει σε PSTN? Δεν ξέρω γιατί. Ας πούμε ότι στο μέλλον θέλει να έχει έτοιμο το ISDN, για να έχει άμεση εγκατάσταση δεύτερης συσκευής στον χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.