Jump to content


Χρηση τηλεφωνου VOIP με ρουτερ που δεν υποστηριζει VOIP


Recommended Posts

Παιδια τον ηπι@με... !
Ηρθε προ 5 λεπτων ο τεχνικος σπιτι για να μου ενεργοποιησει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την 50/5 VDSL της WIND.
Οσο ατυχος ήμουν στην ADSL γραμμη της NOVA (740Kb/Sec MAX στην πραξη), αλλο τοσο τυχερος ειμαι με την VDSL γραμμη, διοτι το νεο ΚΑΦΑΟ της WIND ειναι ακριβως κατω απο την οικοδομη μου σε αποσταση 2 μετρων. O ρουτερ που δινει η WIND, Tecnicolor TG788v v3 συγχρονισε επιτοπου στα 263MBps, απλα θα με κοψουν μου ειπε και θα ειμαι καπου στα 55-60MBps σταθερα.

Αλλα........... ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ........
Ειχα ειδη αγορασει εγω router για να εχω και καλο σημα (WIFI) μεσα στο σπιτι (ειναι μεγαλο το σπιτι και εχουμε θεμα), πηρα λοιπον τον TP-LINK Archer VR600 v2, ο οποιος δεν ειναι VOIP.
Ελα μου ομως που για να λειτουργεισει το σταθερο τηλεφωνο πρεπει ο router σου να υποστηριζει VOIP.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μπει στο ραφι το TP-LINK Archer VR600 v2 και υποχρεωτικα να χρησιμοποιήσω τον Technicolor TG788v v3 της WIND.

Τι κανουμε τωρα ? Και να φανταστειτε οτι πριν αγορασω τον TP-LINK Archer VR600 v2 πηρα τηλεφωνο στην εξυπηρέτηση πελατων της WIND και μου ειπαν οτι οι γραμμες τους εδω στη Νικαια δεν ειναι VOIP, απλα οτι νανε.
Κλαμα απλα.....


Μεσα στην ατυχια μου ομως μπορει να ειμαι και λιγο τυχερος, στο σπιτι καταρχας εχουμε μονο ενα σταθερο το οποιο ειναι "Analog/VoIP", ειναι το Gigaset S850A GO.
Απο την στιγμη που το σταθερο μου τηλεφωνο ειναι "Analog/VoIP", μπορω να το συνδεσω με ενα καλωδιο ethernet απευθειας επανω στον TP-LINK Archer VR600 v2 και να εχω τηλεφωνο ? Η λεω απλα βλακειες μεσημεριατικα ? Υπαρχει καποια λυση ?

Ενα LINK με το σταθερο μου και τα Spec του.
https://www.gigaset.com/hq_en/gigaset-s850a-go/

 

29z4tx5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα γεφυρώνεις και τα 2.

 

Το μεν ένα είναι συνδεδεμένο με VDSL+VOIP και κάνει Routing (DHCP κτλ).....και το Archer σε Access Point Mode για το σήμα σου.....

 

Απλα πρεπει να ρυθμισεις το Archer σωστα...

Link to comment
Share on other sites

Η πιο απροβλημάτιστη λύση είναι αυτή που προτάθηκε ήδη.

Εάν το Gigaset παίρνει ρυθμίσεις VoIP, θα πρέπει να πάρεις τα απαραίτητα στοιχεία από την Wind για να το σετάρεις, και δεν ξέρω εάν τα δίνουν (SIP server, username, password, κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω ιδεα απο αυτα, καλεσα τωρα την WIND και μου ειπαν οτι δεν μπορουν να με βοηθησουν για την συνεδεση οσον αφορα το TPLINK.

Θα δω μπας και βρω καποιο φιλο και ερθει να το αναλαβει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.