Jump to content



full control access το partition εγκατάστασης


Recommended Posts

Τοπικό δίκτυο με δύο μόνο υπολογιστές σε ένα απλό workgroup.
το ένα pc : Windows 10 με password για να μπει
το δεύτερο pc : Windows XP Pro που δεν χρησιμοποιεί password. Μπαίνει απευθείας.

Σχετικά με τα password login θέλω να τα αφήσω τα ίδια.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω:ο δίσκος Win10 έχει ένα και μόνο partition (της εγκατάστασης). Θέλω αυτό το partition να το κάνω full control share, ώστε να μπορεί να βλέπει τα πάντα ο WinXP. Πρόβλημα security σχετικά με τα αρχεία δεν έχουμε. Είναι όλα ok. Μπορεί ο χρήστης των XP (εννοώ έχει δικαίωμα) άφοβα να βλέπει όλα τα περιεχόμενα του Win10.

Εάν φτιάξω στον Win10 το share από τα tabs Sharing και Security, θα είμαι ok ή θα έχω τίποτα περιορισμούς σε κάποια folder? Θα μου πετάει μηνύματα σχετικά με περιορισμούς σε δικαιώματα και θα έχω σπάσιμο νεύρων? Θέλω όσο πιό απλά γίνεται να πάω σε full share. Να κάνω ένα full access σε everyone, και πιστεύω να είμαι εντάξει. Σαν να έχω ένα δεύτερο δίσκο/partition, που έχει επάνω μόνο π.χ. .mp3. Σε μία τέτοια περίπτωση, εάν έκανα full control σε Everyone, δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Θα ήταν απλά mp3 αρχεία, και θα τελείωνε αμέσως. Το ίδιο θέλω να κάνω, μόνο που θέλω να το κάνω στο ένα και μοναδικό installation partition.

Θα δουλέψει έτσι? Εκτός από το να βάλω στο Sharing και στο Security tab στο W10 το Full control στο Everyone, θα έπρεπε να ρυθμίσω κάτι άλλο; Στα Win10 στις ρυθμίσεις στα shares, στα γενικά settings των Windwos ή κάπου αλλού? Μήπως και κάτι άλλο να ρυθμίσω στα XP?

 

Σας ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.