Jump to content

YΔΡΟΨΥΞΗ + ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ

nickthegreek

Recommended Posts

Παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος έχει υδρόψυξη για να ψύχει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη η παρουσία ανεμιστήρων (έστω και ενός)? Όταν λέμε υδρόψυξη εννοώ του στιλ reserator χωρίς να με ενδιαφέρει το o/c παρά μόνο η ησυχία.

Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι κανόνας του forum...

Αν δεν μπορείς να γράψεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ μην ποστάρεις... μας βγαίνουν τα μάτια να τα διαβάσουμε...

Υποθέτω ότι με το zalman δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις και ένα vga block, εξάλλου κάτι τέτοιο βγάζει και η ίδια η zalman.

Αλλά καλύτερα θα ήταν να υπάρχουν και ανεμιστήρια.. 12αρια αθόρυβα???

Ναι... πείτε ότι βάζω 2 αθόρυβα ανεμιστηράκια τι όμως θα κερδίσω αφού δεν με ενδιαφέρει το ο/c άρα και οι θερμοκρασίες. Δηλαδή το Zalman χωρίς ανεμιστήρες δεν θα μου κρατάει τον p4 3.00 presscot στους 30 σε idle?

Κοίταξε φίλε μου, εγώ έχω το reserator αλλά ταυτόχρονα έχω και ροή αέρος στο κουτί κυρίως για σκληρούς και μνήμες. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο. Αν είσαι λάτρης του αθόρυβου τα δουλεύεις στα 7 ή στα 5v με αποτέλεσμα να μην τα ακούς καθόλου.:)

Αρχική απάντηση από K.K [Σήμερα, στις 23:07]

Κοίταξε φίλε μου, εγώ έχω το reserator αλλά ταυτόχρονα έχω και ροή αέρος στο κουτί κυρίως για σκληρούς και μνήμες. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο. Αν είσαι λάτρης του αθόρυβου τα δουλεύεις στα 7 ή στα 5v με αποτέλεσμα να μην τα ακούς καθόλου.:)

Σωστος... συμφωνω. θα πρεπει να υπαρχει και μια ροη αερα μεσα στο κουτι. Παντως τα λεφτα που θα δωσεις για να παρεις το reserator δωστα και θα κανεις το καλυτερο homemade και αθορυβο και με καλυτερες επιδοσεις. :)

Αρχική απάντηση από sav_nik [Σήμερα, στις 22:52]

Dystyhos ki ego den gnorizo polla. Kapoios as voithisei giati ti to thema psixis me apasholei ki emena.

Φίλε sav_nik καλωσήλθες στην ομάδα. Προσπάθησε να γράφεις στα Ελληνικά γιατί εκτός από κανόνας του φόρουμ τείνει να εξαλειφθεί η μητρική μας γλώσσα. Φιλικά.:)

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 21:10]

Παντως τα λεφτα που θα δωσεις για να παρεις το reserator δωστα και θα κανεις το καλυτερο homemade και αθορυβο και με καλυτερες επιδοσεις. :)

Πιο αθόρβο από το reserator? Γίνεται? Αφού αν κάνω κάτι μόνος μου πρέπει να βάλλω στο ψυγείο ανεμιστήρες που και silence να είναι θα κάνουν περισσότερο θόρυβο από το reserator. Α και η αντλία -ας πούμε μία καλή- δεν κανει θόρυβο? Δεν ξέρω ρε παιδιά μέσα από το forum έβγαλα το συμπέρασμα ότι το reserator είναι το πιο αθόρυβο... και όπως προείπα δεν με ενδιαφέρουν τα o/c και οι θερμοκρασίες. Βέβαια πιστεύω ότι το zalman θα κρατάει σε idle τον επεξεργαστή στους 30C (P4 3GHZ presscot). Δεν είναι έτσι?

Για την θερμοκρασια δεν ξερω για να σου πω. καποιος που το εχει ας σου πει. μπορεις να βαλεις πανω στο ψυγειο ενα αθορυβο 12αρι και να μην παιρνεις χαμπαρι οτι δουλευει. (εγω ειχα εναν cooler master silent fan) θα κανει λιγο περισσοτερο θορυβο απο το reserator. τωρα η αντλια ουτε που ακουγεται αρκει να βαλεις κατι μαλακο απο κατω της για να απορροφαει τους κραδασμους. αλλα το reserator ειναι το ποιο αθορυβο απο ολα. εγω νομιζω οτι δεν τα αξιζει τα λεφτα του. ειναι πολυ ακριβο για αυτα που προσφερει.

Και εγώ συμφωνώ οτι χρειάζονται 1-2 fan για την ψύξη του υπόλοιπου συστήματος (μνήμες, chipset κλπ). Αν πάρεις 120mm fans αθόρυβα θα είσαι μια χαρά.

Οσο για το watercooling που σκέφτεσαι να πάρεις, πιστεύω οτι είναι λίγο ακριβό. Μην είσαι σίγουρος οτι θα έχεις τόσο χαμηλή θερμοκρασία γιατί θα έχεις 2 πηγές θερμότητες πάνω (CPU, GPU).

Με 2 12αρηδες ρυθμισμενους χαμηλα 1 μπροστα και 1 πισω στο κουτι και ρευμα αερα θα εχει και αθορυβος θα ειναι.Το resarator ειναι οντως το πιο αθορυβο γιατι ειναι παθητικη υδροψυξη.Αλλα για μενα δεν τα αξιζει τα λεφτα του.

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [25-04-2005 23:30]

Για την θερμοκρασια δεν ξερω για να σου πω. καποιος που το εχει ας σου πει. μπορεις να βαλεις πανω στο ψυγειο ενα αθορυβο 12αρι και να μην παιρνεις χαμπαρι οτι δουλευει. (εγω ειχα εναν cooler master silent fan) θα κανει λιγο περισσοτερο θορυβο απο το reserator. τωρα η αντλια ουτε που ακουγεται αρκει να βαλεις κατι μαλακο απο κατω της για να απορροφαει τους κραδασμους. αλλα το reserator ειναι το ποιο αθορυβο απο ολα. εγω νομιζω οτι δεν τα αξιζει τα λεφτα του. ειναι πολυ ακριβο για αυτα που προσφερει.

Διαφωνώ όσον αφορά το reserator. Έχω presscot 3.2 και η θερμοκρασία μου κυμαίνεται από 32 έως 45 βαθμούς full load. Εκεί που με ψύκτρα της Thermalright SLK-948U είχα 50 έως 70 και το κυριότερο είχα ΘΟΡΥΒΟ. Ενώ τώρα δεν ακούω τίποτα γιατί και τους ανεμιστήρες τους γύρισα στα 7V (7 στο σύνολο)και στην κάρτα γραφικών έβαλα block της reserator και έτσι ησύχασα. Αφού μόνο βλέποντας τα φωτάκια καταλαβαίνω ότι είναι ανοικτός.........:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.