Jump to content



Dual boot απο δυο δίσκους ?


Recommended Posts

Χαιρετώ σας και καλή χρονιά

 

Σε ενα pc του 2007 εχω δυο δισκους εναν ssd κι εναν hdd , μπορω να τρεχω με επιλογη απο την μητρικη μεσω bios δυο λειτουργικα ενα σε καθε δισκο? 

 

Πρέπει για να γίνει κατι τετιο να ειναι και οι δυο δισκοι φορτωμενοι με Windows? ή γίνεται και με επιλογη Linux στον ενα δισκο και W 10 στον αλλό ?

Έγινε επεξεργασία από jonaki
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. DUAL BOOT συνήθως είναι αυτό που έχεις 2 λειτουργικά σε έναν δίσκο. Εσύ θες κάτι ελαφρώς διαφορετικό (Call it dual boot if you want ? )

 

Σε 2 διαφορετικούς δίσκους θα αναλαμβάνεις εσύ από ποιο λειτουργικό θα ξεκινάς, τρέχοντας τον boot manager της μητρικής σου. Στις πιο φρέσκες μητρικές γίνεται με ένα πλήκτρο (δεν μπλέκεις με bios), στις παλιότερες, δεν ξέρω, αλλά νομίζω γίνεται as well. Πχ στην splash screen σου λέει κάτι σε "press del to enter bios, f11 for boot menu" κλπ ; 

 

Βάζεις πχ Windows στον έναν και Linux στον άλλο (σε τόσο παλιό σύστημα, βάλε τίποτα Xubuntu - εύκολη εγκατάσταση). Μετά θα διαλέγεις από ποιο δίσκο θες να ξεκινήσεις, επιλέγοντας από τον boot manager της motherboard. 

Το ποιο θα είναι default νομίζω εξαρτάται από το boot sequence που θα επιλέξεις μέσα από το bios :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.