Jump to content



turbo charge your LG 4163


chroma

Recommended Posts

ΔΕ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ MCSE ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MCSE Η PATCHED FIRMWARE. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ FIRMWARE ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ RECORDER ΣΑΣ KAI H ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

με αυτό ξεκαθαρισμένο ας αρχίσουμε

Επεμβαίνοντας στο firmware

Το τελευταίο MediaCodeSpeedEdit (MCSE από εδώ και πέρα) υποστηρίζει πλέον και το LG 4163 στο Α104 firmware. Περισσότερες πληροφορίες και download, MediaCodeSpeedEdit support for LG-Writers. Το δοκίμασα με τα ΤΥ Τ02, τα οποία αν και υποστηρίζονται μέχρι 12x στο LG, στο 3520 και άλλα drive δίνεται η δυνατότητα για 16x. Για να δούμε..

πρώτα κατεβάζουμε και ανοίγουμε το MCSE

MCSE.png

έπειτα φορτώνουμε το firmware, A104 στη δεδομένη περίπτωση και εντοπίζουμε το media που επιθυμούμε να επιταχύνουμε

MCSEwithFirm.png

η "επιτάχυνση" για τα Τ02 εν προκειμένω θα γίνει με ανταλλαγή του strategy από τα Τ03 τα οποία φαίνεται οτι γράφονται μέχρι 16x. Με διπλό κλικ στο Τ02 έρχεται το επόμενο παράθυρο που καλεί να επιλέξουμε το media code το οποίο θα αντιστοιχεί πλέον στο Τ02.

Replace.png

η υποστήριξη ακόμα του LG firmware είναι "νηπιακή" και για αυτό μας προειδοποιεί το επόμενο παράθυρο οτι η υποστήριξη για Τ03 θα καταργηθεί με αυτή την ενέργεια, αυτό είναι περιορισμός του MCSE και ελπίζω να διορθωθεί σε μελλοντική έκδοση

ReplaceConfirm.png

αφού το επιβεβαιώσουμε, βλέπουμε πλέον το firmware με αλλαγμένο strategy για Τ02

MCSEwithPatchedFirm.png

μένει τώρα να σώσουμε το patched firmware, το MCSE προειδοποιεί αναλόγως

SaveConfirm.png

επιβεβαιώνουμε και στο επόμενο παράθυρο απλά επιλέγουμε όνομα και τοποθεσία, το MCSE θα δημιουργήσει ένα αρχείο flasher, όπως ακριβώς είναι και το κανονικό firmware flasher της LG.

SaveDialog.png

Αυτό ήταν, τώρα μπορούμε να κάνουμε flash το 4163 όπως και με κάθε κανονικό firmware.

Τι φτιάχνει, τι χαλάει...

Μια τυπική εγγραφή ΤΥ Τ02 από το LG 4163 είναι η παρακάτω

HL-DT-STDVDRAM_GSA-4163B_A102_09-March-2005_00_53.png

Z-CLV (γράφει σε ζώνες σταθερής γραμμικής ταχύτητας 6x, 8x και 12x) σε χρόνο 6:38 στο nero cd-dvd speed και ακολουθεί το ανάλογο scan στο 3520

LG4163_TY_T0212x_scan.png

φαίνεται καθαρά η μετάβαση στα 12x κατά την εγγραφή, αν και η γενικότερη ποιότητα του αποτελέσματος χαρακτηρίζεται άριστη. Τα pi errors είναι περισσότερο ενδεικτικά παρά ανησυχητικά, τα pi failures είναι που καθορίζουν και το γενικό δείκτη 97/100. Ακολουθεί εγγραφή με το patched A104 πλέον, τα Τ02 αναγνωρίζονται ως Τ03

HL-DT-STDVDRAM_GSA-4163B_A104patchedT02T03.png

όπως φαίνεται το LG4163 ακολουθεί εντελώς διαφορετικό strategy για 16x, P-CAV (partial CAV) το οποίο σημαίνει CAV (σταθερή γωνιακή ταχύτητα) μέχρι τα 3.5GB και CLV (σταθερή γραμμική ταχύτητα) μέχρι το τέλος του δίσκου. Χρόνος 5.35 στο nero cd-dvd speed, 1 λεπτό λιγότερο από τη χρήση του προηγούμενου strategy. Δεν έρχεται χωρίς κόστος όμως

suspect_zero_scan.png

είναι προφανής η αυξηση των pi errors στο τέλος του δίσκου, μέσα σε πολύ ανεκτά επίπεδα όμως που καθιστούν και αυτή την εγγραφή πολύ καλή. Τα pi failures παραμένουν στα ίδια πολύ καλά επίπεδα της προηγούμενης εγγραφής, με τελικό δείκτη 97/100.

Έχοντας επιλέξει διαφορετικό strategy για 16x αντι του Τ03 αρχικά το αποτέλεσμα πιθανότατα να ήταν διαφορετικό, χειρότερο ή καλύτερο. Το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο και βγαίνει μόνο κατόπιν δοκιμής.

happy burning :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.